Türk Konseyi 4'üncü Zirvesi - Son Dakika
Yerel

Türk Konseyi 4'üncü Zirvesi

Türk Konseyi 4\'üncü Zirvesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: "Arz ve talebin buluştuğu önemli bir zirve olarak görüyorum.

05.06.2014 13:05

HATİCE ÖZDEMİR - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türk Konseyi 4'üncü Zirvesi'ni arz ve talebin buluştuğu önemli bir zirve olarak gördüğünü dile getirerek, "Kardeşane bir yapıyla beraber bunun yalnızca duygusallık olarak değil, teknik olarak birleştirildiği bir yapı olarak gördüm" dedi.

Bakan Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Dili Konuşan Ülkeler Zirvesi'nin Kırgızistan, Kazakistan, Azerbaycan ve onur konuğu Türkmenistan ile Türkiye'nin, cumhurbaşkanları nezdinde temsil edilen önemli bir toplantı olduğunu belirtti.

Zirvenin ana temasını turizmin oluşturduğunu dile getiren Yıldız, toplantıda yalnızca paranın değil, aynı zamanda gönüllerin, kalplerin bulunduğuna dair vurgu yapıldığına işaret etti. Ülkeler arasında işbirliğini güçlendirecek sektörlerle ilgili görüşmeler yapıldığını, enerjinin de bunlardan biri olduğunu anlatan Yıldız, ileriye dönük, Türkiye coğrafyasından kaynaklanan avantajların her birisinin bu bölgede vurgulandığı bir döneme girileceğine inandığını kaydetti.

Zirvenin bu açıdan son derece başarılı geçtiğini ifade eden Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kazakistan'ın petrolü, Türkmenistan'ın doğalgazı, Azerbaycan'ın her ikisi beraber, Kırgızistan'ın su kaynakları, bunların her birisini dikkate aldığımızda Türkiye'nin pazarı, iletim yolları, coğrafyası tabiki bütün bunların her birisi bir güç oluşturuyor. Bunların hepsi bir araya geldiğinde asıl pazar oluşuyor. Arz ve talebin buluştuğu önemli bir zirve olarak görüyorum. Kardeşane bir yapıyla beraber, bunun yalnızca duygusallık olarak değil, teknik olarak birleştirildiği bir yapı olarak gördüm."

Azerbaycan ile imzalanacak anlaşma

Bakan Yıldız, ileride geliştirilecek projeler için bu tür toplantıların zemin oluşturduğuna dikkati çekti. Yarın da İstanbul'da Azerbaycan ile çok önemli bir anlaşma imzalanacağına işaret eden Yıldız, "Türkiye'deki siyasi istikrara duyulan güvenin en önemli göstergelerinden birini yarın inşallah hep beraber yaşayacağız. İstanbul'daki toplantı ile yalnızca kamuoyu açısından değil, uluslararası arena açısından da önemli bir imzaya ev sahipliği yapacağımızı söylemem lazım" diye konuştu. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Konseyi 4'üncü Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement