ABD: Türkiye'nin Tampon Bölge Oluşturacağı Konusunda Somut Kanıt Yok - Son Dakika
Güncel

ABD: Türkiye'nin Tampon Bölge Oluşturacağı Konusunda Somut Kanıt Yok

ABD: Türkiye\'nin Tampon Bölge Oluşturacağı Konusunda Somut Kanıt Yok

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü yardımcısı, Türkiye'nin, Suriye'de tampon bölge oluşturacağı konusunda somut kanıt olmadığını söyledi.

29.06.2015 21:47  Güncelleme: 10:00

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü yardımcısı Mark Toner, başkent Washington'da düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin, Suriye'de tampon bölge oluşturacağı konusunda somut kanıt olmadığını açıkladı.

Sözcü yardımcısı Toner, başkent Washington'da kendisine yöneltilen soruya verdiği cevapta, "Bu haberlerle ilgili ortada somut delil yok. Böyle bir girişimin lojistik, askeri, maddi ve insani açılardan çok zorlukları var." dedi.

"ABD'NİN TUTUMU DEĞİŞMEDİ"

Suriye sınırında tampon bölge oluşturulması konusunda ABD'nin önceki tutumunun değişmediğini kaydeden Toner, "Uçuşa yasak ya da askeri denetim bölgeleri konularında pozisyonumuz değişmedi. Bunu defalarca tartışıp ele aldık. Uçuşa yasak bölge oluşturulması ve uygulanması ya da diğer her türlü askeri müdahaleyle oluşturulan bölge büyük zorluklar içeriyor." diye konuştu.

"BU HABERLER VARSAYIMLARA DAYALI"

Amerikalı yetkili, Türkiye'nin Suriye'de tek başına tampon bölge oluşturmasına ABD'nin destek verip vermeyeceği sorusuna da, "Bu haberler varsayımlara dayalı. Bizim elimizde şimdiye kadar bu planların herhangi birini destekleyen somut bir delil yok. Tek gördüğümüz gazete haberleri. O yüzden Türkiye ya da Ürdün'ün ne yapacağına ilişkin içinde bulunduğumuz durumda da sağlam bir kanıt yok. Bölgede herkes çok büyük güvenlik tehlikeleriyle karşı karşıya ve bunu çözebilecek en iyi yöntemi bulmaya çalışıyorlar." şeklinde yanıt verdi.

"POLİSİN NEDEN ŞİDDET KULLANDIĞINI ANLAMADIK"

Toner, bir soru üzerine, İstanbul'da dün düzenlenen LGBTİ yürüyüşünde polisin neden şiddet kullandığını anlayamadıklarını dile getirdi. Türkiye'de insan hakları uygulamalarına ilişkin kaygıları olduğunu, bunu daha önce de dile getirdiklerini belirten Toner, ABD'nin barışçıl toplantıları ve düşünce özgürlüğünü her zaman desteklediğini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ABD: Türkiye'nin Tampon Bölge Oluşturacağı Konusunda Somut Kanıt Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (77)

  • kürt: iyiki varsın ABD RUSYA ÇİN KARDEŞİZ TEK KÜRDÜN DOSTSN SZE CANMZ FEDA 13 34 Yanıtla
  • NEYMAR: zencileri kim öldürüyo türkler :) 23 12 Yanıtla
  • Kürt : Siz önce kendi içinize bakın adamları kurşuna dizen hergün adam öldüren Türkiye laf soyliyor 23 11 Yanıtla
  • analiz: Ayıdan post kürtden dost olmaz 19 8 Yanıtla
  • A.d.a.n.a: Ondanmi amerikan polisi sorgisuz vuruyo sokakta halki once sen kendine bak sonra bize dil uzan fitne ulkesi 24 1 Yanıtla
  • urfali vatansever: Abd polis şideti ile ölen Amerikalıları unutmuş galiba, bizde şöyle derler, iğneyi kendine, çuvaldız başkasına batir, iki yüzlü ve hain Amerika. 22 3 Yanıtla
  • CcC: Burası TÜRKiYE abd değil sizin gibi dönek toplum olmayacağız 13 11 Yanıtla
  • analiz: Kürtler kardeş numarasıyla bizleri uyutuyor amaç kürt devleti TÜRK ÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOKTUR 16 6 Yanıtla
  • ............: dunyanin icine sictiniz sefsizler bize camur atiyolar 16 5 Yanıtla
  • komodor : Ulan aşağılık Amerika sen idamı uygularken, polisin zencileri katlederken benim ülkeme insan hakları dersimi veriyorsun bire tüccar 19 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement