Bank Asya Genel Müdürü Beyaz Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Bank Asya Genel Müdürü Beyaz Açıklaması

Bank Asya Genel Müdürü Beyaz Açıklaması

"Beklentilerimiz pozitif olmakla birlikte 2014, ülkemiz ve bankacılık açısından çok kolay geçmeyecek gibi gözüküyor"

07.11.2013 14:18

Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz, "Beklentilerimiz pozitif olmakla birlikte 2014, ülkemiz ve bankacılık açısından çok kolay geçmeyecek gibi gözüküyor" dedi.

Beyaz, şube açılışı için geldiği Gaziantep'te bir otelde düzenlediği basın toplantısında, 2008'deki global krizin gelişmiş ülkelerde ciddi hasarlara yol açtığını belirtti.

ABD Merkez Bankasının 2007'de 1,7 trilyon dolar olan büyüklüğünün aradan geçen 5 yılda 3,7 trilyon dolara ulaştığını vurgulayan Beyaz, şöyle konuştu:

"Bu basılan paraların bir şekilde enflasyonist etkileri olacağından hareketle, ekonomilerdeki iyileşmeye bağlı olarak bu likiditenin piyasalardan geri çekileceği aşikardı. Gelişen ülkelerde özellikle mayıs ayından itibaren ciddi bir dalgalanma oldu. Bu süreçte sadece Türkiye değil, Endonezya, Brezilya, Hindistan ve Meksika gibi ülkeler en fazla etkilenen ülkeler oldu."

Yaşanan sürecin, Türkiye'de bu yıl için hem büyüme rakamında hem enflasyon rakamında beklentilerin gerçekleşmesine dair ciddi engel teşkil edeceğini savunan Beyaz, "Önümüzdeki dönemde gelişmiş ülke merkez bankalarının piyasalardaki likiditeyi çekmesine bağlı olarak, faizler olduğu seviyeden daha yüksek olacak. Yurt dışı kaynaklara ulaşmak daha güç olacağı için mecburen iç tasarrufa yüklenmek zorunda kalacağız" diye konuştu.

Türkiye'nin hassas bir dönemden geçtiğini dile getiren Beyaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Önümüzdeki yıl seçim yılı. Beklentilerimiz pozitif olmakla birlikte 2014, ülkemiz ve bankacılık açısından çok kolay geçmeyecek gibi gözüküyor. Ama biz her şeye rağmen pozitif taraftayız. 76 milyon genç nüfusu olan Türkiye'nin diğer gelişen ülkelerden pozitif ayrışacağını düşünüyoruz. Güçlü bir iç tüketim ve talep var. Bu talebin devam edeceğini ve ister istemez de dış dalgalanmalardan etkileneceğimizi düşünüyoruz." - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bank Asya Genel Müdürü Beyaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement