29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu, Cumhuriyetin kuruluşunun 90'ıncı yıl dönümünü bir resepsiyonla kutladı Resepsiyona IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani ile çok sayıda bakan, siyasetçi ve iş ada...

29.10.2013 20:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu, Cumhuriyetin kuruluşunun 90'ıncı yıl dönümünü bir resepsiyonla kutladı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani'nin de katıldığı resepsiyonda misafirlerini ağırlayan Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam, ilişkilerin son derece memnun edici bir düzeyde olduğunu söyledi.

Gelinen noktanın tesadüf olmadığına dikkat çeken İnam, bilinçli bir iradeyle bugünkü seviyeye ulaştıklarını belirtti.

Karşılıklı ziyaretlerin önemine değinen İnam, bu çerçevede Başbakan Barzani'yi perşembe günü Ankara'da ağırlamaktan mutlu olacaklarını dile getirdi.

"Bu bölge, Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan kapısıdır" diyen İnam, "Türkiye de bu bölgenin, Avrupa'ya açılan kapısıdır. Biz daha iyisi için elimizden geleni yapacağız" dedi.

İnam, IKBY'de 30 bin Türkiye vatandaşı ile bin 300'e yakın Türk şirketi olduğunu ifade ederek, "Dolayısıyla ticari ve ekonomik ilişkilerimiz var. Burada bize büyük bir sorumluluk düşüyor. Erbil Başkonsolosluğu, sizlerin evidir. Tavsiyelerinize açığız, 7 gün, 24 saat hizmetinizdeyiz" diye konuştu.

Mehmet Akif İnam, elektronik vize uygulamasından sonra insanların sıra beklemekten ve ücret ödemekten kurtulduğunu, internet üzerinden üç dakikada vize alındığını hatırlattı. İnan, söz konusu uygulamadan sonra Türkiye ile bölge arasındaki karşılıklı ziyaretlerde artış yaşandığını vurguladı.

İnam, konuşmasının sonunda resepsiyona sponsor olan Türk Hava Yolları, İş Bankası, Vakıfbank, Ziraat Bankası, Albaraka Türk ve Bank Asya Erbil şubesi temsilcilerine teşekkür etti.

Resepsiyona IKBY Hükümeti Sözcüsü Sefin Dizayi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sinan Çelebi, İçişleri Bakanı Kerim Sincari, Koordinasyon Bakanı Kubat Talabani, Maliye, Adalet ve Eğitim Bakanları, Divan Başkanı Fuat Hüseyin, Dış İlişkiler Sorumlusu Felah Mustafa, Erbil Valisi Nevzat Hadi, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Dış İlişkiler Sorumlusu Hemin Havrami, KDP Siyasi Büro Sorumlusu Fazıl Mirani ile ABD, Rusya, Fransa, İran, Mısır, Filistin ülke başkonsolosları, bürokratlar, siyasi parti temsilcileri, gazeteciler ile çok sayıda iş adamı katıldı. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement