Almanya'dan Türkiye'ye "Boğazköy Sfenksi" Kutlaması - Son Dakika
Dünya

Almanya'dan Türkiye'ye "Boğazköy Sfenksi" Kutlaması

Almanya\'dan Türkiye\'ye "Boğazköy Sfenksi" Kutlaması

Ankara'daki Alman Büyükelçiliği, Boğazköy Sfenksi'nin Berlin'deki Bergama Müzesi'nden Türkiye'ye transferini, iki ülke arasındaki dostluğun ifadesi olarak niteledi Almanya, Boğazköy Sfenksi'nin Boğazköy'ün UNESCO dünya mirası listesine alınışının 25.yıldönümü sebebiyle evine dönüsünden dolayı Türkiye'yi kutlarken Berlin'den "transferin Almanya ve Türkiye arasındaki dostluğun ifadesi olarak gerçekleştiği"ni vurguladı.

25.11.2011 13:18

Ankara'daki Alman Büyükelçiliği, Boğazköy Sfenksi'nin Berlin'deki Bergama Müzesi'nden Türkiye'ye transferini, iki ülke arasındaki dostluğun ifadesi olarak niteledi Almanya, Boğazköy Sfenksi'nin Boğazköy'ün UNESCO dünya mirası listesine alınışının 25. yıldönümü sebebiyle evine dönüsünden dolayı Türkiye'yi kutlarken Berlin'den "transferin Almanya ve Türkiye arasındaki dostluğun ifadesi olarak gerçekleştiği"ni vurguladı.

Ankara'daki Alman Büyükelçiliğinin basın bildirisinde sfenksin, Türk kamuoyuna, yarın Boğazköy Müzesinde açılacak bir sergi kapsamında tanıtılacağına dikkat çekildikten sonra şöyle devam edildi:

"Sfenks ile ilgili kendine özgü münferit bir durum söz konusudur. Berlin'deki Bergama Müzesi'nden Türkiye'ye gerçekleştirilen transfer, 2011 yılı baharında Almanya ile Türkiye arasında sağlanan ve müzeler arası ortak çalışmalarda ve arkeoloji alanında daha kapsamlı ve yoğun işbirliğini öngören gönüllü bir anlaşmaya dayanmaktadır. Transfer Almanya ve Türkiye arasındaki dostluğun ifadesi olarak gerçekleşmektedir." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Almanya'dan Türkiye'ye 'Boğazköy Sfenksi' Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement