F-16 maketini 5 bin TL'ye satışa çıkardı - Son Dakika
Ekonomi

F-16 maketini 5 bin TL'ye satışa çıkardı

Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarına saldırması üzerine başlatılan operasyonlardan etkilenen 61 yaşındaki Ali Yaşar, Yozgat'taki köyüne yerli ve milli malzemeler kullanarak kendi imkanlarıyla F-16 savaş uçağı maketi yaptı. Öte yandan Yaşar'ın, evinin önünde sergilediği F-16'yı görenlerin "Satıyor musun?" sorularının üzerine 5 bin TL'den ilana koyduğu öğrenildi.

17.05.2021 16:11  Güncelleme: 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ın Esenli Köyü'nden yaşayan 61 yaşındaki Ali Yaşar, Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarına saldırması üzerine başlatılan operasyonlardan etkilenerek uçak yapmaya karar verdi. Köyündeki atölyesinde 10 günde 1,5 buçuk metre uzunluğunda F-16 savaş uçağının maketini yapan Yaşar, Dağlık Karabağ'ın Ermenistan işgalinden kurtarılması zaferi anısına, maketi evinin bahçesinde sergilemeye başladı. Gerçeğinden ayırt edilemeyen maket uçağın çok sayıda ziyaretçisi de bulunuyor.

Yozgatlı vatandaş yaptığı F-16 maketini 5 bin TL'ye satışa çıkardı

KARABAĞ SAVAŞINDAN ETKİLENDİ

Ülke genelinde son dönemlerde yerli ve milli uçakların, roketlerin, füzelerin ve askeri mühimmatların yapıldığını belirten Yaşar, kendi imkanları ile F-16 savaş uçağının maketini yaptığını söyledi.

Yaşar, "Bu F-16 uçağı için demir ve saç kullandım. Yapımı, planı, projesi tamamen bana ait. O günlerde Azerbaycan ile Ermenistan savaşıyordu ve erkek erkeğe bir savaş olmuyordu. Ermenistan kalleşçe Azeri kardeşlerimin üzerine roketle saldırırken Azerbaycan askerleri Ermenistan askerleri ile savaşıyordu. Canım sıkıldı ve parça malzemelerim vardı. F-16 model bir uçak yapıyım üzerine bombalar ile yükleyim, doldurayım ve git Ermenistan'ı bombala gel diyerek o amaçla yaptım. Ermenistan'ı bombaladık. Üzerinde 8 tane bomba var. Azerbaycan savaşı sırasında 10 gün içinde yaptım. Bundan sonrada B-52 bombardıman uçağı yapmayı düşünüyorum. Amerika, İsrail, Ermenistan bize kafa tutan ülkelere gidip kalbimle gönlümle bombalamak istiyorum" dedi.

Yozgatlı vatandaş yaptığı F-16 maketini 5 bin TL'ye satışa çıkardı

5 BİN TL'DEN SATIŞA ÇIKARDI

F-16 savaş uçağının maketini gören vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini de anlatan Yaşar, "Görenler Ali Amca güzel olmuş satıyor musun diye soruyor. Maket olarak yaptım. Satarım deyip 5 bin TL'ye ilana koyduk. Şu günlerde de Aselsan tarafından ülkemizde yerli ve milli uçakları roketler, füzeler her türlü askeri mühimmatlar yapılıyor. İnşallah ben de onları göz önüne alarak bir Türk olarak içimdeki milliyetçi duygularla kendi imkanlarımla F-16 uçağımı yaptım" şeklinde konuştu.

Yozgatlı vatandaş yaptığı F-16 maketini 5 bin TL'ye satışa çıkardı
F-16 maketini 5 bin TL\'ye satışa çıkardı
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi F-16 maketini 5 bin TL'ye satışa çıkardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (35)

  • Doğrucu : Millet deliye hasret, biz akıllıya... 18 3 Yanıtla
  • F-16: Resmi görünce F-16 dan soğudum ... 15 3 Yanıtla
  • Ptc: F ini tutturmuş da 16 soru işareti..... 14 1 Yanıtla
  • Muhammed: Dayının maketi thy uçaklarına yani boing uçaklarına benzemiş. 14 0 Yanıtla
  • arslan : fırsat bu fırsat yapıştır emmmiiii 10 2 Yanıtla
  • mustafa : yatış verilmeli 9 1 Yanıtla
  • Yufkacı Muhammer: İmkan verilirse gerçeginide yaparım dememiş:)) 9 1 Yanıtla
  • Göksel Bahadır : Buna 5 bin isteyenede verenede 100 değnek az bile 10 0 Yanıtla
  • Eyup: Helal olsun dayı eline sağlık, yağdır bombaları islam düşmanlarına türk düşmanlarına. 10 0 Yanıtla
  • AZHiSTERiKS®: La bu F16 dan cok "Denizler Altinda 20 bin Fersah" filmindeki Kaptan Nemo"nun Natilus denizaltisina benziyor... 8 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement