"Ab ve İslam, Son Gelişmeler" Gaziantep'te Konuşuldu - Son Dakika
Güncel

"Ab ve İslam, Son Gelişmeler" Gaziantep'te Konuşuldu

"Ab ve İslam, Son Gelişmeler" Gaziantep\'te Konuşuldu

Prof.Dr.Nevzat Yalçıntaş, "Avrupa'da sosyal, ekonomik krizler yapısal hale geldi, işsizlik arttı."

10.10.2012 19:37

Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, "Avrupa'da sosyal, ekonomik krizler yapısal hale geldi, işsizlik arttı. İslam ülkelerinin zenginliklerini elde tutmak istiyorlar" dedi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından 'Avrupa Birliği ve İslam, Son Gelişmeler' konulu konferansa düzenlendi.

GAÜN Atatürk Kültür Merkezi'ndeki konferansı Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Mehmet Özaslan ve Prof. Dr. Cahit Bağcı, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenciler izledi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan ve Avrupa Birliği ve İslam konusunun geniş bir alanı kapsadığını belirten Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, "Bulunduğumuz bölgede 2. Dünya Harbi bitiminden hemen sonra Avrupa ve Batı'nın yol açtığı, İslam ülkelerine karşı savaşlar ardı ardına devam etti. 1947'den itibaren Filistin Harbi, Kıbrıs Savaşı, Süveyş Harbi, Lübnan'a askeri müdahale, Irak'ı istila savaşları, Saddam'ın idamı, Afganistan harpleri, Libya'daki silahlı müdahale, hava bombardımanları, Kaddafi'nin katledilmesi ve halen Suriye'de devam eden kanlı savaş. Bunların hepsi İslam ülkelerinde cereyan etti ve ediyor" diye konuştu.

Prof. Dr. Yalçıntaş, Türkiye'nin AB'ye alınmamasının asıl sebebinin, İslam, nüfus ve ekonomi ile ilgili olduğunu savunarak, "En son Alman bakanının açıklaması, 'Müslümanlar Almanya'nın parçasıdır fakat İslam değildir.'; tarih ve sosyal yapı bu beyanın aksini gösteriyor. Kendi dinlerinden Koptular. Kiliseler boşaldı, camiler doluyor, sayıları artıyor. Nüfusları azalıyor. Müslümanlar artıyor, yüzde 1'den yüzde 5'e çıktı. Avrupa'da sosyal, ekonomik krizler yapısal hale geldi, işsizlik arttı. İslam ülkelerinin zenginliklerini elde tutmak istiyorlar; petrol gibi. Toprak elde etmek ve siyasi nüfuzlarını sürdürmek istiyorlar" dedi.

Prof. Dr. Yalçıntaş, medeniyetler ittifakı çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini belirterek, "Bu ittifak, eski BM Genel Sekreteri Koffi Annan tarafından İspanya Başbakanı Sayın Zapetero ile Türkiye Başbakanı Sayın R. Tayyip Erdoğan başkanlığında, İspanya ile Türkiye arasında kurulmuştur. İslamiyet'in gerçeği bütün dünyaya ve özellikle de Avrupa kıtasındaki tüm ülkelere tanıtılmalı. Meşru bütün vasıtalar kullanılmalıdır. Avrupa'da yerleşip orada yaşayan Müslümanlar bilinçlendirip, organize edilmelidir. 2005 yılında Avrupalı Müslümanlar Birliği (EMU) İstanbul'da kurulmuştur" diye konuştu.

"Avrupa'da yaşayan Müslümanların öz kimliklerini korumalarına etkin bir şekilde yardımcı olunmalıdır" diye devam eden Prof. Dr. Yalçıntaş, "Uyum sağlanmalı fakat 'erime' söz konusu olmamalıdır. Avrupalı Müslümanlar içinden, donanımlı, entelektüel, etkili gruplar oluşturulmalı. Müslüman gençlerin yüksek tahsil yapmaları burslarla teşvik edilmelidir. Buna yardımcı olacak bir proje ilgili bakanlığa iletilmiştir" ifadelerini kullandı.

Konferansın sonunda Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun tarafından, Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş'a hediye takdim edilirken, Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş tarafından ise Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun'a kendisinin 'Hatıralar' adlı kitabını verdi.

Hediye takdiminin sonrasında Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Nevzat Yalçıntaş'a teşekkür ederek, "Birçok alanda hayatımıza olağanüstü katkıları olmuş, yaşayan efsane bir entelektüeldir. Memleketini seven, milletini seven bu konuda hayatını adamış ender insanlardan biridir. Gaziantep Üniversitesi'ne gelerek, bize bu konferansı sunmasından büyük şeref duyduk. Yaşayan bir fikir adamı, her açıdan mükemmel bir insan. Yazdıklarını okumak, konuştuklarını dinlemek bize feyz verecektir. Bugün bize ışık tutan abidevi bir şahsiyetsiniz. Geldiniz, bizi ihya ettiniz" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Ab ve İslam, Son Gelişmeler' Gaziantep'te Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement