Ünlüler, İnternette Eğitim Veriyor - Son Dakika
Ekonomi

Ünlüler, İnternette Eğitim Veriyor

Ünlüler, İnternette Eğitim Veriyor

Türkiye’den ünlü simaların yer aldığı ilk ve tek eğitim startup projesi olduğu belirtilen unlulerdenegitim.com’un tanıtımı, İstanbul’da düzenlenen etkinlikte çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleştirildi.

17.11.2017 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'den ünlü simaların yer aldığı ilk ve tek eğitim startup projesi olduğu belirtilen unlulerdenegitim.com'un tanıtımı, İstanbul'da düzenlenen etkinlikte çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleştirildi. Birçok ünlü ismin katıldığı davette, projenin tüm detayları anlatıldı.

More Enstitü'nün kişilerin bireysel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla geliştirdiği Türkiye'nin 'En Ünlü' eğitim platformu unlulerdenegitim.com'un tanıtımı, ünlülerin katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirildi. Konunun uzmanı ünlüler tarafından hazırlanmış eğitim videolarına çevrimiçi erişim imkanı sunan portalın tanıtımına; Ali Gültiken, Aslı Altaylar, Bülent Çolak, Bülent Korkmaz, Çağatay Öztürk, Didem Balçın, Ersin Düzen, Ezel Akay, Fethi Karaduman, Mahmut Balçın, Metin Tekin, Ömür Gedik, Tümer Metin, Ümit Davala ve Yunus Günçe gibi sinema, sanat ve spor dünyasından birçok isim katıldı. Ünlü Oyuncu Hakan Bilgin'in sunumuyla davetlilere anlatılan unlulerdenegitim.com, katılımcılardan beğeni topladı.

"Türkiye'nin ilk ve tek eğitim startup projesi"

Projehakkında bilgi veren More Enstitü ve unlulerdenegitim.com'un kurucusu Dr. Bülent Öz,"Proje,aslında 13 yıl önce kurulmuş More Enstitü Danışmanlık firmasının son 2 yıldır üzerinde çalıştığını bir proje. Unlulerdenegitim.com, Türkiye'nin ilk ve tek startup projesidir. Yani Türkiye'nin 'En Ünlü' eğitim platformu. Gerek sporda gerek sanatta gerekse sinemada başarılara ulaşmış, zorlukları yaşamış, bazen de başarısızlıkları yaşamış bu isimlerin edinmiş olduğu tecrübeleri, profesyonel hayatta taşımaları önemli bir yaklaşım. Zira arama motorunda taradığınızda akademik bilgiyi, kişisel gelişim ve eğitim noktasında bilgi, zaman yönetimi, ekip çalışması, liderlik ve takım çalışmasına varana kadar birçok bilgiye ulaşabiliyorsunuz. Burada kıymetli olan durum şu; Hayat, herşeyi deneyimleyecek kadar uzun değil. Akademik noktasındaki bilgilerde kafi değil. O zaman karşımıza şöyle birşey çıkıyor; yaşamda bunu başarmış, meslek hayatında bu kariyer noktasına ulaşmış kişilerin, bu basamakları çıkarken yaşamış olduğu deneyimleri ve tecrübelerin harmanlayarak ortaya koymuş olduğu bir internet projesi. Kişilerin sertifikalandırıldığı, iş hayatında ihtiyacı olan eğitimlerin online olarak sağlandığı bir yapı. Ulaşılabilirlik anlamında önemli bir yapı olarak karşımıza çıkmakta" dedi.

"Eğitmen imzalı online katılım belgesi verilecek"

Dr. Öz, sözlerine şöyle devam etti: "Herkes, internet portalları olan bir yerde web adresine girdiklerinde eğitim videolarını görecekler. Ezel Akay'dan Tümer Metin'e, Didem Balçın'dan Ersin Düzen'e, Bülent Korkmaz'dan Ümit Davala'ya kadar çok geniş bir yelpazedeki kişilerin, eğitim koordinatörleri tarafından hazırlanmış eğitim videolarını portal üzerinde görebilecekler. Portal üzerindeki videoları izledikten sonra eğitmen imzalı online katılım belgesi verilecek. Hızlı, mekanlardan bağımsız olarak Türkiye'nin her yerinde hatta yurtdışı alanlarıyla birlikte ulaşılabilecek ve eğitim anlamında Türkiye'nin 'En Ünlü'portalı olarak karşımıza çıkacak. Şuan itibariyle 33 hocamızla birlikte yola çıktık. Ancak ekiplerimizin görüştüğü, ön çalışmaları devam eden ve ön anlaşmaları devam eden birçok isimle eğitim videoları çekmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Projenin Koordinatörü Pelin Elif Özkan ise eğitim konusunda tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de bir hassasiyet söz konusu olduğunu aktardı. Çocuklarımızın eğitiminin yanı sıra kendi eğitim ve kişisel gelişimimize de büyük ölçüde önem verdiğimizin altını çizen Özkan, "Biz biliyoruz ki toplumdaki rol modeller dünyada olduğu gibi Türkiye'de de örnek alınıyor. Hayat tarzımız ve kişiliğimiz hangi ünlüyü dinleyeceğimizi belirlese de 'o' kişilerin yaşanmışlıklarını birinci ağızdan dinlemek, bizim için yol gösterici olabiliyor. Aslına bakarsanız bu vizyon üzerine Ünlülerden egitim.com'u inşa ettik. Oluşum felsefemizde ilk önce tüm Türkiye'yi akabinde tüm dünyada önemli bir ağ kurmak var. Bireylerin yer zaman ilişkisini gözetmeden istedikleri noktada videoyu seyrederek konunun farklı bir noktasını almasını ve belki de hayatı için kendine yeni bir yol çizmesini sağlamak. ve bizim için diğer önemli konu; bu projedeki en büyük argümanımız olan alanında başarılı kişilerin deneyimlerinin bir eğitim portalı içerisinde, zamandan bağımsız Milli Eğitim Bakanlığı uzaktan eğitim verme akreditasyonuyla buluşması. Bunu başardığımız oldukça mutluyuz" diye açıkladı.

Projede yer alan Futbol Yorumcusu Ali Gültiken, "İnternette olan şekli itibariyle Avrupa'da örnekleri olan bir yapı. Türkiye'de yeni bir başlangıç oldu. Bülent hoca, bu konu ile geldiğinde fikrini anlattı. İçerisinde olmayı arzu ettik. Bugün hep beraberiz. Umut ediyoruz ki; düşünülen şekilde birçok insanın faydalanabileceği mecra haline gelsin" dedi.

Projede sinema eğitiminde katkı yapan Yönetmen Ezel Akay, "Ünlü olmayı bir kenara koyalım, benim için aslında bir eğitim projesi. Bir tek biz, kendi ülkemizdeki eğitimden yakınmıyoruz, herkes bütün dünyada bir eğitim devrimine hazırlanıyor. Herkes aynı dertlerden muzdarip. Klasik eğitim artık işe yaramıyor. İnternet, eğitimin ulaşabileceği alanları veya eğitim almak isteyenlerin ulaşabileceği kaynakları çok çeşitlendirdi. Bende sinema eğitiminde katkı bulunmak amacıyla yer aldım. Daha önce bir üniversitede verdiğim derslerden bir tür özeti bu proje için kullanmaya çalıştım" şeklinde konuştu.

Projede konusunun kariyer yönetiminde istikrar olduğunu belirten Futbol Yorumcusu Bülent Korkmaz ise "Futbol hayatıma Galatasaray'da başlayıp Galatasaray'da bitirdim. Onu için istikrar üzerine projemizi şekillendirdik. Çok keyifli oldu ve güzel geçti. Bende merak ediyorum izleyemedim. Geçmişte yaşadığımız o büyük tecrübeleri insanlara aktarmaya çalışıyoruz. Bunun çok olumlu ve faydalı olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Yazar, Sunucu, Şarkıcı Ömür Gedik, "Ben seminerlere gittiğimde veya sosyal medyadan bana gelen soruların yüzde 70-80'i; yeni başlıyorum ne yapabilirim? Nasıl bir yol izleyebilirim. Tecrübelerinizi aktarır mısınız? Şeklinde. Bunu böyle bir platform üzerinden yapıyor olmak benim için çok değerli. O yüzden yerinde bir oluşum olduğunu düşünüyorum. Çok güzel isimler var" dedi.

Farklı ünlüler, farklı yorumlar

Farklı sektörlerde hayatımıza dokunan 33 ünlü simayı takipçileriyle buluşturan portal; Ali Gültiken, Ali Tanrıverdi, Aslı Altaylar, Ayça Törün, Aytuğ Kolankaya, Bahtiyar Engin, Burak Törün, Bülent Çolak, Bülent Korkmaz, Çağatay Öztürk, Didem Balçın, Ece Erken, Ece Vahapoğlu, Erkan Can, Ersin Düzen, Ezel Akay, Fatih Tekke, Fethi Karaduman, Fırat Aydınus, Güven Kıraç, Harun Erdenay, İlker Ayrık, Levent Ülgen, Mahmut Balçın, Metin Tekin, Murat Şeker, Nevşin Mengü, Orhan Kaynak, Ömür Gedik, Tümer Metin, Ümit Davala, Yunus Günçeve Zafer Algöz gibi birçok ünlü ismin deneyimlerini zaman ve mekandan kavramı dışında eğitim tutkunlarıyla buluşturmayı amaçlıyor. 'Başarı İçin Kariyer Yönetimi'nden 'Güzel Konuşmanın Şifresi'ne, 'Etkili İletişim Teknikleri'nden 'Performans Yönetimi'ne kadar birçok konuyu kişisel eğitimine önem verenlerin bir tık uzağına taşıyan portalın, ilk 6 ayda toplam 200 bin tekil kullanıcının hayatına dokunmayı amaçladığı belirtildi. Bunun yanı sıra ünlü birinden eğitim almanın yolunu açan portalın, ders sonunda eğitimi alan kişilere o, ünlü tarafından imzalanmış bir katılım belgesi gönderdiği ifade edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Ünlüler, İnternette Eğitim Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Getir, küçülüyor mu? FreshDirect ve BiTaksi'yi satacak mı?
    23:09 Getir, küçülüyor mu? FreshDirect ve BiTaksi'yi satacak mı?

    Getir, son yıllarda büyük bir büyüme göstererek Türkiye sınırlarını aşmış ve Avrupa ülkelerinde de hizmet vermeye başlamıştır. Ancak son gelişmelere göre şirketin küçülmeye hazırlandığı iddia edilmektedir. Getir'in Aralık 2023'te satın aldığı FreshDirect ve Türkiye'de hizmet veren BiTaksi'yi satmayı planladığı söylenmektedir. Şirketten henüz resmi bir açıklama gelmemiştir, bu nedenle küçülme şimdilik bir söylentiden ibarettir. Getir, şu anda Türkiye, İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD'de faaliyet göstermektedir.

  • TOFAŞ, Türkiye'de Jeep Üretimine Başlayabilir
    23:09 TOFAŞ, Türkiye'de Jeep Üretimine Başlayabilir

    TOFAŞ firmasının Türkiye'de Jeep üretimine başlayabileceği ortaya çıktı. Yeni Jeep CEO'su Antonio Filosa'nın maliyetleri düşürmek adına üretimi başka ülkelere kaydırmayı planladığı ve Türkiye'nin seçenekler arasında olduğu biliniyor. Markanın 2030 hedefi ise global satışlarını 2 katına çıkarmak. TOFAŞ ile uzun süreli bir iş birliği ihtimali konuşuluyor.

  • TİKA, Zimbabve'de tarım sektörüne destek sağlıyor
    23:08 TİKA, Zimbabve'de tarım sektörüne destek sağlıyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Zimbabve'de tarım sektöründe mesleki ve teknik eğitime destek amacıyla çeşitli tarım ekipmanları temin ediyor. TİKA'nın sağladığı yer fıstığı ayıklama ve mısır taneleme makineleri, Zimbabveli gençlerin mesleki eğitimlerine katkı sağlamak için kullanılacak. Proje, Zimbabve'nin tarıma elverişli topraklarında gençlerin geleceğine katkı sağlamayı hedefliyor.

  • Alanya Belediyesi'nin 1 Milyar TL Borcu Ortaya Çıktı
    22:15 Alanya Belediyesi'nin 1 Milyar TL Borcu Ortaya Çıktı

    Alanya Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında CHP'den seçilen Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, belediyenin borç listesini ve aylık gelir gider dengesini ana binaya astı. Listeye göre Alanya Belediyesi'nin toplamda 1 milyar 122 milyon 258 bin 556 TL borcu bulunuyor.

  • Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam yok, suistimalleri engellemeye yönelik tedbir alınıyor
    21:39 Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam yok, suistimalleri engellemeye yönelik tedbir alınıyor

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yayınladığı tebliğ tasarısının ardından KDV oranlarında artış olmadığını belirtti. Lokanta ve kafelerdeki yiyecek ve içeceklerdeki KDV oranı ise yüzde 8'den yüzde 10'a, yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkartılacak.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı
    21:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ekonomi, güvenlik, deprem, hak ve özgürlükler ile terörle mücadele başta olmak üzere acil sorunlarımıza odaklanmış bulunuyoruz" dedi.

  • IMF Raises Global Economic Growth Forecast for 2024
    20:52 IMF Raises Global Economic Growth Forecast for 2024

    Uluslararası Para Fonu (IMF), 2024 için küresel ekonomik büyüme tahminini Ocak ayındaki tahminine göre 0.1 puan artırarak %3.2 olarak revize etti. IMF'nin Nisan ayı Dünya Ekonomik Görünüm raporuna göre, gelişmiş ekonomilerin bu yıl %1.7 büyümesi bekleniyor. Raporda, COVID-19 pandemisinin ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin yanı sıra düşük üretkenlik, artan jeoekonomik parçalanma gibi faktörlerin büyümeyi olumsuz etkilediği belirtildi. IMF, 2024 yılı için küresel ekonomik büyüme tahminini ise son yılların en düşük seviyesi olan %3.1 olarak açıkladı. IMF, enflasyonun düşmesine rağmen faiz oranlarının arttığını ve yüksek borçlu gelişmekte olan ülkeler için borç dinamiklerinin daha az olumlu hale geldiğini belirterek ülkelerin mali tamponlarını yeniden oluşturmalarını önerdi.

  • Lokanta ve kafelerde KDV zammı iddialarına Bakan Şimşek'ten yalanlama
    20:40 Lokanta ve kafelerde KDV zammı iddialarına Bakan Şimşek'ten yalanlama

    Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, gıdadaki KDV istismarını önlemek için başlattığı çalışma, sosyal medyada ''Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam geldi'' şeklinde yorumlandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamada ''KDV oranlarında artış yapmadık! Suistimalleri engellemeye yönelik tedbir alıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

  • Erzurum'da 626 yatırım projesi için 98 milyar lira bütçe ayrıldı
    20:13 Erzurum'da 626 yatırım projesi için 98 milyar lira bütçe ayrıldı

    Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, kentte 626 yatırım projesi için toplam 98 milyar 971 milyon 148 bin 240 lira bütçe ayrıldığını bildirdi. Çiftçi, yapılan toplantıda kurum müdürlerine yatırımlar hakkında bilgi verdi ve projelerin gerçekleşme oranını açıkladı.

  • Fethiye'de Tarım ve Turizm Fuarı Açıldı
    19:59 Fethiye'de Tarım ve Turizm Fuarı Açıldı

    Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen 12. Fethiye Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas ve 13. Fethiye Turistik İşletmeler, Villa Ekipmanları ve Dekorasyon Fuarı başladı. Fuarda 100 firma yer aldı. Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, ilçenin tarım ve turizm potansiyelinin yüksek olduğunu belirterek, fuarın üretici ve tüketiciyi bir araya getirmenin önemine vurgu yaptı. Fuarlar, 19 Nisan'da sona erecek.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyon yılın ikinci yarısından itibaren düşüşe geçecek
    19:59 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyon yılın ikinci yarısından itibaren düşüşe geçecek

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, enflasyonla mücadeleye yönelik mesajlar vererek, yıllık enflasyonun senenin ikinci yarısından itibaren düşüşe geçeceğini söyledi. Ayrıca, enflasyonun ücretli kesimlerde yol açtığı sıkıntıları bildiklerini ve popülist adımlardan uzak duracaklarını belirtti.


Advertisement