Akdeniz'de Facia: 203 Göçmen Boğularak Can Verdi - Son Dakika
Güncel

Akdeniz'de Facia: 203 Göçmen Boğularak Can Verdi

Akdeniz tam bir felakete sahne oldu. Kaçakları taşıyan 2 tekne battı, 203 kişi boğularak can verdi. İçinde 100 kadar göçmenin bulunduğu bir tekneden ise haber alınamıyor.

11.02.2015 12:33  Güncelleme: 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalya kıyılarına ulaşmak üzere yola çıktıktan sonra fırtına nedeniyle Libya açıklarında batan iki teknede bulunan 203 göçmenin boğularak öldüğü belirtildi.

Söz konusu tekneler battıktan sonra bir İtalyan kuru yük gemisi tarafından kurtarılan Mali ve Senegalli 9 göçmen, bu sabah Sahil Güvenlik'e ait bir botla İtalya'nın Lampedusa Adası'na getirildi.

İtalyan yetkililere bilgi veren göçmenler, kendilerinin de içinde bulunduğu, birinde 105 diğerinde 107 kişi olan iki teknenin 8-9 metreyi bulan dalgalar arasında kalarak, Libya yakınlarında battığını söyledi.

İÇİNDE 100 KADAR GÖÇMEN OLAN BİR TEKNEDEN HABER ALINAMIYOR

İtalyan basınının aktardığına göre, 200 kişinin öldüğünü aktaran göçmenler, 4 teknenin aynı anda Kuzey Afrika'dan yola çıktığını, içinde 100 kadar göçmenin bulunduğu bir teknenin ise halen kayıp olduğunu belirtti.

İçinde 105 göçmen bulunan bir diğer teknede dün 29 kişi donarak ölmüş, kurtarılan diğerleri ise Lampedusa Adası'na getirilmişti.

BM DOĞRULADI

Birleşmiş Milletler (BM) de 200'ü aşkın göçmenin kayıp olduğunu doğruladı. Bunların büyük kısmının, Suriye'deki savaştan kaçan mülteciler olduğu sanılıyor.

PAPA DUA İSTEDİ

Öte yandan Papa Francesco, bugünkü ayinde Lampedusa açıklarında hayatını kaybeden göçmenlerle ilgili herkesi dua etmeye çağırdı.

Papa, "Herkesi Lampedusa açıklarındaki faciada yaşamını yitiren ve şu anda soğuk hava şartlarında yaşam mücadelesi verenlerin hiçbir yardımdan yoksun kalmaması için dayanışmayla dua etmeye davet ediyorum." dedi.

Akdeniz\'de Facia: 203 Göçmen Boğularak Can Verdi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Akdeniz'de Facia: 203 Göçmen Boğularak Can Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • cccum: akp katliam devri 104 4 Yanıtla
  • Avrupalı : Allah'ım insanca bir yasam ortami bulamadiklari için Göç etmek isteyen bu kullarını affet, cennetine al yarrabim onlara bunları çok gören yardım etmeyen biz Müslümanlar'a da yol göster 26 2 Yanıtla
  • uzlett: bunuda erdoğan, dan ve ak parti den bilmeseler bari :) 17 11 Yanıtla
  • mert: Bu havada tekne gezisimi olur. Hicmi tedbir yok turizmde boyle olurmu. 2 10 Yanıtla
  • neco: Bunlarin dini neymis bakim. birakipta o kuffar ellere gidiyorlarmis. niye gidiyorlarmis. ic savasmi , aclikmi, cehaletmi, teokratik fasizmmi, hurafemi varmis, hirsiz yoneticilerimi varmis. bu kadar devletten hic aklibasinda olani yokmuymus bakim. malesef iste muslumanligin son durumu. kabahati, batiya, yahudiye , laiklige bagla uyumaya devam . 10 1 Yanıtla
  • HALKÇI: adamlar sömürgeyi yerinde görmek istemiş 5 2 Yanıtla
  • vatandaşş: bu sserrefsiz sömürgeci abd-ab adamlara memleketlerinde huzur bırakmadıki yaşasınlar!kafalarına bomba yağdır, evini barkını yık!. . bir umut köle olmaya gidiyorlar yollardada telef oluyorlar! 3 2 Yanıtla
  • Jetusa: Insanlık ölmüş. Yazıklar olsun. Insan Değeri bu kadar ucuz mu? 3 2 Yanıtla
  • çoban: Bu mülteci katılımlı akdeniz turları moda oldu. . hergün bi kaza haberi. . 4 1 Yanıtla
  • Hüseyin: Dolar babalar insanlarin hayattin sifira sayan bir anlesi vardir birgünde onlarda bu aci cekerler 0 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement