Gazze'den tahliye edilen Brezilyalılar ülkelerine getirildi - Son Dakika
Dünya

Gazze'den tahliye edilen Brezilyalılar ülkelerine getirildi

Gazze\'den tahliye edilen Brezilyalılar ülkelerine getirildi

Gazze Şeridi'nden tahliye edilen 32 Brezilya vatandaşı ve onların Filistinli akrabaları, Brezilya Dışişleri Bakanı Mauro Vieira tarafından yapılan açıklamaya göre devlet başkanlığına bağlı uçakla ülkelerine getirildi. Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, bölgedeki çatışmaların son derece ciddi olduğunu belirterek barışçıl bir çözüm için çaba gösteriyor. Gazze'deki koşulların karmaşık ve zor olduğu ifade edilirken, Brezilyalıların durumu şimdilik çözüldü ancak çatışmalar devam ediyor.

14.11.2023 02:29

Gazze Şeridi'nden tahliye edilen 32 Brezilya vatandaşı ve onların Filistinli akrabalarının Brezilya'ya getirtildiği bildirildi.

Brezilya Dışişleri Bakanı Mauro Vieira, yaptığı açıklamada, Gazze'den tahliye edilen 32 Brezilyalı ile onların Filistinli akrabalarının devlet başkanlığına bağlı uçakla ülkeye getirildiğini belirtti.

Gazze'de devam eden çatışmaların "son derece ciddi" olduğunu vurgulayan Vieria, Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'nın, bölgede barışçıl bir çözümün bulunması için çaba gösterdiğini söyledi.

Lula da Silva'nın başta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres olmak üzere Mısır, İsrail ve Katar ile görüştüğünü hatırlatan Vieria, "Brezilyalıların durumu şimdilik çözüldü, çatışmalar son derece ciddi görünüyor. Devlet Başkanı Lula, sorunun çözümü için aktif şekilde çalışıyor." dedi.

Vieria, Gazze'deki koşulların karmaşık ve zor olduğunu dile getirerek, "Ambulansların yaralıları taşıması için anlaşmalar vardı, ambulansların gitmesi mümkün değildi, kimse başlangıç noktasından (Refah) oraya geçemedi." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Gazze'den tahliye edilen Brezilyalılar ülkelerine getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement