Türkiye'nin balistik füzesi Yunanistan'ı korkuttu: Derin endişe duyuyoruz - Son Dakika
Dünya

Türkiye'nin balistik füzesi Yunanistan'ı korkuttu: Derin endişe duyuyoruz

Türkiye'nin Rize'den fırlatarak testini gerçekleştirdiği, yerli ve milli imkanlarla üretin Tayfun balistik füzesiyle ilgili detayları ABD basını okuyucularıyla buluşturdu. Balistik füze denemesi son dönemde Türkiye ile büyük gerilim yaşayan Yunanistan'ı ise alarma geçirdi. Yunan basını manşetlerini bu konuya ayırırken, "Tüm komşu devletlerin askeri çevrelerinde derin endişeye neden oldu" ifadeleri kullanıldı.

19.10.2022 10:40  Güncelleme: 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin savunma sanayi alanındaki başarılarına bir yenisi daha eklendi. Rize'de Roket Sanayi ve Ticaret AŞ'nin (ROKETSAN) geliştirdiği yerli füze 'Tayfun'un test atışı yapıldı.

ABD BASINI DETAYLARI GEÇTİ

Dün gerçekleşen test dış basında geniş yer buldu. ABD merkezli Bloomberg, füze denemesinin detaylarını okurları ile paylaştı. Bloomberg, adını açıklamadığı iki kaynağa dayandırdığı haberinde füzenin Sinop kıyılarında düştüğü bilgisine yer verdi.

Türkiye'nin Rize'den fırlattığı balistik füze Yunanistan'da bomba etkisi yarattı: Derin endişe duyuyoruz

YUNAN BASININDA GENİŞ YER BULDU

Bloomberg'in haberi Yunan basınında geniş yankı uyandırdı. "Türkiye tehdidi nasıl yükseltiyor?" sorusunu soran Ta Nea haberinde şu ifadeye yer verdi: "Füzenin kat ettiği mesafe İzmir ile Atina arasındaki mesafenin iki katı."

"PROJE BÜYÜK BİR GİZLİLİKLE YÜRÜTÜLDÜ"

Kathimerini gazetesi ise Türk yetkililerin projeyle ilgili herhangi bir bilgiyi açıklamayı reddettiğinin altını çizdi ve projenin büyük bir gizlilikle yürütüldüğünün altını çizdi.

Türkiye'nin Rize'den fırlattığı balistik füze Yunanistan'da bomba etkisi yarattı: Derin endişe duyuyoruz

"ASKERİ ÇEVRELERDE DERİN ENDİŞEYE NEDEN OLDU"

Skai gazetesi, füze denemesini, "Güç gösterisi" başlığı ile okurlarına sunarken Eleftherostypos ise füze denemesi için, "Tüm komşu devletlerin askeri çevrelerinde derin endişeye neden oldu" yorumunda bulundu.

Türkiye\'nin balistik füzesi Yunanistan\'ı korkuttu: Derin endişe duyuyoruz

Son Dakika Dünya Türkiye'nin balistik füzesi Yunanistan'ı korkuttu: Derin endişe duyuyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Fatih Keş: Siz Yunanistan ı ABD üssü haline getirip aır silah ve üslerle donatır ülkenizi ABD ye teslim ederken endişe duymuyoruz sanki, eğer Rusya yıkılsın Avrupa ve ABD nin ilk hedefi biziz tüm çalışmalar buna göre yapılıyor ABD etrafımızı çevirdi fakat bir şeyi unutuyor Türk Milleti esir alınmaz.... 451 13 Yanıtla
  • Resul Songul: Fatih kardeşim çok güzel bir yorum yapmış tsk ederim söylenecek sözler söylendi dünya 5 'ten büyüktür bir gece ansızın gelebiliriz 99 12 Yanıtla
  • şenol çolak: Cok zor belkı bır ıhtımal bu ulkeyı isgal edebılırsınız ama unuttuğunuz tek bırsey TÜRK MİLLETİ esir olmaz canlı tek bir TÜRK dünyaya sığmaz .ölmek için savasan tek milletiz. 81 5 Yanıtla

Advertisement