12 Dev Adam, Hamburg'un 2024 Olimpiyat Oyunları Başvurusu Hakkında Bilgi Aldılar - Son Dakika
Güncel

12 Dev Adam, Hamburg'un 2024 Olimpiyat Oyunları Başvurusu Hakkında Bilgi Aldılar

12 Dev Adam, Hamburg\'un 2024 Olimpiyat Oyunları Başvurusu Hakkında Bilgi Aldılar

Yakup ASKERZADEH - HAMBURG / DHA Hamburg Eyalet Parlamentosu Sosyal Demokrat Parti (SPD) Milletvekili ve Spor Komisyonu Üyesi Güngör Yılmaz, A Milli Erkek Basketbol Takımı'na, Hamburg'un 2024 Olimpiyat Oyunları başvuru hazırlıkları hakkında bilgi verdi.

23.08.2015 22:26

Yakup ASKERZADEH - HAMBURG/ DHA

Hamburg Eyalet Parlamentosu Sosyal Demokrat Parti (SPD) Milletvekili ve Spor Komisyonu Üyesi Güngör Yılmaz, A Milli Erkek Basketbol Takımı'na, Hamburg'un 2024 Olimpiyat Oyunları başvuru hazırlıkları hakkında bilgi verdi.

Almanya'nın Hamburg kentinde düzenlenen Ergo Süper Kupa Basketbol Turnuvası'na katılan Milli Takımımızın yöneticileri ve oyuncuları, kentin 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na başvurusu hakkında Hamburg Eyalet Parlamentosu Sosyal Demokrat Parti (SPD) Milletvekili ve Spor ve Olimpiyatlar Komisyonu Üyesi Güngör Yılmaz'dan bilgi aldılar.

5 Eylülde başlayacak Avrupa Basketbol Şampiyonası'na hazırlık amacıyla turnuvaya katılan Milli Takımın maçlarını izleyen Güngör Yılmaz, müsabaka önceleri ve sonrası koç Ergin Ataman, yardımcıları Yakup Sekizkök, Ufuk Sarıca ve Onur Çetin'e Almanya Olimpik Spor Birliği'nin Hamburg'un konseptini beğenerek 2024 oyunlarına aday olarak seçtiğini söyledi. Kentin geliştirdiği konsepte sürdürülebilirlik ilkesinin önde olduğunu kaydeden Yılmaz, 29 Kasımda yapılacak bir halk oylamasıyla kent halkının onayının da alınacağını söyledi. Milli takım yöneticileri ve oyuncuları Türkiye'den bir kentin oyunlara aday olmaması halinde çok sayıda Türkiye kökenlinin yaşadığı Almanya'da oyunların düzenlenmesinin güzel olacağını ifade ederek, "Hamburg, olimpiyat oyunları için gerçekten güzel bir şehir. Almanya'da çok sayıda Türk yaşadığı için Almanya'nın bir kentinde yapılacak oyunlar Türkiye takımları açısından büyük seyirci desteği demektir. Hamburg'a adaylıkta bol şanslar diliyoruz" dediler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 12 Dev Adam, Hamburg'un 2024 Olimpiyat Oyunları Başvurusu Hakkında Bilgi Aldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement