Urla'da Renkli Cumhuriyet Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Urla'da Renkli Cumhuriyet Kutlamaları

Urla\'da Renkli Cumhuriyet Kutlamaları

Cumhuriyetin 90. yılı kutlama etkinlikleri Urla'da konser ve tiyatro gösterisi ile renklendi.

30.10.2013 15:54  Güncelleme: 15:56

Cumhuriyetin 90. yılı kutlama etkinlikleri Urla'da konser ve tiyatro gösterisi ile renklendi. Urla Belediyesi Türk Sanat Müziği Mahurla Topluluğu etkinlikler kapsamında "Cumhuriyet" konseri verirken yazar ve tiyatro oyuncusu Utku Erişik tek kişilik gösterisi "Hoş Gelişler Ola" adlı oyunu sahneledi.

Urla'da Cumhuriyetin 90. Yılı kutlama etkinliklerinde Urla Belediyesi Türk Sanat Müziği Mahurla Topluluğu "Cumhuriyet" konseri verdi. Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu ve eşi Feyza Karaosmanoğlu, Cumhuriyet Savcısı Galip Yılmaz Özkurşun ve eşinin de izlediği konsere Urlalılar büyük ilgi gösterdi. İki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde Muhayyer-Kürdi makamında şarkılar seslendiren koro ikinci bölümde Atamızın sevdiği şarkılardan örnekler sundular. Konserde sözü Bedri Rahmi Eyüboğlu'na müziği Zülfü Livaneli'ye ait "Yiğidim aslanım" şarkısının ardından ADD Urla Şubesi üyelerinin okumaya başladığı "Andımız" tüm salonu sararak hep bir ağızdan coşkuyla okundu. Konser sonunda Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, şef M. Yaşar Koçyiğit'e ve koro üyelerine verdikleri konser için teşekkür ederek çiçek sundu.

"HOŞ GELİŞLER OLA"

90. yıl kutlama etkinlikleri kapsamında Urla Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Urla Şubesi işbirliğiyle yazar ve tiyatro oyuncusu Utku Erişik, Mustafa Kemal'in 6 Ekim 1924'te Kars'ı ziyareti sırasında oyunlar eşliğinde söylenmiş olan ve halkımızca sevilip bugünlere dek taşınmış olan "Hoş gelişler ola/ Mustafa Kemal Paşa" adlı türküyle aynı adı paylaşan tek kişilik oyununu sahneledi. Urla Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelenen gösteri hep bir ağızdan "Andımız"ın okunması ile başladı. Bugüne dek gündeme getirilmemiş ve bilinçli politikalar sonucu öğretilmemiş bazı gerçeklere ışık tutan bilgileri yaklaşık 250 fotoğraf eşliğinde tiyatro sahnesine taşıyan Utku Erşik'in oyunu izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Birinci Dünya Savaşı'ndan ağır kayıplarla çıkmış ve imzaladığı Mondros Ateşkes Antlaşması ile "dünya efendileri" önünde köleliği kabul etmiş Osmanlı Devleti'nden alnı açık, başı dik ve onurlu bir Türkiye Cumhuriyeti'ne gidişimizin destansı öyküsünün anlatıldığı oyunu izleyenler dakikalarca ayakta alkışladı.

Oyunu izleyen Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, Utku Erişik'e tarihi gerçekleri çarpıcı şekilde sahnelediği gösterisi için teşekkür ederek çiçek ve plaket sundu.

Oyun sonrası Utku Erişik günün anısına oyuncularına kitaplarını imzaladı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Urla'da Renkli Cumhuriyet Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement