ABD Başkanı Joe Biden, NATO'nun güçlü olduğunu vurguladı - Son Dakika
Güncel

ABD Başkanı Joe Biden, NATO'nun güçlü olduğunu vurguladı

ABD Başkanı Joe Biden, NATO\'nun güçlü olduğunu vurguladı

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in NATO'nun dağılacağını düşündüğünü belirterek, ittifakın dünya tarihinin en mükemmel savunma ittifakı olduğunu ve hiç olmadığı kadar güçlü olduğunu söyledi. Biden, ABD'nin Ukrayna'ya desteğinin süreceğini ve Putin'in NATO'nun birliğini sağlayamayacağını düşündüğünü ifade etti. Ayrıca, ABD'nin dünyanın süper gücü olduğunu ve güç kullanmaktan kaçınmayacaklarını vurguladı.

25.05.2024 20:12

NEW ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in NATO'nun dağılacağını düşündüğünü belirterek, "Ancak dünya tarihinin en mükemmel savunma ittifakı, hiç olmadığı kadar güçlü." değerlendirmesinde bulundu.

Biden, ABD Askeri Akademisi West Point'in mezuniyet töreninde konuştu.

ABD'nin Ukrayna'ya desteğinin süreceğinin altını çizen Biden, bu ülkede Amerikan askerlerinin bulunmadığını söyledi.

"Bunu muhafaza etme konusunda kararlıyım." diyen Biden, Putin'in NATO'nun dağılacağından emin olduğunu ve İttifak'ın gerekli birliği sağlayamayacağını düşündüğünü anlattı.

Biden, "Ancak dünya tarihinin en mükemmel savunma ittifakı, hiç olmadığı kadar güçlü." ifadesini kullandı.

ABD'yi "dünyanın süper gücü ve vazgeçilmez ülkesi" olarak nitelendiren Biden, İsrail'e verdikleri desteğin yanı sıra Gazze'ye de yardımlar yaptıklarına değindi.

Biden, ABD ordusuna "tarihi yatırımlar" yaptığını belirterek, gerekli olduğunda güç kullanmaktan kaçınmayacaklarına işaret etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD Başkanı Joe Biden, NATO'nun güçlü olduğunu vurguladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement