"20. Yılında Evin Sanat Galerisi Bursa'da" - Son Dakika
Güncel

"20. Yılında Evin Sanat Galerisi Bursa'da"

"20. Yılında Evin Sanat Galerisi Bursa\'da"

Evin Sanat Galerisi, kurulduğu günden beri devam ettirdiği misyonla,Türkiye'de üretilen resim ve heykel sanatını sadece İstanbul da değil farklı illerde de sergiler gerçekleştirerek geleneğine devam ediyor.

06.09.2016 15:11  Güncelleme: 15:13

22 Eylül Perşembe günü Bursa Nazım Hikmet Kültürevi'nde açılışı gerçekleşecek olan sergi, 20. Yılında Evin Sanat Galerisi sanatçılarını bu kez Karma Sergi ile Bursa'da bir araya getiriyor. Sergi kapsamında Nuri İyem, Nasip İyem, Neş'e Erdok, Rahmi Aksungur, Cansen Ercan, Temür Köran, Hakan Gürsoytrak, Zulal, Hakan Cingöz, Emin Turan, Setenay Alpsoy ve Aylin Zaptçıoğlu'nun eserleri sanatseverler ile buluşacak.

Evin Sanat Galerisi, 1996 yılında kurulduğu günden bugüne, 1998 yılında Bilkent Senfoni Orkestrası işbirliğiyle Nuri İyem eserlerini Türkiye'nin farklı bölgelerinden illerde sanatseverler ile buluşturmuş; TÜYAP Kitap Fuarı işbirliği ile Ankara, Bursa, İzmir ve Kıbrıs'da sergiler gerçekleştirmiş; Casa dell'Arte işbirliği ile 2007 ve 2016 yıllarında Bodrum'da sanatseverler ile buluşmuştur. Bu sene de Eylül ve Ekim aylarında Nilüfer Belediyesi işbirliği ile Nazım Hikmet Kültürevi'nde Evin Sanat Galerisi sanatçıları Bursalı sanatseverler ile buluşacaktır. 2012 yılında kapılarını açan Nâzım Hikmet Kültürevi neredeyse tüm sanat disiplinlerini içeren etkinlikler düzenlemektedir.

22 Eylül – 22 Ekim tarihleri arasında izlenime açık olacak Karma Sergide Türk resim sanatının büyük ustası Nuri İyem, eski Anadolu uygarlıklarından esinlenilmiş idolleri ile seramik sanatında özgün bir yere sahip olan Nasip İyem, figüratif resmin yaşayan en güçlü yorumcularından Neş'e Erdok ve heykel sanatının önemli isimlerinden Rahmi Aksungur'un eserleri bir araya geliyor. Aynı zamanda, 2013 Sedat Simavi Resim Ödülü sahibi, peyzaj ve portrelerindeki güçlü yorumu ve özgün paletiyle tanınan Cansen Ercan; bilinçaltından yola çıkarak oluşturduğu kompozisyonları ve renkleri kullanmadaki ustalığıyla Temür Köran; sanatsal üretiminde özgün tekniği, eleştirel gerçekçi bakış açısı ve güncel politik konuları ele alışı ile tanıdığımız Hakan Gürsoytrak'ın eserleri de yer almaktadır.

Türk resim ve heykel sanatının önemli isimlerinin yanında Evin Sanat Galerisi'nin gelecek vaad eden sanatçıları sergiye katılıyor. Günlük hayatın karmaşasında kentli bireyin iç dünyasını sorgulayışını bize çoğu zaman cinsiyetsiz kimlikler üzerinden aktaran Aylin Zaptçıoğlu; Latin Amerika'da geçirdiği bir yılın ardından Batı ile Uzak Doğu kültürleri arasındaki ilişkiyi eserlerinde sorgulamaya devam eden Emin Turan; şehrin kimlikleri üzerine manifestolar yazan ve kentsel dönüşüm, çarpık kentleşme gibi konuları tuvalinde tartışan Setenay Alpsoy; film ve animasyon karelerini andıran, İzlenimci ressamlar gibi doğayı ışık ve renk yönünden işleyen yeni eserleriyle Hakan Cingöz; ve kendi çektiği fotoğraflardan yola çıkarak tasarladığı kompozisyon ve foto-kolajları tuvale aktaran Zulal'ın eserleri de sergide yer alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel '20. Yılında Evin Sanat Galerisi Bursa'da' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement