İstanbul da Anadolu Liselerinin Puanları Açıklandı - Son Dakika
Eğitim

İstanbul da Anadolu Liselerinin Puanları Açıklandı

İstanbul da Anadolu Liselerinin Puanları Açıklandı

Türk Eğitim- Sen İstanbul 5 Nolu Şubesi Olarak, Günlerdir Anadolu Liseleri Ek Yerleştirme Skandalıyla İlgili Kamuoyunu Bilgilendiriyorduk.

07.10.2010 22:09  Güncelleme: 22:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk eğitim- sen istanbul 5 nolu şubesi olarak, günlerdir anadolu liseleri ek yerleştirme skandalıyla ilgili kamuoyunu bilgilendiriyorduk. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü nihayet ek-yedek yerleştirmelerin ardından taban puanlarını açıkladı. Ve biz bir kez daha haklı çıktık.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sitesinde, Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi 330,934, Üsküdar Ahmet Keleşoğlu Anadolu Lisesi 285,145, Şişli Nişantaşı Anadolu lisesi 362,171 olarak açıklandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ek kontenjan öncesi taban puanları açıklamamış elbette, ama onu da biz açıklayalım. Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi 475 puandan 330lara düştü, Üsküdar Ahmet Keleşoğlu Anadolu Lisesi 460'lardan 285'e düştü. Nişantaşı Anadolu lisesi 472 puandan 362'ye düştü.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü bugün açıkladığı taban puanlarla hiç kimsenin duymadığı ek-yedek kontenjanlarla, okul puanlarının nasıl düştüğünü de bir anlamda teyit etmiş oldu. Türk Eğitim- Sen İstanbul 5 Nolu Şube olarak günlerdir bu skandalı kamuoyunun gündemine getiriyorduk. Son olarak bugün de ek kontenjan mağduru veli ve öğrenciler ile basın toplantısı düzenledik.

Ulusal ve yerel basından birçok gazetecinin katıldığı basın toplantısında Şube Başkanı Enver Demir yaşanan skandalın ayrıntılarını anlattı:

"21-22 Eylül tarihlerinde yapılan ek-yedek yerleştirme skandalına geçmeden önce, Anadolu Liselerine yerleştirme sürecini, Bakanlığın yayınlamış olduğu; "2010 Ortaöğretim Kurumlarına geçiş sistemi tercih ve e-kılavuzu" kitapçığından sizlere aktarayım. Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı bu 28 sayfalık e-kılavuzda öğrenci kayıtları, tercihler ve geçiş süreci belirtilmiştir.

Bu kılavuza göre;

9-20 Temmuz 2010 tarihleri arasında ilk tercihler yapıldı.

26 Temmuz-4 Ağustos 2010 tarihleri arasında 1.Yerleştirmeler tamamlandı.

4 Ağustosta Boş Kontenjanlar ilan edildi.

5-11 Ağustos 2010 tarihleri arasında, 2.yerleştirme tercihleri alındı ve Öğrencilere 6 tercih hakkı verildi.

16 Ağustosta açıklanan 2.tercih sonucunda Anadolu Liselerine girmeye hak kazananlar, 20 Ağustos a kadar kayıtlarını yaptırdılar. Bundan sonra 3. Defa Yedek Kayıt yapıldı.Bu kayıtlar 3 Eylülde bitti.Bunların hepsi kılavuzda var ve hukuki işlemlerdir.Yani 28 sayfalık bir kılavuzda bunlar ilan edilmiş ve tercih ve kayıt işlemleri de buna göre yapılmış.

Daha sonra ek-yedek yerleştirmeler başlıyor. Bu yerleştirmeler, Bakanlığın kılavuzunda yok. Bir yerleştirme daha takvime uygun olmayan bir şekilde yapılıyor ve oda tamamlandıktan sonra, sürpriz geliyor.21-22 Eylül 2010 tarihlerinde, ilk gün yani 21 Eylül günü mesai bitimine yakın, Bakanlığın İnternet Sitesinden ek yerleştirme ilan ediliyor ve öğrencilerin tek okul tercih etmesi duyuruluyor.

Vatandaş, kılavuzda belirtilen sürece uygun olarak; Anadolu Liselerine tercih-kayıt ve geçişler konusunda, Bakanlığın yayınladığı kılavuza göre davranarak, bu tercihlerden kendi puanına uygun olana kaydını yaptırdı ve tatile gitti veya gitmedi. Vatandaş gittiği yerden veya evinden Bakanlığın sitesini takip etmek zorunda mı?

3 Eylüle kadar verilen takvimin dışında, 21-22 Eylül günleri yapılan ek yerleştirmelerin, kitle iletişim aracılığıyla kamuoyuna duyurulması gerekirdi. Bakanlığın İnternet Sitesinde ilan edilerek tabiri caiz ise el altından yapılan bu yerleştirmeler sonucunda, bu okulları rüyasında bile göremeyecek olan öğrenciler bu okullara yerleştirilirken, yüzbinlerce öğrencinin hakkı yeniyor, hakları gasp ediliyor.

Bu bir skandaldır, suiistimaldir ve görevi kötüye kullanmaktır. , "Bu çok vahim bir kul hakkı suçudur ve insan haklarının en ağır ihlalidir " KPPS, ÖSS derken Anadolu Liseleri tercihlerinde yolsuzluk ve usulsüzlük yapılmıştır.

KPPS ve ÖSS de soru satma, kopye çekme şeklinde ortaya çıkan yolsuzluk, Anadolu Liselerinde "haber verilmeyerek" "vatandaş bilgilendirilmeyerek" gerçekleştirilmiştir. Çok profesyonelce yapılan bu operasyon sonucunda, Türkiye çapında başarılı olan, Anadolu Liselerinin taban puanları dibe vurmuş ve birileri bu fırsattan yararlanarak çok düşük puanlarla Türkiye nin en gözde okullarına sokulmuştur. "

Basın toplantısında ayrıca, ek kontenjan mağduru öğrenci velileri de söz aldı. OYP Puanı 394 olan Mehmet Zeki KAYA isimli öğrencinin velisi, tercih döneminde çocuğunun hiçbir okula yerleşemediğini, ek Kontenjan hakkından da haberdar olmadığı için, çocuğunu düz liseye kaydettirdiğini söyledi. 21-22 Eylül de yapılan ek yerleştirmelerden haberdar olmadıklarını, bu şartlarda çocuğunun puanının birçok Anadolu Lisesine girmeye yettiğini belirten öfkeli veli ek kontenjan alımlarını yargıya taşıyacağını belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Eğitim İstanbul da Anadolu Liselerinin Puanları Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement