Anfaş'tan Ankara'da 'Uluslararası' Zirve - Son Dakika
Ekonomi

Anfaş'tan Ankara'da 'Uluslararası' Zirve

ANFAŞ'tan Ankara'da 'uluslararası' zirve ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer'den Büyükelçiliklere çağrıANTALYA - ANFAŞ; Antalya'nın marka fuarları 29 HotelEquipment ve 25.FoodProduct öncesi ihracata yönelik hedef ülkelerin büyükelçilikleri ve ticari ataşeleriyle bir araya geldi.

20.10.2017 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANFAŞ'tan Ankara'da 'uluslararası' zirve

ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer'den Büyükelçiliklere çağrı

ANTALYA - ANFAŞ; Antalya'nın marka fuarları 29 HotelEquipment ve 25.FoodProduct öncesi ihracata yönelik hedef ülkelerin büyükelçilikleri ve ticari ataşeleriyle bir araya geldi. Fuarlar aracılığıyla ülkeler arası ticaret köprüsü kurulacağını söyleyen ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer; büyükelçi ve ataşelere alım heyeti çağrısı yaptı.

ANFAŞ - Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş.; 17-20 Ocak 2018 tarihleri arasında eş zamanlı olarak kapılarını açacak 29.HotelEquipment ve 25.FoodProduct fuarları öncesi, ihracat potansiyelin yüksek olduğu hedef ülkelerin büyükelçilikleri, ticari ataşelikleri ve Ankara'daki sektör temsilcilikleriyle bir araya geldi.

17 ülke ile ticaret zirvesi

Ankara Sheraton Otel'de düzenlenen buluşmaya; Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, Bangladeş, Brezilya, Demokratik Kongo, Etiyopya, Kırgızistan, Malezya, Makedonya, Meksika, Mısır, Peru, Polonya, Romanya, Tunus ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden; büyükelçi, büyükelçilik yetkilileri ve ticari ataşeler katılım gösterdi.

Büyükelçilik ve ticaret ataşe temsilcilerinin yanı sıra, ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer, TAFED - Türkiye Aşçılar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Açıköz, Ankara Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Oya Görkmen, TÜROFED - Türkiye Otelciler Federasyonu Genel Koordinatörü Necip Boz, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Koordinatörü Müjdat Özbahçivanoğlu ve çok sayıda sektör temsilcisi toplantıya katıldı.

Ülke ve bölge ekonomisinde sıçrama

Toplantının açılık konuşmasını gerçekleştiren ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer, ANFAŞ ve fuarları hakkında sunum gerçekleştirdi. ANFAŞ'ın, Türkiye ve bölgeyi beraber kalkındıracak projelere imza attığını söyleyen Özer, "ANFAŞ olarak; Antalya ve ülke ekonomisine katkı sağlamak, kent ekonomisine özelikle kış aylarında dinamik tutmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizim önceliğimiz; fuarlarımız aracılığıyla uluslararası ticari iş birliklerini arttırarak, Türkiye ve Antalya ekonomisinde lokomotif rolü üstlenmektir. Doğru enstrümanları en etkili şekilde kullanarak hayata geçireceğimiz yeni fuarlar, gerçekleştiği dönemlerde hem bölgenin hem de ülkenin ihracat rakamlarını harekete geçirecektir" diye konuştu.

Büyükelçiliklere çağrı

Fuarlar aracılığıyla Antalya'dan hedef ülkelere ticaret köprüsü kurulacağını ifade eden Murat Özer, "Fuarlarımız için yurt dışı çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyoruz. Konaklama, ağırlama ve gıda sektörünün önde gelen temsilcilerini, 20'nin üzerinde ülkeden profesyonel ziyaretçi ve alım heyetlerini Antalya'da buluşturuyoruz. Karşılıklı kazan -kazan ilkesiyle; ülkeler arası ticaret rakamlarını arttırarak, yeni iş birlikteliklerine imza atmayı hedefliyoruz. Bu çalışmaların daha başarılı olabilmesi için büyükelçiliklerimiz ve ticari ataşelerimizin desteği, son derece önemli. Uluslararası fuarlar, insanları ve ülkelerin yakınlaştırıyor ve ticareti arttırıyor. Biz ANFAŞ olarak bugün burada yer alan ülkelerin konaklamalarını karşılamayı taahhüt ediyoruz. Uçak biletlerinin de bir kısmını Ekonomi Bakanlığımızın desteğiyle ve ANFAŞ olarak karşılayacağız. Yeter ki alım heyetlerinin getirilmesinde bizlere destek olun Bu çalışmaları ilgili birimlerinize aktarın. Bizimle irtibata geçerek bu süreci aktarmamıza yardımcı olun. Fuarlarımıza 3 aylık bir zaman var. bu çalışmalar için tam zamanı." ifadelerini kullandı.

Yurt dışından alım heyetlerine yatırım arttırıldı

ANFAŞ olarak yurt dışı ziyaretçi ve alım heyetlerinin getirilmesi için özel bütçe ayrıldığını söyleyen Özer, "Fuarlarımızda katılımcılarımızı doğru hedef kitle ile buluşturabilmek için yurt dışı ziyaretçi için ayrılan payı arttırdık. Bugün burada katılan her ülke için 30'ar kişi konaklama yapacak bütçe ayrıldı. Yenilenen yapısı ile ANFAŞ'ta; İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, Farsça, Arapça, ve İtalyanca olmak üzere 7 dilin konuşulduğu Yurt Dışı Ziyaretçi ve Katılımcı Bölümü oluşturuldu" dedi.

Uluslararası profesyoneller hazır

Yenilene yapısı ve kabuk değişimiyle birlikte fuarların bu sene uluslararası iş birliktelikleri odaklı olacağını söyleyen Özer, "Bu yıl itibari ile ANFAŞ'ta ve fuarlarında bir kabuk değişimi yaşanıyor. ANFAŞ'ın iki markası, HotelEquipment - Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı ve FoodProduct - Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı için 2017 yılı itibariyle özellikle yurt dışında tanıtımım atağı gerçekleştirdik. BAKA (Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı), BAİB (Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği), DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) ve ANFAŞ'ın çalışma yürüttüğü acenteler aracılığıyla; Almanya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Brezilya, Bulgaristan, Cin, Hırvatistan, Hindistan, Ingiltere, Iran, Karadag, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Kuzey Irak, Letonya, Libya, Makedonya, Mısır, Mozambik, Ozbekistan, Rusya, Sırbistan, Suudi Arabistan, Tayland, Tunus, Umman, Yemen ve Yunanistan'dan alım heyetleri ve profesyonel ziyaretciler, katılımcılarla bir araya gelecek" şeklinde konuştu.

81 ilden alım heyeti

Yurt dışı çalışmalarının yanı sıra yurt içinde de tanıtım çalışmalarına paydaşlarıyla hız katan ANFAŞ, 2018'de Ekonomi Bakanlığı, TOBB - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Antalya Ticaret Borsası aracılığıyla hedef illerdeki ticaret ve sanayi odaları, TÜROFED - Türkiye Otelciler Federasyonu, TUSİD - Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği, AKTOB - Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği, TESK - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu, GİMAT - Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Ankara Toptancılar Derneği, TAFED - Türkiye Aşçılar Federasyonu,

ANFAŞ'ın yapmış olduğu anlaşmalar ile 24 hedef ilde yaptığı gerçekleştirdiği basın ve sektör toplantıları aracılığıyla; 81 ilden gıda toptancıları, kurumsal satın almacılar, otel ve restoran zincirleri, şef ve aşçılar, sektörel ziyaretçi heyetleri getirilecek.

iki dev - food product ve hotel ekipmanları fuarları - eş zamanlı tek çatı altında

Sözlerine ANFAŞ fuarları 29.HotelEquipment - Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı ve 25.FoodProduct-Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi vererek devam eden Özer, ziyaretçi ve katılımcı profillerinin paralellik gösterdiği fuarların Antalya Expo Center'ın büyümesiyle birlikte tek çatı altında yapma fırsatı bulduklarını ifade etti. Özer, "Sektör temsilcilerinin ortak talebi doğrultusunda iki fuarımızı 17- 20 Ocak 2018 tarihleri arasında eş zamanlı olarak gerçekleştireceğiz. Fuarda yerini alan sektör profesyonelleri; konaklama, ağırlama ve gıda sektörüne dair yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçilere aynı anda ulaşabilecek. Katılımcılar; fuar kapsamında düzenlenecek etkinlikler, ikili iş görüşmeleri ve konferanslara doğru hedef kitleye ulaşabilecek" diye konuştu.

TAFED etkinliklerle geliyor

Özer'in ardından konuşan TAFED Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Açıköz, 25.FoodProduct'a destek mesajı verirken, TAFED etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Açıköz," Biz TAFED olarak ANFAŞ'ın yürüttüğü çalışmalara destek veriyoruz. 25. FoodProduct fuarında geçen sene olduğu gibi bu sene de yerimizi alacağız. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden çok sayıda şefimizi getirmeyi planlıyoruz. Fuarda oluşturacağımız VIP bölümümüzde gelen tüm misafirlerimize, fuara katılacak yurt dışı ziyaretçilerine Türk mutfağını farklı yörelerden tanıtacağız. Bunların dışında uluslararası yarışmalar düzenleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Türk mutfağını tanısınlar

ANFAŞ'ın yurt dışı çalışmalarının önemi üzerinde duran Zeki Açıköz, "Biz bu fuar aracılığıyla kendi kültürümüzü tanıtma imkanı buluyoruz. Bu sene yurt dışından yoğun bir ziyaretçi gelecek. Biz yurt dışından daha çok katılımın olmasını istiyoruz. Daha çok yabancı gelsin, Türk mutfağını öğrensin, yeniliklerimizi görsün. Bizim ürünlerimizi talep etmelerini isteriz" dedi.

ANFAŞ ekonomiye doğrudan katkı koymaktadır

Toplantıda konuşan Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Koordinatörü Müjdat Özbahçivanoğlu,, "Bugün baktığınızda ANFAŞ, Türkiye ekonomisine doğrudan katkı sunan bir kuruluştur. Ülke sanayisini, konaklama sektörünü, gıda, yeme içme sektörünü nasıl daha iyi yere götürebiliriz diye düşünen çok iyi bir kuruluş olan ANFAŞ ile birlikte çalışıyoruz. Bu sene çok daha fazla şekilde desteğimizi vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Turizmin gelişmesinde fuarların katkısının önemi üzerinde duran Türkiye Otelciler Federasyonu Genel Koordinatörü Necip Boz, federasyon olarak desteğin devam ettiğini söyledi.

Boz'un ardından konuşan Ankara Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Oya Görkmen, ise oda olarak üyelere çağrıların devam ettiğini ifade etti.

Anfaş\'tan Ankara\'da \'Uluslararası\' Zirve
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Anfaş'tan Ankara'da 'Uluslararası' Zirve - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Afyonkarahisar Belediye Başkanı Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına Katıldı
    16:15 Afyonkarahisar Belediye Başkanı Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına Katıldı

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, kentte düzenlenen Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına katıldı. Başkan Köksal, fuarın şehir ekonomisine can suyu olmasını temenni etti.

  • Trabzon'da 'Alo 199' Çağrı Merkezi Kapatılma Kararına Tepki
    16:11 Trabzon'da 'Alo 199' Çağrı Merkezi Kapatılma Kararına Tepki

    Trabzon'da Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri bünyesinde faaliyet gösteren 'Alo 199' çağrı merkezinin kapatılma kararı, çalışanlar tarafından protesto edildi. Çalışanlar, kararın Trabzon'un ekonomisine zarar vereceğini ve 350 kişinin işsiz kalacağını belirterek tepki gösterdi.

  • MÜSİAD, Türkiye'nin Gücü Ödülleri'ni 9 Mayıs'ta verecek
    16:06 MÜSİAD, Türkiye'nin Gücü Ödülleri'ni 9 Mayıs'ta verecek

    Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), bu yıl "Türkiye Ekonomi Basını Ödülleri" ve "Bilim ve Teknoloji Ödülleri"ni tek çatı altında birleştirerek "Türkiye'nin Gücü Ödülleri" adıyla 9 Mayıs'ta Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törenle verecek.

  • Ticaret Bakanlığı, restoran ve kafelerde fiyat etiketi denetimi yaptı
    16:03 Ticaret Bakanlığı, restoran ve kafelerde fiyat etiketi denetimi yaptı

    Ticaret Bakanlığı ekipleri, 81 ilde restoran ve kafelerde, tarife ve fiyat listelerinin görünür şekilde işletmenin önüne ve masaların üzerine konulması uygulamasına ilişkin denetim yaptı. Denetimlerde, fiyat tarifelerinin, iş yerlerinin giriş kapısının önüne ve masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde konulup konulmadığı incelendi. Denetimler sonucunda birçok işletmeye idari para cezası uygulandı.

  • Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri yol kontrolleri gerçekleştirdi
    16:01 Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri yol kontrolleri gerçekleştirdi

    Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli ve İlçe jandarma ekipleri tarafından hayvan hareketleri ve hayvansal ürünlerin denetimleri çerçevesinde yol kontrolleri gerçekleştirildi.

  • İnebolu'da çiftçilere 100 bin fide dağıtıldı
    15:50 İnebolu'da çiftçilere 100 bin fide dağıtıldı

    Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında çiftçilere 100 bin fide dağıtıldı. İlçede rekor sayıda fide dağıtımı gerçekleştirildi. Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, dağıtım programında yaptığı konuşmada, geçen seneye göre 2,5 kat daha fazla fide dağıtıldığını belirtti. İnebolu'nun en fazla seraya sahip ilçe olduğunu vurgulayan Baycar, seracılığın yoğun olduğu köylerde göç olmadığını ve bu sayede köy nüfuslarının azalmadığını ifade etti. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hülya Karaaslan ise TAKE Projesi kapsamında üçüncü kez fide dağıtımı yapıldığını ve 100 bin fidyenin yetersiz olduğunu söyledi.

  • Manisalılara kartlı sayaçtan mekanik sayaca geçiş için adımlar
    15:49 Manisalılara kartlı sayaçtan mekanik sayaca geçiş için adımlar

    Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, zorunlu kartlı sayaç uygulamasının kaldırılması kararının ardından mekanik sayaca geçmek isteyen Manisalıların uygulaması gereken adımları açıkladı.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı İslahiye'de incelemelerde bulundu
    15:39 Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı İslahiye'de incelemelerde bulundu

    Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, İslahiye ilçesinde yapımı devam eden iş yerlerini incelemek üzere İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu ve Belediye Başkanı Kemal Vural ile birlikte Küçük Sanayi Sitesi'ne ziyarette bulundu. Daha sonra ise Yeşilyurt Mahallesi'ndeki Yeşil Endüstri Bölgesi ilan edilen Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.


Advertisement