7 Şirketin Seçim Anketinde Muhalefeti Yıkan Sonuçlar - Son Dakika
Güncel

7 Şirketin Seçim Anketinde Muhalefeti Yıkan Sonuçlar

Seçime 1 ay kala 7 araştırma şirketinin verilerinin ortalamasında HDP barajın altında kalıyor. CHP yüzde 35'den çok uzak ve MHP yüzde 16'larda gözüküyor.

07.05.2015 11:26  Güncelleme: 15:51

7 anket şirketinin son araştırmaları derlendi. Buna göre; HDP barajı aşamıyor, CHP ise yüzde 35 hayalinden çok uzak. Ak Parti yüzde 43'lerde MHP ise yüzde 16'larda gözüküyor.

HDP'NİN İŞİ ZOR

Yeni Şafak gazetesi yazarı Ali Saydam, 30 gün kala, 2015 Genel Seçimleri'ne yönelik son anket sonuçlarının derlemesini köşesinde yayınladı. AK Parti konusunda en yüksek ve en düşük tahminde bulunmuş olan 4 araştırma şirketinin sonuçlarını dışarıda tuttuğunu söyleyen Saydam, son tabloya bakıldığında HDP'nin işinin zor olduğunu, barajı aşsa da aşmasa da AK Parti'nin tek başına hükümet kuracağını belirtti.

KOALİSYON İMKANSIZ

Yeni Şafak yazarı, devamında bir CHP–MHP koalisyonu olabilmesi için hem HDP'nin baraj altında kalması hem de AK Parti'nin yüzde 40 ve altında bir oranla seçimden çıkması gerektiğini, dolayısıyla koalisyonun imkansız olduğunu sözlerine ekledi.

YÜZDE 35 DİYEN CHP ÜZÜLECEK

Öte yandan, anketlerin ortalamasına göre CHP'nin yüzde 35 hayalinin HDP'nin barajı aşma ihtimalinden daha zor olduğu görülüyor.

Seçimlere tam bir ay kala genel durum şöyle:

AK Parti konusunda en yüksek ve en düşük tahminde bulunmuş 4 araştırma şirketinin sonuçları dışarıda tutulduğunda ise durum şöyle gözüküyor:

7 Şirketin Seçim Anketinde Muhalefeti Yıkan Sonuçlar
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 7 Şirketin Seçim Anketinde Muhalefeti Yıkan Sonuçlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (47)

  • Akp korkulu ruyaniz: Hadi chp iktidar olacak deseler gam yemem. Ama mhpyle saadete ne oluyor da bu kadar heyecanlaniyorlar 36 88 Yanıtla
  • Ağrılı kürt: Allahın izinyle bidaha ak. Parti diyecciğz 28 29 Yanıtla
  • ANKETİNG: Sâ. Deliktaş bu seçimde TIRT olacak. Apo, onu xışt edecek. UNUTMAYIN! 19 19 Yanıtla
  • iskilipli: Bu anketleri yapanlar kimlerle görüşüyor kimin bölgesi olduğu bellioluyor 21 15 Yanıtla
  • iskilipli: Bu anketleri yapanlar kimlerle görüşüyor kimin bölgesi olduğu bellioluyor 19 15 Yanıtla
  • memo: geç bu ayakları hiç iddiası olmadıgı cumhurbaskanı seçiminde yuzde 9.7 alan hdp iddialı gırdıgı .bu seçimde yuzde 15 alır hdp 4 29 Yanıtla
  • Mert: Kala kala yenişafak a kaldıysan ???????? 14 13 Yanıtla
  • Bora: ANKETLERİN HEPSİ ALGI OPERASYONU...AKPYİ YÜZDE 40 ALTINDA GÖSTEREN ANKET ŞİRKETLERİNE POLİS BASKINI YAPILDIĞINI BİLMEYEN YOK...MHP OY PATLAMASIYLA GELİYOR KORKUNUN ECELE FAYADASI YOK 22 4 Yanıtla
  • yıldız: hdp nin barajı aşcağı 100 100 korkmayın hdp den hırsızdan arsızdan insanı kendi inançlarından bile şüpheye düşüren insanı her şeyden korkutan patlamış bir lambadan daha iyidir 15 11 Yanıtla
  • CHP: AK PARTI YUZDE 48 DEN ASSAGI ALMAZ BUNU BIR CHP LI OLARAK SOYLUYORUMM.. 8 15 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement