Altın Petek'te fenomen gecesi - Son Dakika
Güncel

Altın Petek'te fenomen gecesi

Altın Petek\'te fenomen gecesi

Sosyal medya fenomeni Zafer Hoca ve görme engelli İsmail Ferahköse geceye damgasını vurdu

14.12.2016 10:31

Türkiye'nin yüzde yüz yerli bilgi yarışması Altın Petek'in dün gece yayınlanan bölümünde, öğrencilerin çok sevdiği sosyal medya fenomeni "Zafer Hoca" lakaplı Zafer Kılıç ve sonradan görme engelli olan İsmail Ferahköse yer aldı. TRT 1'de her Pazartesi ve Salı günü oyuncu Engin Hepileri'nin sunumuyla yayınlanan bölümde yarışmacı İsmail Emrah Arısoy ise birinci soruda elenerek büyük şok yaşadı.

Yarışmaya Ankara'dan katılan, emekli öğretmen ve yazar olan Zafer Kılıç, aynı zamanda bir sosyal medya fenomeni. "Zafer Hoca" adıyla tanınan Zafer Kılıç, sosyal medyadaki sevenlerinin önce kendisine katılması gerektiğini söylediklerini belirtti. Altın Petek'e başvurunca da kampanya başlatarak yarışmaya çağırılması konusunda baskı yaptıklarını anlatarak, teşekkür etti.

ZAFER HOCA İLK SORUDA BRONZ JOKER KULLANDI

Yarışmanın ilk sorusu " Cem Karaca'nın ölümsüz eseri 'Tamirci Çırağı'nda görür görmez vurularak sevmeye başladığı güzelin saçları nedir?" sorusunda bir bronz jokerini kullanarak yarışmaya başladı.

FUTBOL SORUSUNU BİLDİ, KALECİ SORUSUNDA ELENDİ

Yedinci soruda, anahtar kelimesi "futbol" olan soruyu doğru bildiği şık için ikinci jokerini kullandı. Dokuzuncu soruda yine doğru bildiği soruya hem bronz, hem de gümüş jokerini kullanan Zafer Kılıç, 30.000 TL'yi garantiye almış oldu. 10'uncu soruda "kaleci" anahtar kelimesini seçen Kılıç, "Attığı 130 golle, 'en çok gol atan kaleci' unvanını elinde bulunduran sporcu hangisidir?" sorusuna Rogério Ceni yerine René Higuita cevabını vererek yarışmaya veda etti.

HAYATI BAŞARI HİKÂYESİ

Yarışmaya katılan görme engelli olan İsmail Ferahköse'nin hikâyesi tam bir hayata tutunma öyküsü. 32 yaşında aniden gözlerini kaybeden Ferahköse, gözlerinde deformasyon olmadığı için şanslı olduğunu belirterek, hayatını devam etme çabasını anlattı.

Mali müşavirlik, reklamcılık, matbaacılık yaparak hayatını devam ettirdiğini anlatan İsmail Ferahköse'nin yarışmayı kazanması halinde kızının eğitimi için harcayacağını ve engelliler için projesi olduğunu söyledi. İsmail Ferahköse, yarışmadan önce Altın Petek dekorunu elleriyle keşfetti.

"İHTİYACI OLANLAR İÇİN ENGELLİ ALETLERİNİ KOMİSYONSUZ GETİRECEĞİM"

Projesinin ayrıntılarını da paylaşan İsmail Ferahköse, engellilerin birçok alete ulaşmak için çok mücadele ettiklerini, kapı kapı dolaştıklarını anlatarak şöyle devam etti:

"Bağış yapandan, yardım etmek isteyenden toplayıp, yurtdışından aletleri getirip aracı komisyonlarını vermeyerek çok ucuza mal edebilirim. Ben onu direkt alıp, ihtiyaç sahiplerine hizmet amaçlı bunu yapmak istiyorum. Kullanan da memnun kalır, bağışı yapan da. Bunun için biraz sermaye lazım."

EŞİNİN DEDİĞİNİ YAPTI, 15.000TL'Yİ GARANTİYE ALDI

"Kıkır kıkır" ikilemesinin anlamının "gülmek" doğru cevabıyla yarışmaya başlayan İsmail Ferahköse, ilk bronz jokerini dördüncü soruda kullandı. Altıncı soruda "pencere" anahtar kelimesini seçen Ferahköse, "Kurtağzı adı verilen pencere hangisinde bulunur" sorusunda doğru cevap olan "Çatı" için ikinci bronz jokerini kullandı. Üçüncü bronz jokerini ve gümüş jokerini 8'inci soruda birlikte kullanarak hem soruyu bildi, hem de 15.000 TL'yi garanti altına aldı. Dokuzuncu soruyu yanlış cevaplayarak, 15.000 TL ile yarışmayı tamamladı.

İLK SORUDA YARIŞMAYA VEDA ETTİ

Aydın'dan katılan ofis yöneticisi İsmail Emrah Arısoy, ilk soruda elendi. Motor tutkusunu anlatan yarışmacı, "'Yüzü sirke satıyor' denen birinin ruh hali hangisidir?" sorusuna 'öfkeli' yerine 'korkulu' diyerek ilk soruda yarışmaya veda etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Altın Petek'te fenomen gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement