Meşaleler Yandı - Son Dakika
Ekonomi

Meşaleler Yandı

Meşaleler Yandı

Dün İstanbul ile Çeşitli Şehirlerde, Ekonomik Krizin Faturasının Çalışanlara Kesildiği Öne Sürülerek Meşaleli Yürüyüşler Düzenlendi.

28.12.2008 01:32

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) dün İstanbul ile çeşitli şehirlerde, ekonomik krizin faturasının çalışanlara kesildiği öne sürülerek meşaleli yürüyüşler düzenledi.

İstanbul’da 3 bin kişi dün saat 18.00’de Taksim Meydanı’nda toplandı. Galatasaray’a yürümek isteyen grup, İstiklál Caddesi girişinde polis tarafından durduruldu. DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, KESK Genel Başkanı Sami Evren, Türk Tabibler Birliği Başkanı Gencay Gürsoy ve Ercan Karakaş’ın da aralarında bulunduğu bir grup polis müdürleriyle yürüyüş pazarlığı yaptı. 30 dakika süren pazarlığın ardından polis grubun yürüyüşüne izin verdi. Ellerinde meşaleler, döviz ve pankartlar taşıyan grup yoğun güvenlik önlemleri altında İstiklál Caddesi’nde yürüyüşe geçti. Gruba çevredekiler de alkış ve ıslıklarla destek verdi. Yürüyüş sırasında çeşitli sloganları atan grup Galatasaray Meydanı’na geldiğinde durdu. Grup adına açıklama yapan KESK Genel Başkanı Sami Evren yaptığı konuşmada hükümetin krizle ilgili karalarını eleştirdi. Protestocu grup açıklamanın ardından dağıldı.

Ankara, İzmir, Adana, Eskişehir, Trabzon, Van, Kayseri, Edirne ve Sivas’ta düzenlenen meşaleli protesto yürüyüşleri olaysız geçerken Mersin’de sendikaların eylemine destek vermek için korsan yürüyüş yapan Halkevi üyeleri polisin sert müdahalesiyle karşılaştı. Yaklaşık 200 sendika üyesi protesto etmek için Eğitim-Sen binasının önünden yürüyüşüne polis izin vermedi. Bu sırada başka bir caddede memurlara destek vermek için yürüyüşe geçen Halkevi üyesi 7 kişi caddeyi kapatarak slogan attı. Polis, izinsiz gösteri yapan Halkevi üyelerine sert müdahalede bulundu. Halkevi üyeleri yaka paça araçlara alınarak Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Meşaleler Yandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement