İsviçre Büyükelçisi Ankara Üniversitesi'ne Şam Eriği Fidanı Hediye Etti - Son Dakika
Eğitim

İsviçre Büyükelçisi Ankara Üniversitesi'ne Şam Eriği Fidanı Hediye Etti

İsviçre Büyükelçisi Ankara Üniversitesi\'ne Şam Eriği Fidanı Hediye Etti

İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Jean-Daniel Ruch, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı dolayısıyla Ankara Üniversitesi'ne Şam eriği ağacı fidanı hediye etti. Büyükelçi Ruch ve Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Beşevler 10. Yıl Yerleşkesi'nde düzenlenen fidan dikim törenine katıldı.

31.10.2023 10:09  Güncelleme: 10:23

İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Jean-Daniel Ruch, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı dolayısıyla Ankara Üniversitesi'ne Şam eriği ağacı fidanı hediye etti.

Jean-Daniel Ruch ve Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Beşevler 10. Yıl Yerleşkesi'nde düzenlenen fidan dikim törenine katıldı.

Büyükelçi Ruch, törendeki konuşmasına, tüm katılımcıların Cumhuriyet Bayramı'nı ve Cumhuriyet'in 100. yılını tebrik ederek başladı.

İki ülke arasındaki dostluğu geliştirmek açısından İsviçre'den fidan hediyesinin sembolik bir jest olacağına inandıklarını dile getiren Ruch, "Aklınıza şu soru gelebilir; neden Şam eriği ağacı? Bu özel bir ağaç. Çok lezzetli meyvesi var ve gördüğüm kadarıyla Türkiye'de de yok. Bu sebeple biyoçeşitliliğe de katkı sağlayacağımızı düşünüyorum." dedi.

Ruch, 1 Ağustos'ta kutlanan İsviçre Ulusal Günü'nde bu ağacı büyükelçilik bahçesine de diktiklerini anlatarak, "Ben çok teşekkür ediyorum erik ağacının bir kardeşini buraya kabul ettiğiniz için." diye konuştu.

"Bu Fidan, Türkiye-İsviçre dostluğunun nişanesi olacak"

Rektör Ünüvar da Cumhuriyetin 100. yılını gönülden kutladığını belirterek, 2023'ün aynı zamanda Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin kuruluşunun 90. yılı olduğuna işaret etti.

Üniversitenin Beşevler kampüsünün ülkenin en güzide kampüslerden biri olduğuna dikkati çekerek, "Beşevler kampüsü biyoçeşitlilik anlamında fevkalade zengin bir kampüstür. Bu zenginliğe bir başka zenginliği de ilave etmiş oluyoruz. Bu fidan, Türkiye-İsviçre dostluğunun da nişanesi olacak." diye konuştu.

Fidanın İsviçre Büyükelçi tarafından bizzat getirtildiğine vurgu yapan Ünüvar, şöyle devam etti:

"Bu ağacın Türkiye-İsviçre dostluğunun büyümesini ve daha büyük meyveler vermesini sağlamasını temenni niteliğinde olduğunu da görürüz. Ben nazik ve ince düşüncesinden dolayı Sayın Büyükelçi'ye teşekkür ediyorum. Umarım bu ağacın büyümesi gibi dostluğumuz da hep büyür, gelişir. Belki bu ağacın büyümesi uzun yıllar alacaktır ama bizden sonraki nesiller bunu hep hayırla yad edecektir. Bizim kültürümüzde 'emanete gözü gibi bakmak' diye bir tabir vardır. Biz de bu ağaca gözümüz gibi bakacağız."

Konuşmaların ardından Şam eriği fidanını toprakla buluşturan Büyükelçi Ruch ve Rektör Ünüvar, törene katılan akademisyenlerle birlikte fidana can suyu verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Eğitim İsviçre Büyükelçisi Ankara Üniversitesi'ne Şam Eriği Fidanı Hediye Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement