ABD Donanması, savaş gemisi patlayıcı tatbikatı yaparken 3.9 büyüklüğünde deprem yarattı - Son Dakika
Dünya

ABD Donanması, savaş gemisi patlayıcı tatbikatı yaparken 3.9 büyüklüğünde deprem yarattı

Amerika Birleşik Devletleri Donanması, ülkenin doğu kıyısında başlattığı 'Tam Gemi Şok Denemeleri' tatbikatı kapsamında ilk patlayıcı testini tamamladı. Patlamada yaklaşık 18 bin kilogram patlayıcı kullanıldı. ABD Jeoloji Kurumu, patlamayı 3.9 büyüklüğünde deprem olarak kaydetti.

21.06.2021 11:22  Güncelleme: 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uçak gemisi USS Gerald R. Ford, Cuma günü Atlantik Okyanusu'nda seyir halindeyken ilk planlanmış patlayıcı tatbikatını tamamladı. ABD Donanması, patlamanın geminin şok sertliğini ölçmek için yapıldığını açıkladı.

ABD Donanması, savaş gemisi patlayıcı testinde 3.9 büyüklüğünde deprem yarattı

ABD Donanması'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Sınıfının en üst teknolojili uçak gemisi, geminin savaş koşullarına dayanacak şekilde sertleştirilmesini sağlamak için gelişmiş bilgisayar modelleme yöntemleri, testler ve analizler kullanılarak tasarlandı ve bu şok denemeleri, geminin şok sertliğini doğrulamada kullanılan verileri doğruluyor.

ABD Donanması, savaş gemisi patlayıcı testinde 3.9 büyüklüğünde deprem yarattı

EN YENİ VE EN GELİŞMİŞ UÇAK GEMİSİ

Ford'un şok denemeleri, test alanındaki deniz yaşamının bilinen göç kalıplarına saygı göstererek, çevresel azaltma gerekliliklerine uygun bir program dahilinde Amerika Birleşik Devletleri'nin Doğu Kıyısı açıklarında yürütülüyor. Ford, ABD Donanması'ndaki en yeni ve en gelişmiş uçak gemisidir.

ABD Donanması, savaş gemisi patlayıcı testinde 3.9 büyüklüğünde deprem yarattı

TEST VE DENEME DÖNEMİ KAPANDI

Gemi, Nisan ayında, mürettebatın gerekli tüm testleri tamamladığı, planlanan iyileştirmeleri ve bakımı planlanandan önce tamamladığı ve Ford-Sınıfı sistemlerinin güvenilirliğini artırmak için dersler aldığı 18 aylık başarılı bir teslimat sonrası test ve deneme dönemini kapattı."

ABD Donanması, savaş gemisi patlayıcı tatbikatı yaparken 3.9 büyüklüğünde deprem yarattı
Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya ABD Donanması, savaş gemisi patlayıcı tatbikatı yaparken 3.9 büyüklüğünde deprem yarattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • TC Tabak: canlı düşmanları. Tanrının azabı bulsun sizleri. 41 2 Yanıtla Sefer Seyyare: Amin 0 0
  • Kara Cahil: Demekki atmacaya füzelerini kaptan köşküne ve radarlarina atılması gerekir. Yumuşak karınları buralar. Yada Koral sistemleri ile sandala çevrilebilir. Olmadık bomba ile imamın kayığı yapılabilir. Seçenekler masada.... 20 8 Yanıtla
  • Sevket Seker: Adamlar 3 tane atsa 10 şiddetinde deprem etkisi mi olacak ?? 4 13 Yanıtla HimSey Dubu: Alın arkadaşı 1 0

Advertisement