Dünya Bankası, Türkiye'ye 1 Milyar Dolarlık Finansman Sağlayacak - Son Dakika
Ekonomi

Dünya Bankası, Türkiye'ye 1 Milyar Dolarlık Finansman Sağlayacak

Dünya Bankası, depremden etkilenen bölgelerde kırsal konutların ve temel kamu hizmetlerinin yeniden tesisine yardımcı olmak için Türkiye'ye 1 milyar dolarlık finansman sağlayacağını duyurdu. Türkiye Deprem İyileştirme ve Yeniden İnşa Projesi kapsamında sağlanacak finansman, sağlık hizmetlerinin yeniden tesis edilmesine ve hasar gören belediye altyapısının yeniden inşasına yardımcı olacak. Proje, 11 ili kapsayacak ve yaklaşık 14 milyon insanı etkileyecek. Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, Türkiye'nin yanında olacaklarını ve etkilenen toplulukların yeniden inşasına yardım edeceklerini belirtti. Bu finansman paketi, Dünya Bankası'nın Türkiye'ye tek seferde sağladığı en büyük finansman olarak kaydedildi.

28.06.2023 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Bankası depremden etkilenen bölgelerde kırsal konutların ve temel kamu hizmetlerinin yeniden tesisine yardımcı olmak için Türkiye'ye sağlanacak 1 milyar dolarlık finansmanı onayladı.

Dünya Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye Deprem İyileştirme ve Yeniden İnşa Projesi"nin sağlık hizmetlerinin yeniden tesis edilmesine, hasar gören veya tahrip olan belediye altyapısının yeniden inşasına yardımcı olacağı ifade edildi.

"BU YOLCULUKTA TÜRKİYE'NİN YANINDA OLACAĞIZ"

Proje faaliyetlerinin depremden en fazla etkilenen ve yaklaşık 14 milyon insanın yaşadığı 11 ili kapsayacağı kaydedilen açıklamada görüşlerine yer verilen Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, "Dünya Bankası, depremlerin gerçekleştiği günden bu yana Türkiye'nin yanında ve afet riski yönetimi ve doğal afet sonrası yeniden inşa alanlarındaki deneyimlerini ve uzmanlık birikimini paylaşmaktadır. Bu devasa yıkım sonrasında devam eden çabaların birkaç yıl süreceğini ve önemli miktarlarda kaynak gerektireceğini iyi biliyoruz. Bu yolculukta, Türkiye'nin yanında olacağız ve etkilenen toplulukların yeniden inşasına yardım edeceğiz." ifadelerini kullandı.

DB'NİN TÜRKİYE'YE TEK SEFERDE SAĞLADIĞI EN BÜYÜK FİNANSMAN

Açıklamada, Türkiye Deprem İyileştirme ve Yeniden İnşa Projesi kapsamında 1 milyar dolarlık finansmanın onaylandığı belirtilirken bunun Dünya Bankası'nın Türkiye'ye tek seferde sağladığı en büyük finansman paketi olduğu kaydedildi.

Projenin ana amaçları arasında belediye altyapısı ve sağlık hizmetlerinin yeniden tesisi ile kırsal konutların inşa ve iyileştirilmesinin de yer aldığına dikkat çekildi.

Dünya Bankası, Türkiye\'ye 1 Milyar Dolarlık Finansman Sağlayacak
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Dünya Bankası, Türkiye'ye 1 Milyar Dolarlık Finansman Sağlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Ahmet Kçk: 2016 da dunya ya kredi verecek olan ulkemiz simdi krediye muhtaç duruma geldi nereye kadar dayanacak bu insanalr bakalim bakalim 59 35 Yanıtla
    Doğan Kaya: Sen inandınmı o o zamanki habere 0 0
  • haydar topçu: Dünya bankası 1 milyar doları babasının hayrına vermez vardır karşılıklı 62 21 Yanıtla
  • Mustafa Aksoy: Borç para sanki bedava,devletimiz sagolsun millet dolara yüklendikçe borçta olsa almak zorunda kalıyor 54 27 Yanıtla
  • Emekli Tahminci: BU PARA BORÇ PARA DEĞİL O YAZANLAR 300MILYAR DOLARI SORMAYIP,ARTI ADAM VATANIMIZI ÖZERKLİK VAAD EDIP SATARKEN HESAP SORULMUYOR OY VERİLİYOR BEDAVA HIBE PARAYA LAF SÖYLENİP YAZILIYOR,ONCE BU INSANSANLARIN KENDİLERİNİ SORGULAMALI DERIM 0 0 Yanıtla
  • nihat karayel: Bizimkilere vermesin yabancı ülkeye versin o yardımı yapsın bize verilirse bizimkiler parayı boşa harcar 0 0 Yanıtla

Advertisement