AK Parti Ankara İl Başkanı Alparslan İstifa Etti - Son Dakika
Güncel

AK Parti Ankara İl Başkanı Alparslan İstifa Etti

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan istifasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Görülen lüzum üzerine partimden istifa ediyorum." dedi.

30.05.2014 14:20  Güncelleme: 17:11

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan istifa etti. AK Parti’nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve yönetiminin de istifası istediği öğrenildi. Akay ve yönetiminin, salı gününe kadar dilekçelerini Genel Merkez’e göndereceği belirtildi.

DÜĞMEYE BASILDI

AK Parti, 30 Mart yerel seçimleri sonrası örgüt yenilenmesi için düğmeye bastı. İlk olarak seçimlerde başarısız olan illerin yönetimleri teker teker istifa etti.

AK Parti kulislerinde Ankara'da da bu çerçevede sürpriz yönetim değişikliği beklentisi dile getiriliyordu. AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan istifasını bugün açıkladı. Alparslan, konuyla ilgili "2009 yılından itibaren İl Başkanı olarak seçilmem üzerine, geriye kalan 5 yıllık süre içinde tüm seçimlerden zaferle çıktığımız bir sürecin sonunda görülen lüzum üzerine görevimden istifa ediyorum" dedi.

"PARTİMİN HİZMETİNDE OLACAĞIM"

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, yaptığı yazılı açıklamayla istifa ettiğini bildirerek, "2002 yılında AK Parti Genel Merkez Gençlik Kollarında teşkilat başkanı olarak siyasi hayatıma başladığım, devamında 2005 yılından itibaren Ankara İl Başkanlığında başkan yardımcısı olarak icra ettiğim hizmetlerimden sonra 2009 yılından itibaren İl Başkanı olarak seçilmem üzerine, geriye kalan 5 yıllık süre içinde tüm seçimlerden zaferle çıktığımız bir sürecin sonunda görülen lüzum üzerine görevimden istifa ediyor; başta bu onurlu görevleri tarafıma tevdi eden Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, birlikte siyaset yaptığım tüm teşkilat mensuplarına şükranlarımı sunuyor, bundan sonraki süreçte ülkemin, milletimin ve partimin hizmetinde olacağımı bu vesileyle ifade etmek istiyorum" dedi.

İSTİFALAR PEŞPEŞE GELDİ

AK Parti Erzurum Karayazı, Karaçoban, Hınıs, Tekman, Aziziye ve Olur ilçe yönetimleri, genel merkezin talebi üzerine istifa ettiğini açıklarken, Ak Parti Şırnak İl Başkanı Mehmet Demir de yönetim kurulu üyesi 40 kişi ile birlikte partilerinden istifa ettiklerini açıkladı. Demir'in açıklamaya, Fetullah Gülen'in 'Mefkure Yolculuğu' adlı kitap ile katıldığı görüldü.

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur’un ardından yönetim kurulu da topluca istifalarını parti genel merkezine sundu. AK Parti İstanbul Milletvekili ve Bölge Koordinatör Harun Karaca ile dün yaptıkları toplantı sonrasında yönetim kurulu üyeleri genel merkeze sunduğu istifaları kabul edildi.

AK Parti Hatay İl Başkanı Avukat Süleyman Tenekecioğlu ve İl Yönetimi istifa kararı aldı. Alınan bilgiye göre bugün öğleden sonra parti merkezinde bir araya gelen Hatay İl Yönetim Kurulu üyeleri gerçekleştirdikleri toplantı ile istifa kararı aldı.

İSTİFA EDEN DİĞER ÖRGÜTLER

* Çanakkale’nin Merkez, Gökçeada ve Gelibolu ilçelerindeki AK Parti yönetimleri, Genel Merkezin isteği üzerine görevlerinden istifa etti.

* AK Parti Şırnak İl Başkanı Mehmet Demir, yönetim kurulu üyesi 40 kişi ile birlikte partilerinden istifa ettiklerini açıkladı.

* AK Parti Nevşehir İl Başkanı Avukat Kazım Sunar, parti genel merkezi ile yaptığı görüşmelerin ardından görevinden istifa ettiğini açıkladı.

* AK Parti Kars İl Teşkilatı yönetimi, topluca istifa etti.




AK Parti Ankara İl Başkanı Alparslan İstifa Etti
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel AK Parti Ankara İl Başkanı Alparslan İstifa Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • RODRİGEZ ZAZA MUSA: Gözümün gördüğü şey inkar edildiyse vay vay vayda vay ... Yine melihlen neyi bölüşemedin... 10 5 Yanıtla
  • Şükür: İleri demokrasi: Hem seçilmiş hem kendisine görev tevdi edilmiş! 4 1 Yanıtla

Advertisement