Edremit zeytinyağı Avrupa Birliği nezdinde tescil edildi - Son Dakika
Ekonomi

Edremit zeytinyağı Avrupa Birliği nezdinde tescil edildi

Edremit zeytinyağı Avrupa Birliği nezdinde tescil edildi

Balıkesir'in Edremit ilçesinde üretilen coğrafi işaret tescilli zeytinyağı, Avrupa Birliği (AB) nezdinde de tescil edildi.

24.03.2023 14:59  Güncelleme: 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Edremit ilçesinde üretilen coğrafi işaret tescilli zeytinyağı, Avrupa Birliği (AB) nezdinde de tescil edildi.

Edremit Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, AA muhabirine, Edremit zeytinyağının AB Tarım ve Kırsal Kalkınma Müdürlüğü Komisyonunda tescili için 2021 yılında yapılan başvurunun kabul edildiğini söyledi.

Çetin, Edremit zeytinyağının artık AB'den tescilli bir ürün olduğunu belirterek, "AB'den tescilli Türkiye'den 9 coğrafi işaretli ürün var. Edremit zeytinyağı 10'uncu ürün oldu. Bu, Türkiye'de zeytinyağı anlamında ikinci oluyor. Daha önce Milas zeytinyağı, AB'den tescil almıştı." dedi.

Edremit Körfezi'nde üretilen zeytinyağının dünyaca ünlü bir ürün olduğunu vurgulayan Çetin, bu tescilin bölgeye olumlu yansıyacağını dile getirdi.

Zeytinyağının Avrupa'ya ve başka coğrafyalara ihracatında üreticilerin önlerinin daha da açılacağını ifade eden, Çetin, "Bu gelişme bölgemize daha çok döviz girdisi anlamına geliyor. Zeytinyağımızın daha değerli hale gelmesini sağlayacak. Coğrafi işaret kullanan ve markalaşan üreticilerimiz artık zeytinyağından daha çok gelir elde ederek zeytinlik alanlarımızın korunması açısından da önemli bir gelişme olacak. Bu son derece sevindirici bir haber." diye konuştu.

Türkiye'nin coğrafi işaretli ürünleri Antep baklavası, Aydın inciri, Aydın kestanesi, Bayramiç beyazı, Giresun tombul fındığı, Malatya kayısısı, Milas zeytinyağı, Taşköprü sarımsağı ve Antakya künefesi daha önce AB tarafından tescillenmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Edremit zeytinyağı Avrupa Birliği nezdinde tescil edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaziantep Ticaret Odası Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    15:03 Gaziantep Ticaret Odası Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Gaziantep Ticaret Odası'nın Mart ayı olağan meclis toplantısı, geniş katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda, ticari hayatı etkileyen sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bursa ile bağlarımızı güçlendiriyoruz
    15:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bursa ile bağlarımızı güçlendiriyoruz

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Bursa'nın tarihi ve ekonomik önemine vurgu yaparak, Türkiye Yüzyılı'na Bursa ile hazırlandıklarını belirtti. Erdoğan, Bursa'nın emeğin, alın terinin, üretimin şehri olduğunu ifade etti.

  • Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Kapsamında 104 Çiftçiye Tohum Dağıtıldı
    14:56 Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Kapsamında 104 Çiftçiye Tohum Dağıtıldı

    Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi kapsamında 104 çiftçiye 300 kilo çalı fasulyesi dağıtıldı. Proje, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi ve bakanlık, İl Özel İdare ve çiftçi katkısıyla desteklendi. Törende konuşan yetkililer, projenin önemini vurgulayarak çiftçilere teşekkür etti.

  • Şangay, 2023'te Turist Sayısını Artırdı
    14:53 Şangay, 2023'te Turist Sayısını Artırdı

    Çin'in Şangay kenti, 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 73,5 artışla yaklaşık 326 milyon turist ağırladı. Bu turistlerin 3,64 milyonu yurtdışından geldi. Kentin turizm geliri ise bir önceki yıla göre yüzde 76,8 artarak 367,8 milyar yuanı aştı. Şangay Turizm Yatırımı Teşvik Konferansı'nda açıklanan bu istatistikler, kültür ve turizm sektöründe 26 projenin tamamlanmasının veya iyileştirilmesinin beklendiğini gösteriyor.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan:
    14:47 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Temmuz' ayında emekli maaşlarını masaya yatıracağız"

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaşadığı ekonomik sıkıntıdan dolayı sitem eden her vatandaşın sonuna kadar haklı olduğunu belirterek, " "Emeklilerimizi hak ettiği refah seviyesine biraz daha yaklaştıracağız. Milletimize asla bugüne kadar yalan söylemedik.


Advertisement