Afyonkarahisar, Tahran'da Düzenlenen Turizm Fuarında Tanıtıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Afyonkarahisar, Tahran'da Düzenlenen Turizm Fuarında Tanıtıldı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Afyonkarahisar, Tahran Uluslararası 10. Seyahat ve Turizm Fuarı'nda tanıtıldı.

Afyonkarahisar, Tahran Uluslararası 10. Seyahat ve Turizm Fuarı'nda tanıtıldı.

İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen 10. Uluslararası Tahran Seyahat ve Turizm Fuarında, Türkiye standında, Tahran Kültür ve Turizm Ateşeliği, Afyonkarahisar, Nevşehir, Alanya, ayrıca Konya, İzmir ve Trabzon illerinin Ticaret Odaları, Belediyeler, acenteler, Tur operatörleri farklı turizmciler katılım gösterdi.

Tahran Uluslararası 10. Seyahat ve Turizm Fuarının açılışına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin katıldı.

Fuar açılışında, Afyonkarahisar'dan katılan heyette yer aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının yayınladığı istatistik raporlarına göre, İran'dan Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısı en yüksek seviyesine 2010 yılında 1 milyon 885 bin rakamı ile yakaladığı bildirildi.

İran'dan Türkiye gelen ziyaretçi sayısı 2014 yılında tekrar yükselişe geçerek yüzde 32'lik artışla 1 milyon 590 bin seviyelerine ulaştı.

Bu yıl da İran'dan ülkeye gelecek olan turist sayısında artış bekleniyor.

Kaynak: AA