Azeri Cumhurbaşkanı Yardımcısından Dünyaya Kardeşlik Mesajı - Son Dakika
Güncel

Azeri Cumhurbaşkanı Yardımcısından Dünyaya Kardeşlik Mesajı

Azeri Cumhurbaşkanı Yardımcısından Dünyaya Kardeşlik Mesajı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov ve Azerbaycan Diasporadan Sorumlu Devlet Bakanı Nazım İbrahimov, Kocaeli'ye geldi.

23.11.2012 13:38

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov ve Azerbaycan Diasporadan Sorumlu Devlet Bakanı Nazım İbrahimov, Kocaeli'ye geldi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, iki ülkenin ekonomik modelinin dünyaya numune olarak gösterildiğini belirtti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov ve Azerbaycan Diasporadan Sorumlu Devlet Bakanı Nazım İbrahimov ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Müşaviri Sadettin Kılıç, Kocaeli'nin Kartepe İlçesinde açılan Haydar Aliyev Parkı'nı ziyaret etti. Azeri heyeti, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık kapıda karşılarken, heyete çocuklardan oluşan mehter takımı gösterileri izletildi.

Ziyarette konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, iki halkın sembolünün sadece parklar değil iki halkın gücünün, kültürünün ve ekonomisinin biraraya getirilmesi olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Dostluğu sembolize eden hatıra parkları değil, aynı zamanda iki halkın gücünü, ekonomisini, kültürünü birleştirerek global dünyada onları güç olarak biraraya getiren siyasetimiz olacaktır. İlham Aliyev'in Güney Kafkasya'nın ve Hazar Denizi'nin bütün petrol, doğalgaz ve diğer yatırımlarının Türkiye üzerinden dünyaya açılması veya doğuyu ve batıyı birleştiren Bakü-Tiflis- Kars demiryolu hattının çekilmesinde gösterdiği çaba Türkiye için büyük perspektifler açıyor, bizim halklarımızın geleceğinin inşası için büyük üstünlükler sağlıyor. Biz bugün bunların temelini koyan nesil olarak görmesek de, bugün burada Türk gençleri bunu görecekler"

Günümüzde, ekonomik krize rağmen Avrasya'nın en gelişen ülkelerinin Türkiye ve Azerbaycan olduğuna dikkat çeken Hasanov, şunları söyledi: "Bugün Avrasya'nın en gelişen ülkesi, dünyadaki ekonomik krize rağmen Azerbaycan ve Türkiye'dir. Bugün Azerbaycan ve Türkiye'nin inşa modeli, inşa formülü bütün dünyada numune gibi gösterilir. Türk ve Azerbaycan halkları hergün gelişmektedir. Hem sayısı artıyor, hem ekonomisi artıyor hem de nüfusu ve gücü artıyor. Bu artışın karşısında elbette ki; Avrupa'nın, dünyanın, bizi istemeyen bazı İslamofobik, anti Türk insanları muhtelif politikalar geliştirmektedir. Bizleri dünyadan tecrit etme politikası geliştirmektedirler. Türkiye ve Azerbaycan'ı müslüman dünyasını inşa eden devletler olarak belli yerlerde bloklamaktadırlar ama bizim irademiz, bizim gücümüz, bizi yöneten Cumhurbaşkanlarımızın, politikalarımızın ve bizi destekleyen halkımızın iradesinin karşısında dünyada durabilecek bir güç yoktur"

Dünyanın iki halkın zenginliklerine hürmetle yaklaşması gerektiğini söyleyen Ali Hasanov, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi biz gücümüzü birleştirerek, bugünkü kültür temelini koyduğumuz böyle yerlerin arkasında büyük ekonomik gücümüzü birleştirerek, dünyada halklarımızın, milletlerimizin merakını karşılamak yönünde faaliyet gösteriyoruz. Biz kimsenin meraklarının üzerine gitmiyoruz, hiç kimsenin toprağında, servetinde, hiç kimsenin devletinde gözümüz yoktur. Ama aynı zamanda istiyoruz ki; bizim de neyimiz varsa bize mahsustur ve ona hürmetle yanaşsınlar, onu bizim olarak kabul etsinler ve bizimle olduğumuz gibi ilişki kurmaya çalışsınlar"

Azeri heyet, ziyaretin ardından Azerbaycan Kültür Evi açılışı için İzmit Seka Park'a gitti. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Azeri Cumhurbaşkanı Yardımcısından Dünyaya Kardeşlik Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement