1. Wusv Açık Orta Doğu Şampiyonası Antalya'da Yapıldı - Son Dakika
Güncel

1. Wusv Açık Orta Doğu Şampiyonası Antalya'da Yapıldı

1. Wusv Açık Orta Doğu Şampiyonası Antalya\'da Yapıldı

Antalya'da bu yıl ilk kez düzenlenen, Dünya Alman Çoban Köpeği Dernekleri Birliği (WUSV) Açık Orta Doğu Şampiyonası'na 6 ülkeden 120 kişi köpekleri ile katıldı.

11.11.2012 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da bu yıl ilk kez düzenlenen, Dünya Alman Çoban Köpeği Dernekleri Birliği (WUSV) Açık Orta Doğu Şampiyonası'na 6 ülkeden 120 kişi köpekleri ile katıldı.

WUSV ile Türkiye Alman Çoban Köpeği Irk ve Spor Derneği tarafından düzenlenen ve Döşemealtı Belediyesi Çığlık Stadı'nda yapılan 1. WUSV Açık Orta Doğu Şampiyonası'nda, Türkiye'nin yanı sıra Lübnan, Mısır, Almanya, Bulgaristan ve Tunus'tan 120 kişi, Alman çoban köpeği ve farklı ırklardan köpekleri ile yarıştı.

Türkiye Alman Çoban Köpeği Irk ve Spor Derneği Başkanı Ahmet Karakaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışmaya ağırlıklı olarak Alman çoban köpeklerinin katıldığını, ancak farklı ırklardan da köpeklerin bulunduğunu söyledi.

Yarışmada köpeklerin anatomik olarak değerlendirileceğini anlatan Karakaş, iş köpeklerinin de katıldığı yarışmada zorluk derecesine göre 4 kategoride birinci seçildiğini ifade etti.

Karakaş, Türkiye'nin Dünya Alman Çoban Köpeği Dernekleri Birliği'ne bu yıl daimi üye olduğunu bildirerek, şunları söyledi:

"Bunu çok kısa bir sürede başardık. Önümüzdeki 3 yıl içinde tam üye olmak ve bu alandaki gücümüzü diğer ülkelere aktarmak istiyoruz. Bölge içinde en iyi biz olduğumuz için şampiyonaya ev sahipliği yapıyoruz. Yarışmayı ilk kez düzenliyoruz. Bugün 120 köpek yarıştı. Bu sayı beklentimizin biraz altında kaldı, ama önümüzdeki yıl rakamı 250'ye taşımak istiyoruz."

Profesyonel köpek eğitim uzmanı Savaş Keskin ise yarışmada şov ve eğitim standartlarının yanı sıra köpeklerin itaatlerinin ölçüldüğü sınavlar yapıldığını kaydederek, şov kısmında sadece Alman çoban köpeklerinin yarıştığını, ancak eğitim sınavına 15 ayı doldurmuş diğer ırkların da katılabildiğini söyledi.

Keskin, yurt dışından 2.5 aylıkken getirttiği doberman cinsi "Tahireme Omega" adlı köpeği ile 2013 yılında yapılacak Doberman Dünya Şampiyonası'na katılmak istediğini, bunun için 2 yıldır köpeğini eğittiğini anlattı.

Yarışma sonucunda kategorilerinde dereceye girenlere köpek maması ile kupa verildi.

Öte yandan, şampiyonanın hakemliğini WUSV Başkanı Wolfgang Henke, WUSV Asbaşkanı Wolfgang Tauber ile Türkiye Alman Çoban Köpeği Irk ve Spor Derneği Başkanı Ahmet Karakaş yaptı.

Muhabir: Yusuf Karadağ

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 1. Wusv Açık Orta Doğu Şampiyonası Antalya'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement