Colendi'nin bağlı kuruluşu SETL yönetim kuruluna yeni üyeler atadı - Son Dakika
Ekonomi

Colendi'nin bağlı kuruluşu SETL yönetim kuruluna yeni üyeler atadı

Colendi\'nin bağlı kuruluşu SETL yönetim kuruluna yeni üyeler atadı

Colendi'nin bağlı kuruluşu SETL, Londra merkezli blok zinciri mutabakatları ve ödeme sağlayıcısı olarak bilinen şirketin yönetim kuruluna Colendi Kurucu Ortağı ve CEO'su Bülent Tekmen ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın geçmiş dönem başkan yardımcılarından Erkan Kilimci'yi atadı. SETL, dünyanın önde gelen banka ve finans şirketlerine teknoloji sağlayan bir şirket olarak biliniyor ve Colendi'nin tamamını satın almıştı. Yeni üyelerin finans sektöründeki deneyimleri ve vizyonları, SETL'in blok zinciri mutabakat ve ödeme altyapısını geliştirmesine değerli katkılar sağlayacak.

16.08.2023 10:43

Dünyanın en hızlı büyüyen ve en güçlü fintek şirketlerinden biri olan Colendi'nin bağlı kuruluşu, Londra merkezli blok zinciri mutabakatları ve ödeme sağlayıcısı SETL yönetim kuruluna iki yeni üye atandı. Colendi Kurucu Ortağı ve CEO'su Bülent Tekmen ve TC Merkez Bankası'nın geçmiş dönem başkan yardımcılarından Erkan Kilimci, SETL yönetim kuruluna katıldı.

Türkiye'nin en büyük sermayeli finansal teknoloji şirketlerinden biri olan Colendi'nin bağlı kuruluşu Londra merkezli blok zinciri mutabakatları ve ödeme sağlayıcısı SETL, yönetim kuruluna Colendi Kurucu Ortağı ve CEO'su Bülent Tekmen ve TC Merkez Bankası'nın geçmiş dönem başkan yardımcılarından Erkan Kilimci katıldı. Colendi, 2022 yılında saklama ve ödeme kurumları ile yaptığı yüksek profilli çalışmaları ile tanınan, dünyanın önde gelen banka, finans şirketleri ve regüle platformlar için blok zinciri temelli ödeme ve mutabakat sistemleri sağlayıcısı şirketlerinden olan SETL'ın tamamını satın almıştı.

DÜNYANIN ÖNDE GELEN BANKALARINA TEKNOLOJİ SAĞLIYOR

New York Federal Merkez Bankası (FED) dijital para projesinin teknoloji sağlayıcıları arasında yer alan SETL'ın hizmet verdiği kurumlar arasında İngiltere, Fransa ve Singapur Merkez Bankaları, Swift, Bank of New York gibi önde gelen banka ve finans devleri bulunuyor.

Fintek alanında hayata geçirdiği başarılı platformların yanı sıra, girişimcilik ekosistemine destekleri ile tanınan Bülent Tekmen, Türkiye'nin en önemli fintek şirketlerinden biri olan ininal.com'u kurdu ve dünya çapında yüksek potansiyelli teknoloji girişimlerini destekleyen yatırım şirketi Next Ventures'ın kurucuları arasında yer aldı. 2017 yılında Colendi'nin kurucu ortakları arasında yer alan Tekmen, yapay zeka ve blok zinciri teknolojisi temelli olarak sunduğu kredi skorlama ve geniş bir skalada gömülü finans çözümleri sunan Türkiye'nin en hızlı büyüyen fintek girişimine imza attı. SETL'in satın alınmasından bu yana, Colendi güçlenmeye devam etti ve kurumsal blok zinciri çözümleri pazarında da önemli bir oyuncu oldu. Colendi Menkul Değerler ve Colendi Sigorta'yı hayata geçiren Tekmen, son olarak BDDK'dan kuruluş izni alan ColendiBank'ın da kurucuları arasında yer alıyor.

SETL Yönetim Kurulunun diğer yeni üyesi Erkan Kilimci ise finans sektöründeki 20 yılı aşkın deneyimini ve saygınlığını yönetim kuruluna taşıyor. Bankacılık sektöründe başladığı kariyerine ağırlıklı olarak uluslararası sermaye piyasası şirketlerinde üst düzey yönetici olarak devam eden Kilimci, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Colendi Bank'ın kurucuları arasında yer alan Kilimci, Boğaziçi Üniversitesi Uygulumalı Finans Merkezi ve Özyeğin Üniversitesi Finans Mühendisliği Merkezi bünyesinde portföy yönetimi ve finansal teknolojiler üzerine çalışmalarına devam ediyor.

"FİNANSIN GELECEĞİNE YÖN VERECEK HEYECAN VERİCİ İŞLER YAPIYORUZ"

"Sayın Tekmen ve Kilimci'yi SETL yönetim kurulunda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullanan SETL Yönetim Kurulu Başkanı Sir David Alan Walker, şunları söyledi: "Finans sektöründeki derin deneyim ve bilgilerinin yanı sıra girişimci ruhları ve vizyonları, blok zinciri mutabakat ve ödeme altyapımızı oluşturmaya ve geliştirmeye devam ederken çok değerli katkı sağlayacak."

SETL CEO'su Anthony Cullinghan ise "SETL'da, Düzenlenmiş Sorumluluk Ağı (Regulated Liability Network© - RLN) konseptinin uygulanabilirliğinin araştırılması gibi finansın geleceğine yön verecek heyecan verici işler yapıyoruz. Tekmen ve Kilimci'nin Yönetim Kurulumuza katılması, yer aldığımız projelerde fark yaratmamızı sağlayacaktır" açıklamasını yaptı.

SETL hakkında:

Kurumsal blok zinciri yerleşimi ve ödeme altyapısı sağlayıcısı SETL, blok zinciri teknolojisine dayalı menkul kıymetler piyasaları ve ödemeler için tokenizasyon, dijital saklama ve dağıtılmış defter teknolojisi sağlayan, platformlar geliştirmede uzmanlaşmış Londra merkezli dünyanın önde gelen şirketleri arasında yer alıyor. SETL, blockchain dünyasında, DeFi denilen decentralized finance (merkeziyetsiz) dünyasında çok ciddi bir fark yaratmak üzerine kurulmuş ve Swift, Bank of New York, Singapur Merkez Bankası, Fransız Merkez Bankası, İngiltere Merkez Bankası gibi merkez bankaları ve finans devlerine hizmet veriyor. SETL sistemi, piyasa katılımcılarının nakit ve varlıkları doğrudan birbirleri arasında hareket ettirmelerini sağlayarak piyasa işlemlerinin anında ve nihai olarak uzlaştırılmasını kolaylaştırıyor. SETL sistemi, eşleştirme, takas, saklama, kayıt ve işlem raporlama sürecini basitleştiren izinli dağıtılmış bir sahiplik defteri ve işlem kayıtları tutuyor.

SETL, geçen yıl aralık ayında Dünya Bankalararası Finansal Telekomünikasyon Derneği (SWIFT) ile birlikte çalışabilirlik Kavram Kanıtı kapsamında bir iş birliği yaptığını duyurdu ve Düzenlenmiş Sorumluluk Ağı'nın (RLN) saniyede bir milyon işlemi (tps) işleyebileceğini gösterdi. Colendi, 2022 Eylül'ünde SETL'ı satın aldı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Colendi'nin bağlı kuruluşu SETL yönetim kuruluna yeni üyeler atadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement