5 Dil Bilen Adam, Memleket Sevdasına, Garsonluk Yapıyor! - Son Dakika
Ekonomi

5 Dil Bilen Adam, Memleket Sevdasına, Garsonluk Yapıyor!

5 Dil Bilen Adam, Memleket Sevdasına, Garsonluk Yapıyor!

22 yıl İsviçre'de yaşayan ve 5 dil bilen Gaziantepli Abdülkadir Kırmızı, memleket hasreti nedeniyle İsviçre'deki tercümanlık işini bırakarak Türkiye'de garsonluk yapmaya başladı.

13.11.2015 12:05  Güncelleme: 15:26

İsviçre'de Fransızca eğitmeni olarak görev yapan Abdülkadir Kırmızı, 22 yıl süren gurbet hayatının ardından çok özlediği ülkesine geri döndü. Memleketi Gaziantep'e yerleşen 53 yaşındaki Abdülkadir Kırmızı, bir pastanede garsonluk yapıyor. 5 dil bilen ve İsviçre polisinin yabancılar şubesinde tercümanlık yapan Kırmızı, çocuklarının kültür ve kimliklerini kaybetmemesi amacıyla eşi ve 3 çocuğu ile birlikte geri döndüğünü kaydetti. 3 dili ileri seviyede, 2 dili ise normal seviyede bildiğini belirten Kırmızı, İsviçre'deki yaşamı boyunca ezan sesine hasret kaldığını kaydetti.

"ÇOCUKLARIM KENDİ KÜLTÜRÜNÜ ALSIN"

Kırmızı, "22 sene İsviçre'de yaşadıktan sonra Türkiye'ye kendi isteğimle dönüş yaptım. Çocuklarımın başka bir kültür değil de, kendi atalarımın kültürünü almasını, dinimizi güzel şekilde yaşamasını arzuladım ve vatanımdaki ezan sesleri içimde bir tutkuydu, o tutkuyu gerçekleştirmek için geldim" dedi.

ANKARA VE İSTANBUL'DAN İŞ TEKLİFİ GELDİ, GİTMEDİ

Türkçe, Fransızca, Almanca, Arapça ve İtalyanca dillerini bilen Kırmızı, Antalya, Ankara ve İstanbul gibi illerden de teklif geldiğini fakat kabul etmediğini söyledi.

"GAZİANTEP HALKINI ÇOK SEVİYORUM"

Memleket hasretinin çok ağır bastığını ifade eden Kırmızı, dil üzerine iş olmamasına rağmen Gaziantep'e geri döndüğünü söyledi. İhtiyacı olması durumunda Gaziantep'te garsonluk yaparak geçimini sağlayan Kırmızı, "İsviçre'de üniversite mezunuyum. Yabancılar polisinde tercümanlık ederdim. Gelen Türklere ve yabancılara polisle iletişimi yapardım. Tercümanlık ile ilgili iş Gaziantep'te yok ama Antalya, İstanbul, Ankara gibi yerlerde iş teklifleri oldu. Ama ben çok gurbetlik yaşadım, artık yaşamak istemediğim için burada sade bir yerde çalışmak bana daha cazip geliyor. Gaziantep halkını çok seviyorum. Oradaki hayatın kendi hayatıma pek uymadığını gördüğümden dolayı Gaziantep'i, doğduğum yeri daha çok tercih ediyorum. Ben ümmeti Muhammedin bir selamına dünyayı değişmem. Ben buradaki garsonluğu oradaki başbakanlığa değişmem. Ben başkasının denizinde yüzeceğime kendi gölümde boğulmayı tercih ederim. Çocukluk hayalimdi Gaziantep'te yaşayıp Gaziantep'te ölmek, burada sade bir hayat yaşamak" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi 5 Dil Bilen Adam, Memleket Sevdasına, Garsonluk Yapıyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • ihsan: aptallıktan başka bişey değil aklını yitirmiş bu 10 11 Yanıtla
  • esraa yılmaz: isviçre bırakılıp türkiyeye gelinirmi? bu adam aklını tamamen kaçırmış sanırım.rahatlık batmış kendisine.isviçre, başka avrupa ülkesi, hatta israil bile bugün gel burada çalış ve artık burada yaşa dese oraya bile koşa koşa giderim... 7 11 Yanıtla
  • tugi: ne yapalım yardımmı topluyosunuz gelmeseydi dangalak.. 5 6 Yanıtla
  • lker: Bende Memleket hasretliğine danamadım,kesin dönüş yaptım 7 0 Yanıtla
  • Umut : Dogrudur inanın çünkü benimde kendi işyerim var işimde iyi ama memlekete dönecem satıp dükkanı 4 1 Yanıtla
  • Vvvvvvv: Orjinal mal 2 3 Yanıtla
  • 01: Emekli olmus gelmis 4 0 Yanıtla
  • eyvalah: tabi siz vatan kiymeti hasreti bilmesiniz 4 0 Yanıtla
  • Almanya dan : Gurbet te olan biri olarak onu takdir ettim onun gibi dönmeyi düşünen binlerce gurbetçi var ......Gurbette yasamayan bu duyguyu anlayamaz....Allah hepimize nasip eder inşallah..... 4 0 Yanıtla
  • Mardinli: Açlikta. Öl git. 0 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement