İsrail askerleri tarafından öldürülen kişi İsrail vatandaşı çıktı - Son Dakika
Dünya

İsrail askerleri tarafından öldürülen kişi İsrail vatandaşı çıktı

İsrail askerleri tarafından öldürülen kişi İsrail vatandaşı çıktı

İsrail askerlerinin, Aşdod kentinde dur ihtarına uymadığı için terörist zannederek öldürdükleri kişinin İsrail vatandaşı olduğu ortaya çıktı.

08.10.2023 15:49

İsrail askerlerinin, dur ihtarına uymadığı için terörist zannederek öldürdükleri kişinin İsrail vatandaşı olduğu ortaya çıktı.

ARACA ATEŞ AÇTILAR

İsrail merkezli Yediot Ahronot'un haberine göre, İsrail güçleri Gazze sınırı yakınındaki Aşdod kentinde bir araca ateş açtı.

İsrail askerleri yanlışlıkla İsrail vatandaşını öldürdü

İSRAİL ASKERLERİ, KENDİ VATANDAŞINI ÖLDÜRDÜ

İsrail güçlerinin dur ihtarına uymayan ve Gazze yakınlarından İsrail'in orta kesimlerine doğru gitmek isteyen araçta öldürdükleri kişinin İsrail vatandaşı olduğu ortaya çıktı. Olay yerindeki bir polis, "Neden sert bir şekilde araç kullandığını ve polislerin dur ihtarına uymadığını bilmiyoruz. Araştırıyoruz." ifadelerini kullandı.

İsrail askerleri yanlışlıkla İsrail vatandaşını öldürdü

NE OLMUŞTU?

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, dün sabah İsrail'e "Aksa Tufanı" isimli kapsamlı operasyon başlattığını açıklamıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, silahlı gruplar bölgedeki yerleşim yerlerine girmişti. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

GAZZ'DE 370 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 370 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 200 kişinin yaralandığını açıklamıştı. İşgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde ise İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 7 Filistinli yaşamını yitirmişti. İsrail basınında Hamas'ın silahlı kanadının başlattığı operasyonlarda şu ana kadar 600 İsraillinin öldüğü, ülke genelinde yaralı sayısının 2 bini aştığı duyurulmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya İsrail askerleri tarafından öldürülen kişi İsrail vatandaşı çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement