Aleksey Navalni öldü mü öldürüldü mü? Cansız bedenini ailesine teslim etmiyorlar - Son Dakika
Dünya

Aleksey Navalni öldü mü öldürüldü mü? Cansız bedenini ailesine teslim etmiyorlar

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in en büyük rakiplerinden biri olan Aleksey Navalni'nin cezaevinde ölümü dünya kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Navalni'nin Rus yönetimi tarafından öldürüldüğü iddia edilirken, cansız bedeninin ailesine teslim edilmemesi de ölüm nedeninin gizlendiği yönünde şüphelere yol açtı. Navalni'nin cesedini almak için morga giden annesine beden üzerinde incelemelerin devam ettiği söylendi.

18.02.2024 10:04  Güncelleme: 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cezaevinde ölümü dünya gündemine bomba gibi düşen Rusya muhalefetinin önde gelen isimlerinden Aleksey Navalni'nin cesedinin kayıp olması tepkilere yol açtı. Rus yetkililer Navalni'nin şüpheli ölümünün "ani ölüm sendromundan" kaynaklandığını savunsa da ailesi ve muhalefet ünlü siyasetçinin Rus yönetimi tarafından öldürüldüğüne emin.

CESEDİNİ ALMAYA GİDEN ANNESİNE OLUMSUZ YANIT

Ülkede Navalni için düzenlenen protestolarda 400'den fazla kişi gözaltına alınırken muhalif ismin morgda olmadığının ortaya çıkması tartışma yarattı. Navalni'nin cesedini almak için Sibirya'daki morga giden annesine beden üzerinde incelemelerin devam ettiği söylendi. Bu durum ve gelen çelişkili açıklamalar, Rus yönetiminin Navani'nin gerçek ölüm nedenini gizlediği yönünde iddialara yol açtı.

BİR GÜN ÖNCE EŞİNE MESAJ YOLLAMIŞTI

Hükümete yönelik yolsuzluk karşıtı kampanyanın lideri olan Navalni, ölümünden bir gün önce eşine yolladığı Sevgililer Günü mesajında "Bebeğim, biliyorum her şey şarkıdaki gibi. Aramızda şehirler var. Ama ben seni hep yanımda hissediyorum" demişti.

Aleksey Navalni öldü mü öldürüldü mü? Cansız bedenini ailesine teslim etmiyorlar

ÜLKENİN ÜCRA BİR BÖLGESİNDE HAPİSHANEDE TUTULUYORDU

Almanya'da zehirlenme şüphesiyle uzun süre hastanede yattıktan sonra Rusya'ya dönen Navalni, 2021'den bu yana ülkenin ücra bir bölgesinde hapishanede tutuluyordu.

PUTİN'İ ELEŞTİREN MUHALİF İSİMLER BİR BİR HAYATINI KAYBETTİ

Bugüne kadar Rusya lideri Vladimir Putin'i eleştiren çok sayıda muhalif isim şüpheli şekillerde hayatını kaybetmişti. Son olarak Putin'e karşı başarısız bir isyan başlatan paralı asker grubu Wagner'in lideri Yevgeni Prigojin ağustosta bir uçak kazasında ölmüştü.

Aleksey Navalni öldü mü öldürüldü mü? Cansız bedenini ailesine teslim etmiyorlar

Son Dakika Dünya Aleksey Navalni öldü mü öldürüldü mü? Cansız bedenini ailesine teslim etmiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • mert çelik: amerika tepki verdigine gore..amerikanin adamidir 6 12 Yanıtla
    Necati Kaya: Hepsi Amerikasıda,Rusyasıda emperyalist ve faşist. Ancak kendi koltuğu için kendi vatandaşinı ölduren, (hatta ben talimat verdim diyenleride gördük) için tescilli faşist katiller kendi halkı icin bile açık ve potansiyel tehlikedir. 3 0

Advertisement