16 İlde Hayali İhracat Operasyonu: Ünlü İş Adamları Gözaltında! - Son Dakika
Ekonomi

16 İlde Hayali İhracat Operasyonu: Ünlü İş Adamları Gözaltında!

Hayali ihracat iddiasıyla sabah saatlerinde İstanbul merkezli 16 ilde başlatılan operasyonda aralarında ünlü iş adamlarının da bulunduğu 46 kişi gözaltına alındı.

20.03.2015 10:39  Güncelleme: 16:46

Hayali ihracat ve devleti zarar uğratmak iddiasıyla sabah saatlerinde başlatılan operasyon iş dünyasını şoke etti. Ünlü iş adamları gözaltına alındı.

İSTANBUL MERKEZLİ OPERASYON

İstanbul mali suçlarla şube müdürlüğü sahtecilik büro amirliği ekipleri, yaklaşık bir yıllık çalışma sonucu 200 polisin katılımıyla sabah saatlerinde 16 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. 67 hedef isim için yapılan operasyonda aralarında ünlü iş adamlarının da bulunduğu 46 kişi gözaltına alındı.

AĞRILI TEKSTİL ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ

Çete tam 1 yıl boyunca teknik takibe alındı. İstanbul, Adana, Konya, Iğdır, Manisa, Bartın gibi farklı şehirlerdeki 14 tekstil firma izlendi. Operasyonda 22'si işyerine ve 98 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Çetenin liderliğini yaptıkları iddiasıyla tekstilci işadamları A.G., M.G., N.G., C.D., A.K. ve C.S.'nin de aralarında bulunduğu 46 kişi yakalandı.

"DEVLETİ 900 MİLYONLUK ZARARA UĞRATTILAR" İDDİASI

Gözaltına alınan şüphelilerin hayali ihracat yaparak devleti 900 milyon lira zarar uğrattıkları iddia edildi.

DEVLETİ NASIL DOLANDIRDILAR?

Şüphelilerin izlenen şirketleri kullanarak, Çin'den "Dahilde İşlem Rejimi" kapsamında getirdikleri ürünleri işleyip yurt dışına geri göndermeleri gerekirken iç piyasada sattıkları, bunların yeride sahte belgelerle de çaput tabir edilen tekstil çöplerini işlenmiş gibi gösterip ihraç ettikleri iddia ediliyor.

"DAHİLDE İŞLEM REJİMİ" NEDİR?

Türkiye'deki üretimi teşvik etmek için, yurt dışından ithal edilen tekstil ürünleri, işlenip yeniden ihraç edilmek şartı ile sıfır vergi ile yurda getiriliyor. Firmalar ürünleri Türkiye'de işleyip, ihraç ediyor. Yasa, Türkiye'deki üretim sektörüne teşvik amacıyla çıkarılmıştı.

ÖNEMLİ İSİMLER GÖZALTINDA

Operasyonda göz altına alınanlar arasında tekstil sektörünün önemli isimleri de yer alıyor. Bazı gümrük müşavirlik firması yetkililerinin de operasyon kapsamında gözaltı listesinde olduğu öğrenildi.

DAHA ÖNCE DE YAKALANMIŞTI

Daha önce de hayali ihracat soruşturmalarına adı karışan A.G.'nin bu operasyon kapsamında da olduğu öğrenildi. Operasyonda çete üyelerine rüşvet karşılığı yardımda bulunan Halkalı Gümrüğü'nde görevli 5 gümrük muayene memuru da gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğü'ne getirildi. (Kaynak:Habertürk- Hürriyet )

16 İlde Hayali İhracat Operasyonu: Ünlü İş Adamları Gözaltında!
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi 16 İlde Hayali İhracat Operasyonu: Ünlü İş Adamları Gözaltında! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • Ahmet: AKaP li olsalardı sıkıntı olmazdı. 27 2 Yanıtla
  • AKKOYUN AVCISI: BİLAL KAÇIYOR AHADA ORDA YAKALAYIN POLİİİİİİİİİİİİİİİS 15 12 Yanıtla
  • ars: hırsızlar, hırsizlara karşı 20 2 Yanıtla
  • 007ramço: Bütçe paraya sışınca sonunda bir birlerini yemeye başladılar kısa süre sonra daha büyük kodamanlara sıçrıycaktır bu olay önceki gibi seçim öncesi havuz kuramayınca operasyonla paralara el koyuyorlar 18 3 Yanıtla
  • cukaaa: hükümetle beraber yapsalar sorun olmazdı. . . . . . 12 8 Yanıtla
  • yalan dünya: eee hani bu ülkede artık yolsuzluk olmayacaktı sayın erdoğan 18 1 Yanıtla
  • ÖFKELİ: İş adamları vergi kaçırmazsa nasıl lüks yaşıyacaklar herşeyden çalıyorlar işçiden sigortadan devlet baba alıcak önlemini kesicek cezasını. Ne demişler Şeriatın kestiği parmak acımaz! Şeriat şart İslami yönetim şart başka çıkar yol yok. 13 4 Yanıtla
  • sigortacı: ülke çok iyi gidiyor masallah Allah nazarlardan saklasın.tecavüz dolandırıcılık yolsuzluk ahlak yerlerde.ama durmak yok boyle devam.hersey güllük gülistanlık. 13 3 Yanıtla
  • ali: adam hala akp yi savunmaya çalışıyor.traji komik bir durum bu.tam aziz nesinlik bir olay. 12 4 Yanıtla
  • 007ramço: Bütçe paraya sışınca sonunda bir birlerini yemeye başladılar kısa süre sonra daha büyük kodamanlara sıçrıycaktır bu olay önceki gibi seçim öncesi havuz kuramayınca operasyonla paralara el koyuyorlar 12 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement