Tess Holliday: Güzellik Standartlarınızı Sallayın - Son Dakika
Dünya

Tess Holliday: Güzellik Standartlarınızı Sallayın

Son yıllarda moda dünyasında "büyük beden" terimi giderek daha sık kullanılmaya başlandı. Aynı zamanda da yoğun bir tartışmanın tam odağında yer almaya başladı bu ifade.

27.01.2016 18:03  Güncelleme: 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bazıları kadınlar ''büyük beden'' tanımının ayrımcılık olduğunu belirterek bu terimin tamamen kaldırılmasını istiyor. Ama bazıları da bundan son derece memnun. Bu konudaki tartışmayı başlatan ve sürdürenler de bir deri bir kemik modellerin yanı sıra artık önemli moda şovlarında podyuma çıkan kıvrımlı modeller.

''İNCİTMEK İÇİN KULLANILAN BİR TERİM DEĞİL''

"Büyük beden" tanımını kullanmayı sevenlerden biri de 30 yaşındaki Tess Holliday. 50 beden model Holliday, Paper Magazine'e verdiği röportajda "Bu terimin kullanılması son derece önemli. Bu, bizim gibi insanları yaralamak, incitmek için kullanılan bir terim değil." dedi.

''BU TERİME KARŞI DEĞİLİM''

Büyük beden tanımının kendi bedenleriyle barışık yaşamak isteyen genç, yaşlı tüm kadınlar için önemli olduğunu söyleyen Tess Holliday "Büyük beden bir kadın herhangi bir yerde bu terimi görünce kendini yalnız hissetmez. Kendini tanımlayacak, kimliklendirecek bir dayanak bulur. Bu yüzden bu terime karşı değilim." diye konuştu.

''BÜYÜK BEDEN'' YERİNE ''KIVRIMLI''

Tess Holliday'in aksine kıvrımlı model olarak podyumlarda son dönemde öne çıkan Ashley Graham "büyük beden" kavramının ortadan kaybolmasını istediğini belirtmişti. Graham gibi Robyn Lawley, Tyra Banks gibi modeller ve Melissa McCarthy gibi oyuncular da "büyük beden" yerine "kıvrımlı" tanımlamasını tercih ettiklerini söylemişlerdi.

127 KİLOLUK MODEL

Tess Holliday, standartların oldukça dışındaki boyu ve kilosu ile önemli bir modellik ajansıyla kontrat imzalayan ilk manken oldu. Los Angeles doğumlu olan Holliday, model olmak için fazlasıyla kilolu ve kısa boylu olduğunu düşünüyordu. Bugün ise Vogue İtalya için çekimler yapıyor, binlerce moda markasıyla birlikte çalışıyor. Bu arada hemen belirtelim Holliday'in boyu 1,65 cm, kilosu ise 127. İngiltere'de bulunan MILK model ajansıyla kontrat imzalayan Holliday, böylece modellik tarihinde de bir rekor kırmış oldu.

''GÜZELLİK STANDARTLARINIZI SALLAYIN''

''Curves'' (Kıvrımlar) adında bir koleksiyonu sunması planlanan Holliday, sosyal medya üzerinden de ''Güzellik Standardınızı Sallayın'' konulu bir kampanya başlattı ve büyük destek gördü. Holliday'i Nylon Magazine, Marie Claire, Vogue, Cosmopolitan, People gibi pek çok ünlü dergi sayfalarına taşıdı.

17 YAŞINDA OKULU BIRAKIP MANKENLİĞE BAŞLADI

Küçükken kiloları nedeniyle alay konusu olan Holliday, 17 yaşındayken okulu bırakıp mankenliğe başlamış.Holliday'in anlaşması sonucu vücudunun şimdiki şeklini koruması için epey çaba sarfetmesi gerekiyor. ''Asla oturmuyor, günün 12 saati çekimde oluyorum. Eğer boşsam spor yapıyorum.'' diyor. Holliday kaymayı seviyor. Kocasına çok aşık ve bir de oğlu var. ''İnsanlar bana yeterince iyi olmadığımı söylediğinde çok üzülürdüm. Şimdi ise geldiğim yere inanamıyorum.'' diyor.


Tess Holliday: Güzellik Standartlarınızı Sallayın

Son Dakika Dünya Tess Holliday: Güzellik Standartlarınızı Sallayın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • Diego: Ulan ne karı be tank gibi tank çok sağlam duruyo 11 0 Yanıtla
  • yok: Sismanlar cirkindir.bende sisman olsam ben de cirkin olurum. Kabul edin artik bunu kendinizi kandirmayin cirkinsiniz iste.tanidigim tum sismanlar ya kompleksli ya da dunyalari ben yarattim havasinda ortalikta dolasiyorlar. Sanki hic sisman degillermis gibi daracik kiyafetler giyiyorlar ya cirkinsiniz iste. Birde bir ton makyaj. Ciplak gorun heryer pirtlamistir. 4 5 Yanıtla
  • Yav hehe: Sismanlik kimde nerde nasil olursa olsun estetik degildir 7 2 Yanıtla
  • GERÇEK YORUM: ayı bu karı ayı 6 2 Yanıtla
  • YUMUŞ YUMUŞ: İŞTE GÜZEL BU , YALNIZ SICAKLARDA SERİN TUTMALI TERLETMEMELİ 4 1 Yanıtla
  • Zynp: Yüzü bebek gibi 3 1 Yanıtla
  • Abdurrahman Düşüngen: güzel olmak iyidir ama ruh ve vücut güzelliği yanında ahlaki ve manevi değerleri de olursa bir işe yarar.Gerisi boştur.İstedikçe bir giysi gibi kullanılıp,değiştirilenleri makbul değildir.Saygılarımla. 4 0 Yanıtla
  • Zeze: Bu kiloyu sağlıklı birşey gibi gösterme çabası nedir yahu. Sağlıklı değil estetik değil. 3 0 Yanıtla
  • Manşet: Ben böyle etlibutlu sevmiyorum. Bayan dediğin göbeksiz olacak enfazla hafif balıketli olacak. 3 0 Yanıtla
  • gülcan: Kilolu olmak evlilikte zorluklar cikartir,bunun yüzüne yuva bile yikiliyor, 1 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement