"Adalete Güveniyoruz" - Son Dakika
Güncel

"Adalete Güveniyoruz"

"Adalete Güveniyoruz"

Hedefdeki 2 Kişi Konuştu.

20.11.2010 01:35

"ADALETE GÜVENİYORUZ"

ESKİŞEHİR'de 6 kişiyi öldüren 55 yaşındaki katil zanlısı İ. D.'nin hedefindeki 2 isim olan Mehmet Emin Toprak ile Orhan Akın, zanlının en ağır cezaya çarptırılmasını isteyerek, "Adalete güveniyoruz" dedi. Mehmet Emin Toprak, zanlının kızı Hatice Uluşkan'ın evinin duvarına çiş yapmadıklarını söyledi. Katil zanlısı İ. D'nin çocukların bilgisayarda oynadığı savaş oyunlarını izleyerek cinayetler için plan yaptığı belirtildi.

Son olarak 6'ncı kurbanı 71 yaşındaki Ziya Akın'ı öldürdükten sonra jandarma ekipleri tarafından yakalanan İ. D.'nin dün sevk edildiği adliyede 3 saat 25 dakika nöbetçi cumhuriyet savcısına ifade verdiği öğrenildi. Savcılığın ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen ve burada yaklaşık iki buçuk saat süreyle ifadesi alınan İ. D. hakkında nöbetçi mahkeme ilk olarak 23 Ağustos 2010 tarihinde Yusuf Toprak, eşi Fatma Toprak, oğlu Selahattin Toprak ve yeğeni Zeynep Ruhan Toprak'ı , 12 Kasım 2010 tarihinde de ikizlerden Mehmet Sadık Toprak'ı öldürmek suçundan hakkında çıkartılan yakalama emri vicahiyeye çevrildi.

TAKSİCİYLE SOHBET ETTİ

Nöbetçi mahkeme tarafından 'Tasarlayarak birden fazla kişiyi öldürmek' suçundan tutuklanarak Eskişehir H Tipi Cezaevi'ne gönderilen İ. D. ifadesinde gündüzleri kent merkezinde dolaştığı geceleri ise ticari taksiye binerek Koyunlar Mahallesi yakınlarında araçtan indiği söyledi. Bir defasında ticari taksi şoförü ile aralarında ilginç sohbetin yaşandığını anlatan İ. D.şunları kaydetti: "Geceleri ticari taksiye biniyordum. Bizim köy dediğimiz Mutallip'in koyunlar Mahallesi'nin girişinde jandarma karakolu bulunması nedeniyle giriş çıkışlarda şüpheli görülen araçlar tek tek durdurularak aranıyordu. Bu yüzden köy yakında ticari taksiden inip, ağaçlık alanlardan gizlenerek köye giriyordum. Burada çok sayıda boş ev vardı. Bu evlerde kalıyordum. Üşümemek için de kadın çorapları da giyiyordum. Evlerde kalıp vuracağım kişiler için planlar yapıyor ve onları gözetlemeye çalışıyordum. Bir defasında müşteri olarak bindiğim taksi şoförü bana 'Muttalip'te 4 kişiyi öldüren katil hala yakalanamadı' dedi. Taksici beni tanımadan sohbet ediyordu. Ben de ona 'Katil kolay kolay yakalanmaz. Çünkü daha vuracağı kişiler var. Onları da vurup 2-3 ay sonra teslim olur' dedim. Daha sonra da köy yakınında indim."

BİLGİSAYARLI SAVAŞ OYUNLARINI İZLEYİP UYGULAMIŞ

Zanlı İ. D'nin cinayetleri çocukların bilgisayarda oynadıkları savaş oyunlarından etkilenerek işlediği öne sürüldü. İfadesinde de bol bol canter adlı bilgisayar oyunlarını izlediğini anlatan İ. D'nin bu oyunlardan etkilenerek planlar yaptığı, 4 kişinin öldürüldüğü olayda iftar sofrasındakilerin üzerine ateş açtıktan sonra avluya çıkıp karanlık noktalara ve hareket eden her şeye ateş ettiği kaydedildi. Bilgisayar oyunlarındaki gibi vur-kaç taktiğini uygulayan İ. D. ifadesinde, "Yusuf Toprak ile Zeynep Ruhan Toprak'ı öldürdükten sonra avluya çıktım. O onda Yusuf Toprak'ın oğlu Selahattih toprak'ın elinde tabanca olduğunu görünce ona da ateş ettim. Ardından Yusuf Toprak'ın eşi bana sürekli olarak küfür etmeye başladı. Ne anam kaldı ne babam. Bunun üzerine önü da öldürdüm" dedi.

KIZININ EVİNİN DUVARINA ÇİŞ YAPMADIK

Katil zanlısının ölüm listesinde bulunan olayda, babası, annesi, ağabeyi ve ikizi öldürülen 35 yaşındaki Mehmet Emin Toprak'ın güvenlik amacıyla jandarma ekipleri tarafından korunduğu belirtildi. Kent merkezinde kaldığı öğrenilen Mehmet Emin Toprak, giysilerini değiştirmek için bugün 5 kişinin öldürüldüğü Koyunlar Mahallesi Zafer Sokak 3 numaradaki evine geldi. Jandarma korumasında eve gelen Toprak, kapıların kilitli olması ve anahtarı bulamaması nedeniyle tek katlı eve pencereden girip kıyafetlerini değiştirdi.

Katil zanlısının ilk olarak 4 kişiyi öldürdüğü 23 Ağustos 2010 tarihindeki olayda kendisinin evde bulunmadığını belirten Mehmet Emin Toprak, 12 Kasım 2010 tarihindeki ikinci olayda ise evde olduğunu söyleyerek, "Katil evimizin bahçesine girmiş. Pencerenin önüne geldiğinde kuyunun üzerindeki tahtalara basında gürültü çıkarmış. Bunun üzerine ikizim yataktan ayağa kalktı. O sırada katil pencereden ateş edip onu vurdu. Ben de yan odaya kaçarak kurtuldum" dedi.

Katil zanlısının kızının evinin duvarına çiş yapmadıklarını, bira şişeleri atmadıklarını söyleyen Mehmet Emin Toprak, zanlının en ağır cezaya çarptırılmasını istedi. toprak şöyle konuştu: "Katil yalan söylüyor. Biz kimsenin duvarına çiş yapmadık, bira şişelerini de atmadık. Katilin en ağır cezaya çarptırılmasını istiyorum. Adalet istiyorum. Katil bu olayı bir yıl planlamış. Çiş ve bira şişesi atma olayı yalan. Öyle olsaydı bir yıl önceden plan yapmazdı. Biz bu olayı kan davasına dönüştürmeyeceğiz. Adalete güveniyoruz. Mahkemenin sonucunu bekleyeceğiz."

GELİP BENİ ÖLDÜRSEYDİ

Ölüm listesinde olan diğer isim Orhan Akın'da katil zanlısının son olarak babası Ziya Akın'ı öldürdüğünü söyledi. Zanlının insanları korkaklar gibi arkadan vurduğunu ifade eden Akın şöyle dedi: "Madem ben ölüm listesindeydim. Sürekli sokakta dolaşıyordum. Çarşıya gidiyordum, meydanlarda dolaşıyordum. Gelip beni vursaydı. Hiç bir suçu olmayan ablam Zeynep Ruhan Torak'ı öldürdü. Ardından Zeynep'in evinde hayvanlara bakmak için giden babamı öldürdü. Babamın ve ablamın hiçbir suçu yoktu. Babamın evden çıkışını katile haber verenler olmuştur. Çünkü babam kızının evinin önüne gelir-gelmez katil hemen ateş etmiş. Ona yardım edenlerin de bulunmasını istiyoruz. Daha önce gözaltına alınıp serbest bırakılan ailesinin tutuklanması için bir üst mahkemeye başvuracağız. İ. D. bana göre cinayetleri kızının ve eşinin dolduruşuna gelerek işledi. İlk cinayetlerin ardından soy kırımı yapmak istedi. Sırayla erkekleri öldürecekti. Ama bizim soyumuz kurumaz. Geride benim 5 yaşında öldürülen babamın adını taşıyan Ziya Akın adlı oğlum var, kızlarım var, daha yakınlarımızın çok sayıda çocukları var. İ. D. katliam yaparak yuvaları söndürdü, ağabeyi de esrar satarak çocukları zehirliyordu. Bunlar Koskayı Köyü'nden gelip buraya yerleşmişlerdi. Bulunduğum semti insanlara zehir ettiler."

JANDARMALARLA TATLISINA İDDİAYA GİRDİK

Katil zanlısının 4 kişiyi öldürdükten sonra hiç mahalleden ayrılmadığını öne süren Orhan Akın, bazı kişilerin zanlıya maddi ve manevi yardımda bulunduklarını söyledi. Bu konuda jandarma komutanları ile iddiaya girdiklerini de anlatan Orhan Akın, "Jandarmalara katilin burada olduğunu söylemiştim. Onlarla iddiaya girdik. Burada yakalanınca onlar bana tatlı ısmarlayacaktı, şehir merkezinde yakalansaydı ben onlara tatlı alacaktım. Çünkü çok emindim. Katil ilk cinayetleri işledikten sonra hiç kent merkezine gitmediğini halen düşünüyorum. Ona burada yardım edenler oldu. Zaten daha önce belde olan Muttalip'de 2 bin ev varsa bunun 800'ü boş. Buralarda rahatlıkla kalabilirdi" dedi.

KOMŞULARI "KARINCAYI BİLE İNCİTMEZDİö

Korkunç cinayetlerin işlendiği Koyunlar Mahallesi sakinleri, katil zanlısının daha önce kendi halinde sessiz ve sakin biri olduğunu söyleyerek, "O karıncayı bile incitmezdi. Ancak 3 yıl önce evinin yanına evli kızı Hatice Uluşkan taşındı. O taşındıktan sonra Toprak ailesiyle olan gerginlikler attı. Kızı sürekli olarak İhsan'ı dolduruyordu. Kızı babasına Toprak ailesinin büyükbaş hayvanlarının evinin duvarını sürtünerek aşındırdığını ve evlerinin önüne pislediğini söylüyordu. Olaylar bizce kızının yüzünden oldu" dediler.

MUTTALİP'TE HAYAT NORMALE DÖNDÜ

Boyunlar Mahallesi sakinleri, katil zanlısının yakalanmasının ve tutuklanarak cezaevine girmesiyle rahat bir nefes aldıklarını söyledi. Zanlının kimi öldüreceğini bilemedikleri için çok tedirgin olduklarını, çocuklarını sokağa bile çıkaramadıklarını ifade eden vatandaşlar, "Şimdi hayat normale döndü. Çocuklarımız parka salıncağa biniyor, bisikletiyle sokakta rahat olarak dolaşıyor" diye konuştular.

Bu arada katil zanlısı İ. D.'nin son cinayeti kendi evinin karşısında bulunan boş eve girerek pusuya yatıp işlediği belirtildi. Saklandığı evde piknik tüpü üzerindeki çaydanlık, teyp ve yıkanmış bulaşıkların olduğu, ateş ettiği pencerenin yanın da tabure koyup üzerindeki minderde oturarak öldüreceği kişileri beklediği bildirildi.

İ. D.'nin 12 Kasım 2010 tarihinde ikizlerden Mehmet Sadık Toprak'ı öldürdükten sonra aynı mahallede boş evlerde saklandığı, 17 Kasım 2010 tarihinde de son kurbanı ardından Ziya Akın'ı öldürdüğü kaydedildi. Katil zanlısının bahçe duvarlarından atlayarak uzaklaşmak istediği sırada önüne çıkan bir grup kadını görüp tekrar geriye doğru kaçtığı ve bu sırada gelen jandarmalar tarafından da yakalandığı öğrenildi.

ZANLININ EVİ TAŞLANDI, SAMANLIĞI YAKILDI

Tutuklanan katil zanlısının aynı sokakta bulunan oğlu, damadı ve kendisine ait evler 4 kişinin öldürülmesinin ardından ölenlerin yakınları tarafından taşlandı ve samanlığı yakıldı. Zanlı İ. D.'nin yakınları evdeki eşyaları bırakıp kent merkezinde tuttukları evlere taşındı. İ. D. ailesinin terk ettiği ve kapıları açık olan evlerde bebek salıncağı ile kışlık yufkaların ve çeşitli eşyaların olması dikkat çekti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Adalete Güveniyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement