30 Ağustos İçin İlk Tören Anıtkabir'de - Son Dakika
Güncel

30 Ağustos İçin İlk Tören Anıtkabir'de

Devlet erkânı, 30 Ağustos için Anıtkabir'e çıktı. Liderlerin hazır bulunduğu törene Bahçeli katılmadı. Erdoğan'ın, Anıtkabir özel defterine yazdığı mesaj dikkat çekti.

30.08.2015 09:15  Güncelleme: 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı. Zafer Bayramı'nın 93'üncü yıldönümü, Türkiye genelinde düzenlenecek etkinliklerle kutlanıyor. İlk tören Anıtkabir'de yapıldı. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin katılmadığı törende Erdoğan, Anıtkabir özel defterine "Ülkemizin varlığına kast eden iç ve dış hiçbir güç, istiklâl ve istikbalimizin üzerine gölge düşüremeyecektir." diye yazdı.

DEVLET ERKANI ANITKABİR'DE

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Anıtkabir'de tören düzenlendi. Tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan, Tuğrul Türkeş, yüksek yargı kurumu başkanları, Geçici Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanları ve diğer devlet erkânının Aslanlı Yol'dan yürüyüşüyle başladı.



BAHÇELİ TÖRENDE YOK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı tören Anıtkabir'de gerçekleşti. Son dönemde çıkışlarıyla gündemde olan MHP lideri Devlet Bahçeli'nin törene katılmaması dikkat çekti.


TÜRKEŞ TÖRENDE

Başbakan Davutoğlu'nun bakanlık teklifini kabul eden MHP'li Tuğrul Türkeş de Anıtkabir'deki törende hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atatürk'ün mozolesine, üzerinde ay yıldız motifleri bulunan çelenk bırakmasının ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.


ERDOĞAN'DAN DİKKAT ÇEKEN MESAJ

Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı ve deftere yazdığı metni okudu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Aziz Atatürk;

Büyük Zafer'in 93. yıl dönümüne ulaştığımız bugün, bizlere emanetin olan cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Kurtuluş Savaşı'mızın dönüm noktası olan Büyük Zafer'de ve o güne kadar geçen süreçte inancı ve iradesiyle tarihi bir mücadele veren Zat-ı Ali'niz başta olmak üzere Büyük Millet Meclisi mensupları ile erinden subayına kadar tüm askerlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum.

Anadolu'yu ebedi yurdumuz olarak muhafaza etme mücadelemiz bugün de sürüyor. Ülkemizin varlığına kasteden iç ve dış hiçbir güç, istiklâlimizin ve istikbalimizin üzerine gölge düşüremeyecektir. Anadolu'nun düşman işgalinden kurtarılması ve yeni devletimizin kuruluşu sürecinde mücadele veren şehitlerimize ve gazilerimize bir kez daha Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimiz ve onun bağrından çıkan güvenlik güçlerimiz emanetine sahip çıkıyor.

Ruhun şad olsun. "


ERDOĞAN RESEPSİYON VERECEK

Anıtkabir'deki törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, "başkomutan" sıfatıyla Beştepe'de kutlamaları kabul edecek.

Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak törenin ardından devlet erkânı Kara Harp Okulu'ndaki törene katılacak.

Akşam saat 20.00'de ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resepsiyon verecek.


KUTLAMA VE EĞLENCELER İPTAL EDİLMİŞTİ

Terör olayları nedeniyle kutlama ve eğlenceler, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yayımladığı genelgeyle iptal edilmişti.

30 Ağustos İçin İlk Tören Anıtkabir\'de

Son Dakika Güncel 30 Ağustos İçin İlk Tören Anıtkabir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • trabzon61: Biz koyde camii nin tuvaletinin kapisina anitkabir yazmisiz ::) 11 51 Yanıtla
  • şikeci fener: Sn. Bahçeli hangi sebeple lütfedemediniz acaba? 33 15 Yanıtla
  • Sivridil: Sevmesenizde Ata nin huzurunda hizaya geleceksiniz 24 8 Yanıtla
  • yigit: bahçeli gittsin oyum mhpye 18 11 Yanıtla
  • winter: r.t.e gitsede gitmesede sövüyosunuz.bence sizde bi problem var çok büyütüyosunuz.ölmüş gitmiş bi liderin arkasından bu ülke daha ne kadar konuşacak.artık ileriyi düşünmek lazım 14 12 Yanıtla
  • Savas aykurt: zamanında recep atatürk demeZdi 17 7 Yanıtla
  • ANTEPLIYIM. SAHIN. AĞAM: Bir.bahçeli. yok.birde.demirtaş. yani.ikiside. türk.düşmanları. artik.uyanin.ey.milet 10 13 Yanıtla
  • 2023: Mhp bittin sen teröristler 6 16 Yanıtla
  • Abbas Azeri Turk: adin batsin chp 9 11 Yanıtla
  • MOSAD: BUNLARIN ALAYI YALANCI HDP DEN HARIC 2 16 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement