22'nci Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu Başladı - Son Dakika
Güncel

22'nci Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu Başladı

22\'nci Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu Başladı

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde bu yıl 22'ncisi gerçekleştirilen Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu başladı.

02.06.2015 13:46

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde bu yıl 22'ncisi gerçekleştirilen Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu başladı. Sempozyuma bu yıl 3'ü yabancı, toplam 6 sanatçı katıldı.

Gölcük İlçesi Değirmendere Çınarlık Meydanı'nda 1994 yılında başlayan ve sadece 1999 yılında Marmara Depremi nedeniyle ara verilen ve Uluslararası Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu, heykel sanatının gelişmesine katkı vermek ve sanatçıların yeni yapıtlar üretmelerini sağlamayı hedefliyor. Gölcük Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Gölcük Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitesi'nin işbirliği ile gerçekleştirilen sempozyum Türkiye'de tek Ahşap Heykel Sempozyumu olma özelliğini taşıyor.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, katılan sanatçılar, organizasyon komitesi üyeleriyle birlikte Değirmendere Çınarlık Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Üçü yabancı, toplam 6 sanatçının katıldığı etkinlikte, heykeller için kullanılacak ağaçlar seçildi.

Gölcük'te yapılan kültür ve sanat çalışmalarının ilçeye değer kattığını söyleyen Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, "Sanat çalışmalarımızı Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin destekleriyle gerçekleştiriyoruz. Sempozyum ilçemizin dünyaca tanınan bir kültür kenti olmasına katkı sağlayacak önemli bir organizasyondur. Çınarlık meydanında bu yıl 3 yabancı ve 3 yerli sanatçımız eserlerini yapacak. Sempozyumumuz 17 Haziran tarilinde sona erecek" dedi. Sempozyuma Sarah Hillebrecht (Almanya), Saeid Ahmadi (İran), Marius Bacriu'dan (Romanya) katılırken Türkiye'den Canan Sönmezdağ Zöngör Burak Eren Güler ve Songül Coşkun katılıyor. - Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 22'nci Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement