2. Adana Lezzet Festivali'nden Muhteşem Final - Son Dakika
Güncel

2. Adana Lezzet Festivali'nden Muhteşem Final

2. Adana Lezzet Festivali\'nden Muhteşem Final

12-14 Ekim tarihlerinde düzenlenen ve kentin en yerel ve geleneksel mutfak kültürünü dünyaya tanıtmayı amaçlayan 2. Adana Lezzet Festivali son gününde de dolu dolu programıyla binlerce ziyaretçinin akınına uğradı.

16.10.2018 14:58

Yıldız şefler Hazer Amani ve Somer Sivrioğlu'nun yanı sıra, ünlü diyetisyen Dilara Koçak ile "Sağlıklı Adana Mutfağı" "Yunus Emre Akkor ile Kınalı Eller", Ebru Erke ve Adanalı şef Türev Uludağ ile "Adana'nın Saklı Kalmış Vejetaryen Hazinesi" başlıklı gastroshow'lar festivale damgasını vururken, birbirinden özgün yerel şeflerin Adana mutfağından en geleneksel lezzetleri sunduğu atölye ve şovlar da büyük ilgi gördü. Adana'nın en yerel ve geleneksel tatlarının yer aldığı stantlarda gün boyu izdiham yaşanırken, lezzet başkenti Adana "Gelenekselin Gücü Adına" diyerek sınırlarını aştığını bir kez daha kanıtladı.

YILDIZ İSİMLER SAHNEDEYDİ

Festivalde TV programlarıyla tanınan ünlü şeflerden Hazer Amani kentin sokak lezzetlerine farklı bir bakış açısı getirirken, bir diğer yıldız şef Somer Sivrioğlu'nun "Yurtdışında Türk Mutfağı: Dönerciden Restorana Bir Yolculuk" başlıklı söyleşisi kalabalık bir izleyici topluluğu tarafından izlendi.

HEM LEZZETLİ HEM SAĞLIKLI ADANA MUTFAĞI

2. Adana Lezzet Festivali'nin Pazar günü programı yine dolu dolu geçerken, Merkez Park'taki festival alanı sayıları binleri bulan ziyaretçilerle doldu taştı. Diyetisyen Dilara Koçak'ın geleneksel Adana yemeklerinin sağlıklı versiyonlarını izleyicilerle buluşturduğu "Sağlıklı Adana Mutfağı" başlıklı etkinlik, festival için Adana'ya akın eden binlerce lezzet tutkunu tarafından coşkuyla izlendi.

ÜNLÜ İSİMLERDEN ÇARPICI GASTROSHOWLAR

Ünlü şef Yunus Emre Akkor'un Kınalı Eller ile Adana yerel lezzetlerini yorumladığı gastroshow ana sahneye damgasını vuran bir diğer etkinlik oldu.

Ebru Erke ve Adanalı şef Türev Uludağ ile gerçekleştirdiği "Adana'nın Saklı Kalmış Vejetaryen Hazinesi" başlıklı çarpıcı gastroshow da beğeni toplarken; birbirinden özgün yerel yemek ustalarının Adana mutfağından örnekler sunduğu atölye ve şovlar da Adana'yla özdeşleşmiş yerel lezzetlerini sınırlarının ötesine taşıdı.

ALANINDA UZMAN İSİMLERDEN LEZZETLİ SÖYLEŞİLER

2. Adana Lezzet Festivali, renkli gastroshowlar'ın yanı sıra birbirinden değerli konuşmacıları da ağırladı. Gazeteci, yemek kültürü yazarı Ahmet Örs'ün "Geleneksel Mutfak Mı Yerel Mutfak Mı?", yemek kültürü araştırmacısı Nilhan Aras'ın "Adana'nın Yöresel Ürün Zenginliği"başlıklı konuşmaları dikkatle dinlenirken,"Adana'nın En Eski Kebap Ustaları ile Duayenler Buluşması" da en çok ilgi çeken söyleşi oturumları oldu.

"Gelenekselin Gücü Adına!" temasıyla, Adana'nın en yerel mutfak değerlerini, şeflerini ve üreticilerini merkeze alan 2. Adana Lezzet Festivali için Merkez Park'ta kurulan dev festival merkezinde, Adana'nın sahip olduğu en geleneksel ve yerel mutfak kültürü uluslararası boyutta bir uygulama ve katılımla tüm ziyaretçilere yaşatıldı.

Üç gün boyunca gastronomi dünyasının nabzının attığı 2. Adana Lezzet Festivali, Adana Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri, Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, Akdeniz İhracatçılar Birliği, Türkiye Otelciler Federasyonu, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, Turist Rehberleri Birliği, Çukurova Turistik Otelciler Birliği, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Mutfak Dostları Derneği tarafından desteklendi. İçerik çalışması, alanının en deneyimli ajansı Logos İletişim tarafından gerçekleştirilen festivalin organizasyonunu ise Yedi İletişim üstlendi. 2. Adana Lezzet Festivali, Adana'nın yok olmaya yüz tutmuş geleneksel mutfak kültürünün kitlelerle buluşmasına aracılık ederken, "geleneksellik ve yerel gastronomi" kavramlarını harmanlayarak Adana'nın "yükselen turizm destinasyonu" olarak markalaşmasına katkı sağladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 2. Adana Lezzet Festivali'nden Muhteşem Final - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement