Putin'in sağ kolu İstanbul geliyor! Kritik zirvede 3 konu başlığı masaya yatırılacak - Son Dakika
Dünya

Putin'in sağ kolu İstanbul geliyor! Kritik zirvede 3 konu başlığı masaya yatırılacak

Rusya'nın Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev ve beraberindeki heyet 8-9 Aralık'ta İstanbul'a gelecek. Heyetin gündeminde Suriye - Türkiye ilişkileri, olası kara harekatı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Esad'ın olası görüşmesi olacak.

07.12.2022 09:20  Güncelleme: 09:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den Suriye- Türkiye ilişkileriyle ilgili dikkat çeken bir hamle geldi. Buna göre Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev'in Türkiye'ye geleceği belirtildi.

HAFTA İÇİ BURADA OLACAKLAR

Rus heyetin 8-9 Aralık tarihlerinde İstanbul'da olması beklenirken,heyetin gündeminde Suriye - Türkiye ilişkileri, olası kara harekatı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Esad'ın olası görüşmesi olacak.

Lavrentyev, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Moskova'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad arasında bir görüşme organize etmek üzere çalıştığını duyurmuştu. Putin'e yakın isim, Erdoğan ile Esad arasında gerçekleşecek bir görüşmenin pozitif ve faydalı olacağına inandıklarını belirtmişti.

ERDOĞAN, "SİYASETTE DARGINLIK OLMAZ" DEMİŞTİ

Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde Mısır lideri Sisi ile tokalaşmış ve ardından da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile de görüşebileceğini söylemişti. Erdoğan, açıklamalarında "Esad ile görüşme olabilir, siyasette küslük, dargınlık olmaz, eninde sonunda adımlarımızı atarız" ifadelerini kullanmıştı.

Putin\'in sağ kolu İstanbul geliyor! Kritik zirvede 3 konu başlığı masaya yatırılacak

Son Dakika Dünya Putin'in sağ kolu İstanbul geliyor! Kritik zirvede 3 konu başlığı masaya yatırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement