New York'ta Türk Festivali Çoşkusu Yaşanacak - Son Dakika
Dünya

New York'ta Türk Festivali Çoşkusu Yaşanacak

New York\'ta Türk Festivali Çoşkusu Yaşanacak

Zeynep Öz Bildiriyor- Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından bu yıl 32'incisi düzenlenen, Türklerin dünya çapında düzenlediği en büyük kültür festivali ve yürüyüşü olan New York Türk Günü Yürüyüş ve Festivali'nin, bu yıl da geniş...

07.05.2013 09:19

Zeynep Öz Bildiriyor- Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından bu yıl 32'incisi düzenlenen, Türklerin dünya çapında düzenlediği en büyük kültür festivali ve yürüyüşü olan New York Türk Günü Yürüyüş ve Festivali'nin, bu yıl da geniş bir katılım ve büyük bir coşkuyla kutlanması bekleniyor.

-NEW YORK TÜRKLEŞECEK-

Mayıs ayı boyunca gerçekleşecek etkinlilerle Türkiye'yi bir aylığına New York'a taşıyacak olan New York Türk Festivali'nin, geçen Ekim ayımda yapılan bir anket sonucunda ana temasının "New York Goes Turkish" olmasına karar verilirken, festival programını açıklayan TADF, Grand Central'da yapılacak festivalin temasının da "Grand Bazaar to Grand Central" olduğunu belirtti. Mayıs ayındaki etkinliklerin hedefini "Amerika'nın Türk toplumunun birlik ve beraberliğini göstermesi dışında ülkemizin tanıtımı" olarak tanımlayan TADF Başkanı Ali Çınar, 13-20 Mayıs arasında, New York'ta ilk defa Türk restoran haftası düzenleneceğini açıklarken, üye olan derneklerin de, Mayıs ayı içinde TADF'nin destekleriyle özel programlar yapacaklarını ekledi.

-SERDAR ORTAÇ GELİYOR-

18 Mayıs'ta Madison Caddesi üzerinde başlayıp, Birleşmiş Milletler Binası'nın karşısındaki Dag Hammarskjold Parkı'ndaki düzenlenecek festivale çok güçlü bir ekiple hazırlanan Ali Çınar, ünlü sanatçı Serdar Ortaç'ın festivalde yer alacağının müjdesini vererek, festivalin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı İrsen Küçük'ün, TBMM'den altı milletvekilinin, 55 kişilik Türk Silahlı Kuvvetler Armoni Mızıkası'nın, Bursa Belediye Mehteran Takımı'nın, Ankara Belediyesi Fomget Folklor Grubu'nun da katılımının gerçekleşeceğini duyurdu.

-" BU HEPİMİZİN FESTİVALİ"-

Yürüyüş ve Festival'in "hepimizin" yürüyüş ve festivali olduğunu söyleyen Çınar, New York'un en iyi kültürel festivalleri arasında gösterilen Türk festivalinde, katılımcıları her sene olduğu gibi bu sene de sürprizlerin beklediğini belirtti. ABD'de yaşayan Türklerin, Balkan ve diğer soydaş toplulukların ve Amerikalıların birlik ve beraberlik içinde katılacağı New York Türk Günü Festivali'nde Amerika kıtasına Orta Asya'dan göç ettikleri iddia edilen Kızılderililerin yanı sıra, Somali ve Balkan ülkelerinden farklı etnik grupları da yer alacak.

-DIŞ BASINDA DA YER ALACAK-

Festivalin tanıtımı amacıyla Central Park ve Times Meydanında on binin üzerinde festival broşürü dağıtılacağını belirten Ali Çınar Amerikalıları ve diğer milletlerin vatandaşlarını festivale ilgi duyması amacıyla New York Times, New York Daily News, New York Post olmak üzere bir çok medya kuruluşlarına reklam vereceklerini söyledi.

New York Türk Günü Yürüyüşü ve Festivaline İstanbul 2020 Olimpiyat Komitesi, Türk Hava Yolları, Yurtdışı Türkler Başkanlığı, Bahçeşehir Üniversitesi, Mado, Vintage, AK Market, Göğüs Holding, Türsab, Paşabahçe, Smart Juice, Türkiye Odalar Borsalar Birliği, Mezun USA, başta olmak üzere birçok kuruluş ilgi ve destek gösterdiği açıklandı.

TADF'in düzenlediği New York Türk Günü Yürüyüş ve Festivali'nin programı şöyle:

-11 Mayıs: Eskişehir USA Geleneksel Balo Programı

-13 Mayıs: Topal Osman Film Gösterimi (Türk Amerikan Giresun Derneği,TASSANY ve TADF) Yale Üniversitesi,CT

-13-20 Mayıs: Türk Restoran Haftası (New York-New Jersey)

-14 Mayıs- Grand Central Türk Festivali, New York

-15 Mayıs- Mehmetçik Vakfı Onuruna Yemek Kitap Tanıtımı ve Resepsiyon, New York

Bursa Belediyesi Mehteran Takımı Gösteri, Philadelphia

-16 Mayıs: Wall Street'te Bayrak Çekimi, New York Brooklyn Türk Festivali, Brooklyn

TADF & Turksav " Türk Dünyası Paneli" Türkevi, New York

-17 Mayıs: Türk Günü Yürüyüş ve Festivali Galası ,Marriott Marquis Otel, New York

-18 Mayıs: 32. Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali

- 19 Mayıs: 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Futbo Turnuvası İstanbulspor Derneği, New Jersey TACC, ATKB, Türk Amerika Hars Birliği, ODTÜ Gemi Programı,New York

Mevlana Tasavvuf Düşünürü Ömer Tuğrul İnancer Bizlerle,New York

-25 Mayıs: Manhattan Sokak Fuarı,New York

-26 Mayıs: Geleneksel Türk Birlik ve Beraberlik Pikniği ( TADF,SNETACA,Türk Amerikan Giresun Derneği ve Saray Restoran",Connecticut. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya New York'ta Türk Festivali Çoşkusu Yaşanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement