Akademisyenlerin Bildirisine Tepkiler - Son Dakika
Son Dakika Logo

Akademisyenlerin Bildirisine Tepkiler

13.01.2016 16:53

Giresun Üniversitesi Senatosu, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiriye tepki gösterdi.

Giresun Üniversitesi Senatosu, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiriye tepki gösterdi.

Senato'dan yapılan açıklamada, en temel insan hakkı olan yaşama hakkına kasteden, 40 yıla yakın bir süredir kanlı bir terörü sürdüren bölücü ve ayrılıkçı terör örgütünün, son aylarda, şehir ve ilçe merkezlerini kendisine kalkan ederek yeni bir taktik izlediği belirtildi.

Diyarbakır merkez ile Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde yoğunlaşan kanlı terör faaliyetiyle vatanın ve milletin birliği için görev yapan güvenlik görevlilerinin hedef alındığı aktarılan açıklamada, "Yerleşim birimlerine kimi zaman belediye imkanlarından da yararlanılarak hendekler, çukurlar, tuzaklar kurulmakta, sivil vatandaşlarımızın ev ve iş yerleri örgüt militanlarınca işgal edilmekte, sağlık kuruluşlarımızın hizmet vermesi engellenmekte, eğitim öğretim kurumlarımız yakılıp yıkılmaktadır" değerlendirmesinde bulunuldu. Bu terör faaliyetinin gerçekleştirilmesi için örgütün uzun süredir tahrip gücü yüksek bomba düzeneklerini imal ettiği, silah ve mühimmat biriktirdiği, hasılı planlı bir kalkışma hazırlığı yaptığının görüldüğü ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"11 Ocak 2016 tarihinde, 'Bu suça ortak olmayacağız' başlığı ile Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığına kasteden PKK terör örgütüne karşı yapılan operasyonları katliam olarak kabul ve takdim eden bir bildiri yayınlanması, vicdan körlüğüne ve hayasızlığa delalet etmiştir. İçlerine tonlarca patlayıcı yerleştirilmiş sanayi tüplerini, örgüt karargahlarına ve cephaneliklere çevrilmiş konutları, mühimmat üretim ve depolama mahallelerini görmezden gelen, Türkiye'yi iç savaş ortamına sürüklemek için onlarca yıldır terör üretenlere söyleyecek bir kelime sözü bulunmayanların milletin birliği için mücadele eden fedakar kamu görevlilerinin şahsında Türkiye Cumhuriyeti devletini hedef almaları oldukça manidardır. Giresun Üniversitesi olarak terörün ve teröre destek verenlerin karşısında olduğumuzun, ayrıca Türkiye Cumhuriyetinin varlık ve birliğinin idamesi için her türlü fedakarlığa hazır olduğumuzun bilinmesini isteriz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akademisyenlerin Bildirisine Tepkiler - Son Dakika


Advertisement