Terör Mağduru Babanın Yaptırdığı Yanık Ünitesi Hizmete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Terör Mağduru Babanın Yaptırdığı Yanık Ünitesi Hizmete Açıldı

Terör Mağduru Babanın Yaptırdığı Yanık Ünitesi Hizmete Açıldı

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne terör mağduru babanın yaptırdığı ve hazır olmasına rağmen 4 yıl eğitimli personel eksikliği yüzünden kullanılamayan yanık ünitesi törenle hizmete açıldı.

07.02.2014 17:45

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne terör mağduru babanın yaptırdığı ve hazır olmasına rağmen 4 yıl eğitimli personel eksikliği yüzünden kullanılamayan yanık ünitesi törenle hizmete açıldı.

Kuşadası'nda 17 Temmuz 2005 tarihinde bir minibüse bombanın konulması sonucu ikisi turist 5 kişi hayatını kaybetti. Patlamada minibüs içerisinde bulunan ve askerden yeni gelen 22 yaşındaki Akif Çallı yanarak ağır şekilde yaralandı. Aylarca tedavi gören Çallı, Aydın ve Kuşadası'nda yanık ünitesi bulamayınca tedavi için defalarca kez diğer illere gitti. Çallı üç yıl süren tedavi ardından tekrar sağlığına kavuştu. Oğlunun yaşadığı sıkıntıları başkasının yaşamaması için Aydın'da Yanık Ünitesi yaptırmaya karar veren Çallı, Adnan Menderes Üniversitesi'nde dönemin rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu ile görüşerek, ünite açılması için onay aldı. Rektör Boylu ile sözleşme imzalayan hayırsever Ali Çallı, hastanenin istediği son teknolojiye sahip cihazları Almanya'ya giderek 400 bin lira karşılığında aldı. 6 ay içerisinde cihazları Aydın'a getirterek, yetişkin ve çocuk olmak üzere 5 yataklı üniteyi yaptıran Çallı, merkezin anahtarını teslim etti. Eğitimli personel eksikliğinden uzun süre açılmayan yanık ünitesi için hayırsever işadamı Ali Çallı, çareyi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazmakta buldu. Kuşadası Efes Kongre Merkezi'nin açılışına gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen ve yazdığı mektubu da veren hayırsever Çallı, Başbakan'dan çözüm bulmasını istedi.

Başbakan Erdoğan ile yapılan görüşmeden 1 ay sonra müjdeli haber Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Oğurlu'dan geldi. Oğurlu, Eğitimli personelin hastaneye atanmasıyla 18 Kasım 2012 tarihinden itibaren hasta kabulüne başladıklarını belirtti.

7 hemşire ve 4 personel ile hastalara hizmet verdiklerini kaydeden Yanık Ünitesi sorumlu hekimi Yrd Doç. Dr Mutafa Sami Bostan, bugüne kadar kendilerine 71 hasta başvurusu olduğunu bunlardan 10'nu tedavi edip taburcu ettiklerini açıkladı. 4 hastanın tedavisinin sürdüğünü belirten Bostan, "Bütün talepleri karşılayabilmek için genişleme ve büyüme çalışmalarına başladık" dedi.

REKTÖR GECİKME İÇİN ÖZÜR DİLEDİ

ADÜ Rektörü Prof Dr. Mustafa Birincioğlu, yaşanan gecikmeden bahsederek gecikmenin sorumluluğunu üstlendi. Hayırseverden gecikme için özür dileyen Birincioğlu, "Bu açılış son derece geç kalmış bir açılıştır. Bu açılışın muhtemelen 3-3,5 yıl önce yapılması gerekiyordu. Oluşan bu gecikmenin tüm sorumluluğu bize aittir. Bu gecikmedeki sıkıntıdan ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı hayrın sahibi olan Ali Çallı'dan şahsım adına özür diliyorum. Bakanlıklar arası oluşan kopukluklar bizim hizmetlerimizin gecikmesine neden olmaktadır. Son dönemde tüm vekillerimizin desteği ile 42 adet hemşire üniversitemize kazandırıldı. Bu hemşirelerin görevlendirilmesiyle yeni ünitelerin açılması mümkün oldu. Üniversitemizde el birliği ile çok güzel ve başarılı işlere imza atıyoruz. Bunların devamı için şehirdeki hayır sahiplerinin bu işlere sahip çıkması, bürokratların destek çıkması, politikacıların merkezi hükümetin desteğini sağlamasıyla bu hizmetlerin sayısı ve kalitesi artacaktır. Ali Çalllı Bey'e Aydın merkez, Kuşadası ve Söke'deki hayırları içinde çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Yanık Ünitesinin hayırsever Ali Çallı'nın katkılarıyla Aydın'a kazandırıldığını dikkat çeken AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, "Ali Çallı ağabeyimize Aydınlılar olarak şahsına çok teşekkür ediyorum. Ali Çallı Bey gibi böyle çok önemli değerlerimiz var. Bu değerlerimizin diğer vatandaşlarımıza da örnek olmasını temenni ediyoruz. Tabi ateş düştüğü yeri yakar. O hizmeti almak zorunda kaldığınız zaman onu arıyorsunuz. Ali abi geçmişte bu ihtiyacı kendi yakınıyla yaşamış ve ondan sonar böyle bir hayra vesile olmuş. Allah herkese böyle hayrılar nasip etsin" dedi.

Oğlunun yaşadığı zorlukları, başka kişilerin yaşamaması için yaptırdığı ünitenin açılmasına sevindiğini belirten Hayırsever Ali Çallı, "2005 yılında Kuşadası'nda yaşanan patlama sonucu yaralanan oğlum için böyle bir hastane birimine çok ihtiyaç duyduk. Biz çok zorluk çektik, başkası çekmesin, dedik. Kalıcı bir ünite yaptırdım. Bu ünitenin açılışı için baya bir bekledik. Allah'a şükürler olsun ki böyle bir eseri yapmak bize nasip oldu. Söylenecek çok fazla bir şey yok. Allah izin Verdi yaptırdık. Hastaların iyileşmesine yardımcı olduysak, ne mutlu bize. İnşallah buraya gelen hastalar iyileşir, benim çektiğim zorlukları onlar çekmez. Bir dua etseler, yeter. Allah'a şükürler" şeklinde konuştu.

Törende konuşmaların ardından AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ve ADÜ Rektörü Prof Dr. Mustafa Birincioğlu hayırsever Ali Çallı'ya teşekkür plaketi verdi. Açılış kurdelesi kesilmesinden sonar Yanık Ünitesinde tedavi gören hastaların hijyenleri dolayısıyla içeriye kimse alınmazken, hayırsever Ali Çallı ve törene katılan diğer misafirlere sinevizyon eşliğinde ünite hakkında bilgi verildi.

ADÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Yanık Ünitesi açılışına Hayırsever Ali Çallı'nın yanı sıra AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, MHP Aydın eski milletvekili Efeler Belediye Başkan Adayı Recep Taner, ADÜ Rektörü Prof Dr. Mustafa Birincioğlu, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Oğurlu ve çok sayıda davetli katıldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Terör Mağduru Babanın Yaptırdığı Yanık Ünitesi Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement