Ordu'da 125 Bin Öğrenci ve 11 Bin 500 Öğretmen Yeni Eğitim Yılına Başladı - Son Dakika
Eğitim

Ordu'da 125 Bin Öğrenci ve 11 Bin 500 Öğretmen Yeni Eğitim Yılına Başladı

Ordu'da 2023-2024 yılı eğitim ve öğretim yılı İlköğretim Haftası kutlama programı Altınordu İlköğretim Okulu'nda yapıldı. 125 bin öğrenci ve 11 bin 500 öğretmen ders başı yaptı.

11.09.2023 13:08  Güncelleme: 17:07

ORDU'da 125 bin öğrenci ve 11 bin 500 öğretmen bugün ders başı yaptı.

Ordu'da 2023-2024 yılı eğitim ve öğretim yılı İlköğretim Haftası kutlama programı Altınordu İlköğretim Okulu'nda yapıldı. Törene Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, kurum müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan programda açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, uzun bir tatilin ardından yeni eğitim-öğretim yılına huzur ve güven içerisinde girmenin heyecanı ve talaşı içerisinde olduklarını söyledi.

'İYİ VE DOĞRU EĞİTİMİ VERECEK OLANLAR ŞÜPHESİZ ÖĞRETMENLERİMİZDİR'

Ülkenin her yanında olduğu gibi eğitim kenti Ordu'da da büyük bir sevinç ve mutluluk içerisinde 125 bin öğrenci ile 11 bin 500 öğretmenin ders başı yaptığını belirten Vargeloğlu, 'Ailemizden sonra hayatımıza yön veren en önemli basamaklardan biri hiç kuşkusuz okul hayatıdır. Okullarımız bireyi hayata hazırlayan, gelişme ve çağdaşlaşma çabalarını başarıya ulaştıran, eğitim imkanlarını sistemli bir şekilde sunan bir eğitim yuvasıdır. İyi ve doğru eğitimi verecek olanlar ise şüphesiz öğretmenlerimizdir. Öğrencilerimiz üzerinde etkili olan müfredat ve kitaptan çok öğretmenin şahsiyetidir. Milletimizin varlığının, kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılmasının ilk şartı tarihine, milletine, devletine, bayrağına ve vatanına bağlı nesiller geçmektedir' dedi.

'30 YATIRIM DEVAM ETMEKTE'

Çocuk ve gençlerin iyi bir eğitim almalarının yanı sıra gelişmeye ve araştırmaya açık bir akış açısına sahip olmaları adına bütün imkanları seferber etiklerini kaydeden Vargeloğlu, 'İlimizde 195 olan kütüphane sayısı yeni açılan kütüphaneler ve 34 sıfır atık kütüphanesi ile birlikte 411'e, kütüphanelerimizdeki kitap sayısı ise 299 binden 1 milyon 400 bine ulaştı. Deprem tahkiki sonucu 66 okul ve kurumumuzun yıkımı gerçekleştirilerek güçlendirme kararı verilen 46 okul ve kurumumuzdan 44 tanesinin geçici kabulü yapıldı. Son 3 yılda 304 derslik kapasiteli 21 okul, 3 atölye, 372 kapasiteli 3 pansiyon ve 3 spor salonundan oluşan 24 adet yatırımımız tamamlanmış olup, 328 derslik kapasiteli 28 okul ve 350 kişi kapasiteli 3 pansiyon ile toplam 30 adet yatırımımız devam etmektedir. Altınordu ilçemizde Karşıyaka ve Şahincili Mahallesi'nde yapımı devam eden okullarımız yılsonuna kadar tamamlayarak öğrencilerimiz ile buluşturacağız. Hayırsever yatırımları kapsamında olan 47 derslikli 7 okulumuz proje ve ihale aşamasındadır. 48 adet yatırım ise ek yapım ve revize devlet programına alınmıştır. Yine son 3 yılda 84 okulumuzda doğalgaz dönüşümü sağlanmıştır' diye konuştu.Konuşmaların ardından okula yeni başlayan öğrencilere hoş geldin çiçeği takdim edildi. Ardından program şiirlerin okunması ve halk oyunları gösteri ile devam etti. Tören, protokol mensuplarının öğrencilere temsili kitap dağıtımının ardından sona erdi. (DHA)

Ordu\'da 125 Bin Öğrenci ve 11 Bin 500 Öğretmen Yeni Eğitim Yılına Başladı
Kaynak: DHA

Son Dakika Eğitim Ordu'da 125 Bin Öğrenci ve 11 Bin 500 Öğretmen Yeni Eğitim Yılına Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement