'Dünyanın En Güçlü İnsanları' Listesi - Son Dakika
Dünya

'Dünyanın En Güçlü İnsanları' Listesi

\'Dünyanın En Güçlü İnsanları\' Listesi

Forbes dergisi, dünyanın 'en güçlü insanları listesini yayınladı.

03.11.2011 00:47

Forbes dergisi, dünyanın 'en güçlü insanları listesini yayınladı. ABD Başkanı Barack Obama'nın birinci olduğu 70 kişilik 'dünyanın en güçlü insanları' listesinde Başbakan Tayyip Erdoğan, 48'nci sırada yer aldı.

Listede, Obama'yı, Rusya Başbakanı Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Hu Jintao ile Almanya Basbakani Angela Merkel izledi. Merkel, aynı zamanda listedeki en 'güçlü kadın' oldu. Listede, Microsoft'un kurucusu Bill Gates listede 5'nci, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Adbul Aziz el Suud 6'ncı, Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16'ncı Benediktus 7'nci, ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke 8'nci, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg 9'ncu, İngiltere Başbakanı David Cameron 10'ncu sırada yer buldu.

Forbes dergisinin 'etkiledikleri insan sayısı, kendi etki alanları dışına da güç yayabilmeleri, önemli ekonomik ve mali kaynakların denetimini ellerinde bulundurmaları yada bu kaynaklara erişebilir olmaları, güçlerini ne oranda etkili kullanabildikleri' ölçütlerine göre hazırladığı listeye bu yıl iki de suçlu girdi. Kuzey Meksika'da uyuşturucu kartelini elinde bulunduran Juaquin Guzman Loera listede 55'nci, Mumbai'de bir suç örgütünün liderliğini yapan ve teröristlere hem lojistik hem de finanssal kaynak sağladığı bilinen Dawood Ibrahim Kaskar da 58'nci sırada yer aldı.

Forbes'un listesinde, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy 13'ncu, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton 16'ncı, İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney 26'ncı, ABD Başkanı Bill Clinton 50'nci ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu 25'nci, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon 38'nci sırada yer alırken, Google'un kuruculari Sergey Lirin ile Lary Page 30'ncu sirayi paylaştı. Forbes'un bu yılki listesine giremeyen isimler arasında Amerikalı ünlü talk-showcu yıldızı Oprah Winfrey ile IMF eski başkanı Dominique Strauss Kahn da yer aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya 'Dünyanın En Güçlü İnsanları' Listesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement