Ayna'dan Başbakan'a Yanıt - Son Dakika
Güncel

Ayna'dan Başbakan'a Yanıt

Ayna\'dan Başbakan\'a Yanıt

'Ape Musaların, Mehmet Sincarların Katili Bulunursa Öz Kardeşlik Olabilir'

04.09.2010 21:32  Güncelleme: 22:40

'TEK DİL, TEK MİLLETE KARŞI ÇIKTIĞI İÇİN ÖLDÜRÜLDÜLER'

BATMAN'da 1993 yılında faili meçhul cinayete kurban giden kapatılan DEP Mardin Milletvekili Mehmet Sincar, Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde bulunan mezarı başında anıldı. Anma töreninde konuşan BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna, Başbakan'ın "Biz biliriz Ape Musa'yı" sözlerine tepki göstererek, Ape Musayı ve Mehmet Sincarı ancak kendilerinin bilebileceğini söyledi.

Batman'da 4 Eylül 1993 tarihinde faili meçhul cinayete kurban giden kapatılan DEP Mardin Milletvekili Mehmet Sincar Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bulunan mezarı başında BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna, BDP PM üyesi Mahmut Çelik, BDP Mardin İl Başkanı Ali Aslan, BDP Nusaybin İlçe Başkanı Süleyman Çiftçi ile eşi Cihan Sincar ve çok sayıda kişi tarafından anıldı. Mezara karanfiller bırakılması ve bir dakikalık saygı duruşundan sonra konuşan Kürtçe 'şehitler ölmez' sloganlarıyla konuşan BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna, Mehmet Sincar'ın Kürt halkının mücadelesini veren ve bu uğurda ortaya canını koyan binlerce özgürlük şehitlerinden biri olduğunu belirterek, Başbakanı'nın dün Diyarbakır'da yaptığı konuşmaya değindi. Ayna, Başbakan'ın Ape Musa'dan bahsettiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Başbakan Ape Musa'yı bildiğinden konuştu. 'Biz biliriz Ape Musa'yı' dedi. Kardeşlikten bahsetti. Kürtler öz kardeşimizdir dedi. Sevgi böyle olmaz. Öz kardeşlik böyle olmaz. Ergenekon davalarından bahsediyor. Ergenekon davaları da böyle olmaz. Mehmet Sincar'ın katili bulunur, yargılanırsa tutuklanırsa o zaman Ergenekon davası doğru bir yere oturur. Ape Musa'nın katili ve diğer şehitlerimizin katili ortaya çıkarılırsa o zaman gerçektende başbakanın bildiği ortaya çıkar. Ne zaman ki Mehmet Sincarların, Ape Musaların şehit edilme gerekçeleri, öldürülme gerekçeleri ortadan kalkarsa o zaman bu kardeşlik, başbakanın dediği gibi öz kardeşlik olur. Kardeş kardeşi öldürmez. Kardeş kardeşin hakkını gasp etmez. Öz kardeş bir başkası senin hakkını gasp ettiğinde bunu sonuna kadar savunabilme becerisidir. Başbakan, bırakılım bir başkası bu hakkı gasp ettiğinde savunmayı gasp eden kendisidir. Mehmet Sincar'ın şehit edilme sebebi nedir. Tek dile ve tek millete karşı olması değil midir? Tek dil tek millet olmaz. Türkiye'de birçok halk var dediği için, birçok dil var dediği için, 20 milyon Kürt var dediği için, kendi anadilleri var dediği için, kimliği var dediği için katledilmedi mi? Ape Musa bunun için katledilmedi mi? Bunun gerekçelerini ortadan kaldırmadıktan sonra bunu bilemezsiniz, bunu anlayamazsınız."

ONLARIN MÜCADELESİ DEVAM EDİYOR

Başbakanın Musa anter ile Mehmet Sincarı bilemeyeceğini, halen tek dili, tek milleti savunduğunu dile getiren Emine Ayna, "Biz Mehmet Sincar'ı biliyoruz, Ape Musa'yı biliyoruz. Mehmet Sincar'ın, Ape Musa'nın özgürlük mücadelesi devam ediyor. Onların amaçları bu halkı özgürleştirmekti. Biz de onların bıraktığı yerden devam ediyoruz. Bilmek, anlamak ve sevmek budur. Öz kardeşlik budur. Ne yazık ki başbakanın yaptığı konuşmanın ardından biz bugün burada Mehmet Sincarı anıyoruz. Bütün şehitlerimizin anısına söz veriyoruz. Bu halk özgürleşinceye kadar onların başlattığı mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ayna'dan Başbakan'a Yanıt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement