2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası - Son Dakika
Güncel

2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası

2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası

Heyet başkanı ve CHP İstanbul Milletvekili Ören: "Burada yaşayan insanlarımızın, genç kızlarımızın, üzerlerine giydikleri siyahları çıkarıp beyazları giymenin zamanı çoktan gelmiştir"

13.09.2013 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uludere ilçesine bağlı Gülyazı Köyü'ne gelen CHP heyeti Irak sınırında meydana gelen olayda hayatını kaybedenlerin yakınları ile görüştü.

Heyet başkanı CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, köy camisinde vatandaşlarla görüşmesi sırasında yaptığı açıklamada, Gülyazı köylülerinin acılarına ortak olmaya çalıştıklarını ancak ne kadar ortak olurlarsa olsunlar annelerin çektiği acıyı kendilerinin çekmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Yaşanan olayda 34 gencin ölümünün yüreklerde bıraktığı acıyı silmenin, yüreklerdeki acıyla yaşamanın kolay olmadığını bildiklerini ifade eden Ören, şöyle konuştu:

"Burada yaşayan insanlarımızın, genç kızlarımızın, üzerlerine giydikleri siyahları çıkarıp beyazları giymenin zamanı çoktan gelmiştir. Ailelerin bekledikleri bellidir. Sorumlunun kim olduğu, bu emri F16'lara kimin verdiğini ve nasıl verildiği ile ilgili bu katliamın sorumlularını istiyorlar ve bunların kim olduğunu öğrenmek istiyorlar. Bu da bu ailelerin hakkıdır. 34 gencin F16'larla bombalanmasının bir sorumlusu ortaya çıkarılmalıdır."

Annelerin umutlarını biraz yeşerttiğini anlatan Ören, "Bu Türkiye'ye mal olmuş bir mesele. Artık CHP'nin, MHP'nin, AK Parti'nin veya başka bir partinin üzerini kapatacağı siyasi bir olayın üstüne çıkmıştır. Eğer bugün bu sorunu çözmede gözü yaşlı annelerimizin vicdanlarında rahatlık hissettirmeyenler, Rabia'ya ağlayabiliyor ise o gözyaşının samimi olmadığına hep birlikte inanmamız gerekli" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise Gülyazı'nın Türkiye'nin kanayan vicdanı olduğunu ve kanamaya devam ettiğini kaydetti.

Faillerin 625 günden beri bulunamadığını dile getiren Tanrıkulu, "İstenseydi 15 günde failleri ortaya çıkarabilirlerdi. Çok açık bir biçimde katliamın yapıldığı ortada. Ama bu güne kadar maalesef failler ortaya çıkarılamadı. Hırsız evin içinde ise kilit bir işe yaramaz. Hırsız evin içindedir o yüzden failler ortaya çıkarılmıyor, mesele budur" dedi.

Vatandaşlar da olayın meydana geldiği ilk andan beri çocuklarının faillerini ortaya çıkarılmasını, kalıcı bir barışın gelmesini ve artık anaların gözyaşı dökmesini istemediklerini kaydetti.

Heyette, CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker ve CHP Şırnak İl Başkanı Çınar Ökten de yar aldı. - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement