ABD, Ege'de taraf mı tutuyor? Yapılan açıklama Miçotakis'in canını sıkacak - Son Dakika
Dünya

ABD, Ege'de taraf mı tutuyor? Yapılan açıklama Miçotakis'in canını sıkacak

Ankara-Atina hattındaki kriz son dönemde ABD'nin Yunanistan'ı askeri bir üsse çevirmesi sebebiyle günden düne tırmanırken, Büyükelçi Jeffrey Flake konuk olduğu canlı yayında ABD'nin Ege'de taraf tuttuğuna ilişkin yorumlara sert tepki gösterdi. Flake, "Bir NATO ortağının diğerine tercih edildiği görüşü absürt" dedi.

04.11.2022 16:12  Güncelleme: 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Büyükelçisi Jeffrey Flake, katıldığı canlı yayında gündemdeki konulara ilişkin sorulara yanıt verdi. Habertürk'ten Sena Alkan'ın sorularını yanıtlayan Flake, ABD'nin Türkiye ile ilişkileri son dönemde bir hayli sıkıntılı olan Yunanistan'a destek verdikleri yönündeki yorumlara tepki gösterdi.

"EGE'DE TARAF OLDUĞUMUZ İDDİASI GERÇEK DEĞİL"

Yunanistan'ı adeta bir askeri üs haline getiren ABD'nin Ege'deki gerilimde taraf olduğuna ilişkin değerlendirmelere Flake, "Bir NATO ortağının diğerine tercih edildiği görüşü absürt" sözleriyle yanıt verdi.

"TİCARETTE 100 MİLYAR DOLARA ULAŞMAK İSTİYORUZ"

Türkiye-ABD enerji iş birliklerine yönelik "Enerjiyi çeşitlendirmek önemli" açıklamasında bulunan Flake, ikili ticaret ilişkilerine yönelik "Geçen yıl ticaretimiz yüzde 30 civarında arttı ve 33.5 milyar dolara ulaştı. Bu dikkate değer bir artış. Ticarette 100 milyar dolara ulaşmak iddialı bir hedef ve biz hızla bu rakama doğru tırmanıyoruz" dedi.

Büyükelçi Jeffrey Flake: ABD'nin Ege'deki gerilimde Yunanistan'ın tarafında olduğu görüşü absürt

"TÜRKİYE'NİN F-16 ALIMINI MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ"

F-16 tartışmalarına yönelik ne zaman adım atılacağı konusunda ise Flake "Türkiye'nin daha fazla F-16 alımı ve olanların modernizasyonunu memnuniyetle karşılıyoruz. Kongre'deki arkadaşlarıma sıkı çalışma içerisindeyim" diye konuştu. Flake konuya ilişkin Biden'ın halihazırda desteğinin olduğunu da belirtti.

"YPG'YE DESTEĞİNİZ NE ZAMAN SON BULACAK?" SORUSUNA YANIT

ABD konusundaki en tartışmalı konulardan birisi olan YPG konusunda "Bu destek ne zaman son bulacak" sorusuna ise Flake "Hedefimiz DEAŞ'ı yenmek. ABD PKK'yı terör listesine almıştır. Başlıca Türkiye'nin endişelerini de anlıyoruz. Ne yapabileceğimize bakıyoruz" dedi.

ABD, Ege\'de taraf mı tutuyor? Yapılan açıklama Miçotakis\'in canını sıkacak

Son Dakika Dünya ABD, Ege'de taraf mı tutuyor? Yapılan açıklama Miçotakis'in canını sıkacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Murat Yağlıoğlu: Reis yüce Türk milletini unutuyorsun galiba bizde seyirmi edeceğiz biz topyekûn kenetlenen bir milletiz o iş biraz zor el bab operasyonunda kışlaya benide götürün diyen dedeleri unuttunmu hepimiz bu ülkenin birer miğferiyiz Eyvallah. 63 13 Yanıtla
  • Emekli Tahminci: Abd terör devleti ve teror örgütü kurup onlari kullanip,onları yok ediyormus gibi oyunlar oynuyor,abd 2023 de turkiyede kaos yapıp suriyede egitti pkk li militanlarla oradan saldiracak,yunanistanla turkiyeyi savasa kışkırtıp yunanistanla turkiyeye saldiracaklar yunanistana goz boyaması yapacaklar turkiyeyi parcalayacaklar büyük israili kurup rusyayida kiskaca alacaklar iranda bunun oyuncusu esadda hatay ve civarini alacak boyle bir hikaye oluyor gibi 29 41 Yanıtla

Advertisement