Yılın Ahileri Ödüllerini Aldı - Son Dakika
Yerel

Yılın Ahileri Ödüllerini Aldı

Yılın Ahileri Ödüllerini Aldı

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, ahilik programı düzenledi. 3 esnafın "Yılın Ahisi" seçildiği program, Üniversite konferans salonunda gerçekleşti.

25.09.2014 16:49

Törene Vali Azmi Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Durmuş, meslek odaları başkanları, öğrenciler ve esnaflar katıldı.

Programda söz alan BESOB Başkanı Talat Kara, "Ahilik, bir hayat ve öğretim tarzıdır. İş ve meslek hayatının gelişmesini sağlamıştır. 1000 yıllık geçmişiyle Ahilik, insan sevgisini, toplumsal değerleri, ahlakı, vicdanı ve merhamet olgusunu ticaret hukukuyla birleştiren bir değerdir" dedi.

Kara ayrıca Batman esnafının korunması için yerel marketlerin desteklenmesi gerektiğini belirterek vatandaşların mahalle bakkalları ile Batmanlı marketlerden alış veriş yapmalarını önerdi.

"AHİLİK İYİ BİR DEĞERDİR"

Ahilik programında söz alan Vali Azmi Çelik, "Ahilik, öz değerlerimizi tekrar hatırlamamıza vesile olmaktadır. Değişik meslek yapılarını bir araya getirip, sosyal bir dengenin oluşmasına katkıda bulunuyor. Her alanda mevcut meslek guruplarında yer alan insanların, iyi bir usta, iyi bir çırak ve kısaca, iyi bir insan ve ahi olmalarını sağlayan bir değerdir" dedi. Törende yılın ahisi seçilen Osman Akbaş, M. Ali Tosun ve Medeni Özlük'e Vali tarafından plaket ve ödülleri verildi.

VALİDEN ESNAF VE SANATKARLARA ARSA

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Kara, Ahilik konferansında yaptığı konuşmada Vali Azmi Çelik'in Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği ile Esnaf ve Sanatkarlar Odasına yeni yönetim binası yapmaları için arsa tahsisinde bulunduğunu belirterek Valiye teşekkür etti.

Başkan Kara "sayın Valimizin direktifleriyle Milli Emlak Müdürlüğünün bize vereceği arsada hem Birlik, hem de Oda için modern bina yapacağız." dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Yılın Ahileri Ödüllerini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement