Erdoğan: CHP'nin Halkla Alakası Yok - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: CHP'nin Halkla Alakası Yok

Erdoğan: CHP\'nin Halkla Alakası Yok

Başbakan Erdoğan, "Bu Cumhuriyet Halk Partisi'nin aslında adını değiştirmek lazım. Buradan halkı çıkarmak lazım, bunun halkla alakası yok." dedi.

13.03.2014 20:24  Güncelleme: 20:38

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhuriyet Halk Partisinin aslında adını değiştirmek lazım. Buradan halkı çıkarmak lazım, bunun halkla alakası yok. Bunların alakası kimle biliyor musunuz? Bu ülkedeki kaymak takımıyla, kaymak. 'Beyaz Türkler' diyorlar ya" dedi.

Erdoğan, partisinin Aksaray Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingindeki konuşmasında, 30 Mart'tan sonra, önce 2023 hedeflerine koşacaklarını ve çocuklarına 2023 hedeflerini miras bırakacaklarını, torunlarına ise 2071 hedeflerini miras bırakacaklarını dile getirerek, "İnşallah her torun bir Alparslan olacaktır" diye konuştu.

Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Gürcüsüyle, Abazasıyla, Boşnağıyla, Arnavutuyla tek millet dediklerini anımsatan Erdoğan, "Bizi bölemeyecekler, parçalamayacaklar" dedi.

Türkü Türk, Kürdü Kürt, Lazı Laz, Arabı Arap olduğu için sevmediğini dile getiren Erdoğan, kendisini yaradan Allah'ın onları da yarattığı için sevdiğini vurguladı.

Tek bayrak dediklerini, bayrağın renginin şehidin kanı, hilalin bağımsızlığın ifadesi, yıldızın şehitlerin sembolü olduğunu belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü.

"Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğurda üstünde ölen varsa vatandır. Çıkmış Kılıçdaroğlu, AK Parti'ye bayrak dersi veriyor. Ey Kılıçdaroğlu, bir defa bu konuda bizimle yarışa girme. Önce sen, şu Hakkari'deki yanlışını düzelt. Türk milletinden özür dile, özür. Hakkari'de miting yaptın, miting alanında CHP bayrağından başka bir tane Türk bayrağı yoktu. Bütün belgeler elimde. Niye, neden korktun? O anlaşma yaptıklarından mı? Anlaşma yaptığın kişiler sana 'buraya Türk bayrağı çıkarmayacaksın, asmayacaksın' dediler. Asamadın. Ne oldu? Hakkari'de seçim mi kazandın? İkinci parti AK Parti oldu, 3. parti MHP oldu, sen 4. parti oldun Hakkari'de, nal topladın nal."

Geçen 11 yılda yaklaşık 3,5 katrilyonluk Aksaray'a hizmet getirdiklerini anlatan Erdoğan, Aksaray'a 208 derslikli içerisinde, spor salonları, yüzme havuzu, kütüphaneleri, konferans salonları, bilim merkezi olan eğitim kampüsü yapacaklarını belirtti.

Kamu özel ortaklığıyla yapılacak eğitim kampüsü için projelerin hazır olduğunu, yapım ihalesinin en geç ağustosta gerçekleştirileceğini anlatan Erdoğan, Aksaray'a 400 yatak kapsiteli devlet hastanesi de yapılacağını, ihale çalışmalarının ardından inşaata başlanacağını bildirdi.

Aksaray'a demiryolu yapmanın kimsenin aklına gelmediğini, demiryolu bağlantısının bulunmadığını ifade eden Erdoğan, tek bayrak, tek vatan, tek millet dediklerini, bu devletin demiryolunu da yapacağını ifade etti.

Aksaray'ın demir yoluna, kaybettiği yılları da telafi edecek şekilde süratle bağlanmasının gerektiğinin altını çizen Erdoğan, onun için 578 kilometrellik, Antalya, Manavgat, Alanya, Aksaray, Nevşehir, Kayseri demiryolu projesi ile 208 kilometrelik, Kırşehir, Aksaray, Ulukışla demirylolu projesini aynı anda yürüttüklerini belirtti.

İki projenin de elektrikli ve hızlı demiryolu olacağını kaydeden Erdoğan, Aksaray'ın bir taraftan Antalya, diğer taraftan Adana, Mersin'e, Kayseri'ye, Ankara ve İstanbul'a hızlı trenle bağlanacağını söyledi.

Bunların dışında da 12 yılda  ulaşım, haberleşme, eğitim, tarım ve hayvancılık, aile ve sosyal politikalar, gençlik ve spor, sağlık alanlarında şehre yatırımlar yaptıklarını belirten Erdoğan, Aksaray'da derslik sayısını 388'den 657'ye yükselttiklerini, okullara 7 bin bilgisayar gönderdiklerini, 368 okula internet sağladıklarını, 218 bilişim teknolojisi sınıfı kurduklarını, Fatih Projesi'yle de 582 sınıfa etkileşimli tahtaları yerleştirdiklerini, 614 tablet bilgisayar dağıttıklarını anlattı.

Türkiye genelinde 163 bin tablet bilgisayar dağıttıklarını söyleyen Erdoğan, bu ay içinde 675 bin tablet bilgisayarın daha öğrencilere dağıtılacağını, 18 ayda 350 akıllı tahtanın da sınıflara yerleştireceklerini ifade etti.

Üniversite öğrencilerine "Aksaray'da üniversiteyi kim kurdu" diye soran Erdoğan, AK Parti iktidara gelmeden önce üniversite öğrencilerine 3 ayda 45 lira burs verildiğini, şimdi 300 lira burs, kredi yurtlarda kalıyorlarsa 200 lirada beslenme yardımı verildiğini söyledi.

Aksaray Üniversitesine 9 fakülte, 4 yüksek okul, 6 meslek yüksek okulu, 2 enstitü kazandırdıklarına işaret eden Erdoğan, şehirdeki öğrencilere toplam 69 trilyon ödediklerini ifade etti.

-"Çuvalladın orada çuvalladın"

2009'da Ortaköy'de 120, merkezde 500 yatak kapasiteli yurtlar açtıklarını belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sağlıkta, istediğimiz hastaneye gidiyor muyuz? İlaçlarımızı istediğimiz eczaneden alıyor muyuz? Ey genel müdür, Kılıçdaroğlu. SSK'nın genel müdürüydün. Ne yaptın? Çuvalladın orada çuvalladın. Senin zamanında, benim vatandaşım kuyruklardan inim inim inledi. İlaçların yarısı alınıyordu, yarısı alınmıyordu. Öyle eczanelerden gidip alamıyordun zaten. Şimdi alıyorsun. Halkını kim seviyor? Bu Cumhuriyet Halk Partisi'nin aslında adını değiştirmek lazım. Bu halkı çıkarmak lazım. Bunun halkla alakası yok. Bunların alakası kiminle biliyor musunuz?

Bu ülkedeki, kaymak takımıyla, kaymak 'Beyaz Türkler' diyorlar ya. İşte bakıyorsun bir tanesi dün çıkmış, 'Mağazalarımın kapısı sonuna kadar açık' diyor. Bir zamanlar da siyasete soyundu bu, biliyor musunuz? Meydanlara çıktı, avucunu yaladı. Bunların kim olduğunu anlıyorsunuz. Bunların mağazalarından alışveriş etmeyin. Bunlara dersi böyle vermek lazım. Çünkü, halkına hakaret eden, milletine hakaret eden, terörle, teröristlerle işbirliği halinde olanlara gereken cevabı vermemiz lazım."

Aksaray'da AK Parti iktidara gelene kadar, 17 kilometre bölünmüş yol yapıldığını, kendilerinin ise bölünmüş yolu 250 kilometreye çıkardığını aktaran Erdoğan, Ankara'dan Aksaray'a gelirken eskiden çile çekildiğini, şimdi vatandaşların evlerinden iş yerlerine gider gibi 2 saatte Ankara'ya gittiğini ifade etti.

Aksaray'a bin 382 kilometre asfalt yol ve 31 köprü kazandırdıklarını belirten Erdoğan, Aksaray- Ereğli, Konya-Aksaray, Nevşehir-Aksaray yolunu bölünmüş yol olarak tamamladıklarını ve hizmete açtıklarını söyledi.

Sulamada Osmanlı'dan günümüze uzanan "asırlık rüya" Mavi Tünel'i tamamlamanın, diğer asırlık rüyalar gibi AK Parti iktidarına nasip olacağını kaydeden Erdoğan, Konya, Niğde, Karaman ve Aksaray'ı kapsayan KOP projesini süratle hayata geçireceklerini vurguladı.

Bu proje kapsamındaki illerde barajlar, göletler ve santrallerden oluşan toplam 18 projeyi de hayata geçireceklerine işaret eden Erdoğan, Göksu Havzası'ndan Akdeniz'e, boşa akan suların buraya akacağını ve Aksaraylı çiftçilerin yüzlerinin güleceğini söyledi.

Aksaray'a doğalgazı getirdiklerini kaydeden Erdoğan, vatandaşlara doğalgazdan memnun olup olmadıklarını sordu. "Benim bacılarım ne çileler çekti" diyen Erdoğan, kömürle bir odanın ısındığını, diğerlerinin ısınmadığını, şimdi bütün dairenin ısındığını söyledi.

-"Benim kardeşlerimin insanca yaşamak hakkı değil miydi?"

"Mutfakta sıcak su var mı? Banyoda sıcak su var mı?. Benim kardeşlerimin insanca yaşamak hakkı değil miydi?" diye soran Erdoğan, kendi iktidarlarından önce gelen iktidarların bunu niye yapmadığını sordu. "Doğalgaz yeni mi icat oldu?" ifadelerini kullanan Erdoğan, iktidara geldiklerinde 9 ilde doğalgaz olduğunu bu sayıyı 72'ye çıkardıklarını, 81 ile doğalgazı götüreceklerini söyledi.

Kültür ve turizmde Aksaray'a 31 trilyonluk kaynak aktardıklarını ifade eden Erdoğan, Aksaray Kültür Merkezini 2008'de tamaladıklarını, Somuncu Baba Kültür Merkezi Külliyesi, Kültür Evi ve Aksaray Müzesini Aksaraylıların hizmetine sunduklarını anlattı.

Erdoğan, Yusuf Hakiki Baba Türbesi'nden mescidine, Rıza Hasan Camisi'ne, Tekkeş Baba Camisi'nden, Gülağaç Bekar Sultan Türbesi'ne kadar 34 ata yadigarının restorasyonunu yaptıklarını kaydetti.

-Size olan inancım tam

Aksaray'a ahde vefasından dolayı, kendilerine verdiği destekten dolayı şükranlarını sunduğunu belirten Erdoğan, "Fakat 30 Mart çok farklı, 30 Mart'a çok iyi gireceğiz. Benim size olan inancım tam. İnanıyorum, siz de bize inanın" dedi.

Belediye başkanlığında bir nöbet değişimi yaptıklarını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Belediye başkan adayımız inşallah genç, dinamik Haluk Şahin Yazgı kardeşimizle inşallah Aksaray'da hizmete devam diyoruz. Gayet iyi yetişmiş kaliteli Haluk kardeşimle inşallah Aksaray bıraktığımız yerden hizmete devam edecek. İki dönem burada belediye başkanlığını yürütmüş olan Nevzat Palta kardeşimi şu ana kadar yürüttüğü hizmetler sebebiyle de özellikle teşekkür ediyorum. Tabii bu görevi kardeşine devrederken herhangi bir kırgınlık meydana getirmedi. O da 'bu bir devir teslim, bayrak yarışıdır' dedi. 'Ben Haluk kardeşime inanıyorum, güveniyorum ve bundan sonraki dönemde de elimden gelen destek neyse bunu da vermeye devam edeceğim' dedi. Böylece birlik nedir, beraberlik nedir, dayanışma nedir, bunu Aksaray'da görüyoruz ve göstereceğiz."

Tatlı projelerle Aksaray'ı çok daha ileri, çok daha güzel günlere taşıyacaklarını ifade eden Erdoğan, 30 Mart'ta Aksaray'dan tüm Türkiye'ye örnek olacak, mesaj olacak bir rekor bir sonuç beklediklerini vurguladı.

"Bizim belediyecilik anlayışımız şu. Büyük medeniyet yolunda insan, demokrasi ve şehir. Önce insan ve demokrasi ve şehir" ifadelerini kullanan Erdoğan, bu şekilde belediyeciliklerini uygulamaya geçireceklerini söyledi.

-Notlar

Başbakan Erdoğan eşi Emine Erdoğan'la birlikte mitingin gerçekleştirileceği Kent Meydanı'na otobüsle geldi.

Seçim şarkısı eşliğinde konuşmasını gerçekleştireceği platforma eşi Emine Erdoğan'la çıkan Başbakan Erdoğan, vatandaşları selamladı. Erdoğan'ın yaklaşık bir saat süren konuşması sık sık, "Recep Tayyip Erdoğan", "Aksaray seninle gurur duyuyor" şeklinde tezahüratlarla kesildi.

Erdoğan, konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan ile vatandaşlara karanfil dağıttı.

Başbakan Erdoğan'ın konuşması öncesinde AK Parti'nin Aksaray il, ilçe ve belde belediye başkan adayları sahneye çağrılarak vatandaşlara tanıtıldı.

Soğuk hava ve aralıklarla yağan kara rağmen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği mitingde, "Aradık sorduk, Yandaşlığı bulduk, CHP Esed'le Yandaş, CHP Baronlarla Yandaş, CHP Bunlarla da Yandaş", "Aradık Sorduk, Faşizmi Bulduk, İslam'a Sansür, Milli İrade Saygısızlık, Silahla Zorbalık, Eleştiriye Tahammülsüzlük, İşte Faşizm Budur", "Paraleli Üçgeni Bilmeyiz, Ölümüne Seninleyiz Usta" şeklinde asılan pankartlar dikkat çekti.

Mitinge Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, milletvekilleri, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Balta ve Aksaray Belediye Başkan adayı Haluk Şahin Yazgı da katıldı.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan: CHP'nin Halkla Alakası Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement