İki bacağını kaybeden Gazzeli kızın sözleri yürek dağladı: Gelecek diye bir şey yok, protez bacaklar istemiyorum - Son Dakika
Dünya

İki bacağını kaybeden Gazzeli kızın sözleri yürek dağladı: Gelecek diye bir şey yok, protez bacaklar istemiyorum

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 4 bin 800'ü çocuk, 2 bin 550'si kadın olmak üzere 9 bin 770 Filistinli öldürüldü. Aralarında çocukların da olduğu çok sayıda kişi ise uzuvlarını kaybetti. Artık 2 bacağı olmayan 13 yaşındaki kızın "Gelecek diye bir şey yok. Benim geleceğim bitti. Protez bacaklar istemiyorum. Sahte bacaklar bana hep o anı hatırlatacak" şeklindeki sözleri yürek dağladı.

06.11.2023 12:35  Güncelleme: 12:38

1 aydır Gazze'de katliam yapan İsrail, 9 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine, çok daha fazlasının ise yaralanmasına neden oldu. Saldırılarda yaralanan 13 yaşındaki Layan el-Baz'ın ise bacakları kesilmiş. Aldığı ağrı kesicilerin etkisi geçince acı içinde ağlayan küçük kız, "Takma bacak istemiyorum. Benim geleceğim bitti." diyor.

10 BİNE YAKIN MASUM CAN VERDİ

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı operasyon başlatmıştı. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı. Okulları, evleri, camileri bombalayan İsrail sivillerin sığındığı hastaneleri de vurup 10 bine yakın insanı katletmişti. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de ölen ve yaralananların büyük çoğunluğunun çocuk olduğunu duyurmuştu.

İki bacağını kaybeden Gazzeli kızın sözleri yürek dağladı: Gelecek diye bir şey yok, protez bacaklar istemiyorum

"ARKADAŞLARIM YÜRÜRKEN BEN NASIL OKULA DÖNECEĞİM?"

13 yaşındaki Layan el-Baz ise saldırılardan yaralı kurtulanlardan. İsrail'in Gazze'ye düzenlediği aralıksız saldırılarından birinin sonucu bacakları kesilmiş. Aldığı ağrı kesicilerin etkisi geçince acı içinde ağlayan küçük kız, "Takma bacak istemiyorum. Bacaklarımı geri koymalarını istiyorum, bunu yapabilirler" diyor. EuroNews'in ulaştığı ve yüzü ile kolları yaralarla dolu olan Layan'ın "Arkadaşlarım yürürken ben okula nasıl döneceğim?" sorusu ise yürek dağladı.

İki bacağını kaybeden Gazzeli kızın sözleri yürek dağladı: Gelecek diye bir şey yok, protez bacaklar istemiyorum

Son Dakika Dünya İki bacağını kaybeden Gazzeli kızın sözleri yürek dağladı: Gelecek diye bir şey yok, protez bacaklar istemiyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement